reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wprowadzamy nowe pokarmy

Ja z jajecznicą na parze czekam aż Jagoda skończy 10. m-c.

Ryby jeszcze nie daję. Poczekam, aż skończy roczek i wtedy zrobię jakąś duszoną lub gotowaną (fuj!)

reklama
My z rybą jeszcze czekamy. Jajecznica to dla nas też na razie odległa wizja;-).
Muszę pochwalić mojego Kubulka. Dzisiaj rano wypił całe 200 ml mleka modyf.:szok: (jak wiecie, wcześniej nie chciał go pić). Od paru dni pije trochę mleka w nocy, no a dzisiaj rano wypił aż tyle:szok:. Cieszę się bardzo:-). Ciekawi mnie tylko, czemu nie chce go pić wieczorem:confused:.

No to świetnie! Antek wieczoram je kaszke, czasami butle ale i tak woli cyca!!! nawet jak sie porzadnie naje to musi dojeść cyckiem! Mała przylepka!!

zuzia - super, że się Kuba przekonuje do mleka :) Jeszcze troche i smok mlekopij z niego będzie ;p A wieczoram ma takie widzimisię i tyle.

Maarta - a jak gluten? Dałaś już coś Antosiowi?

U nas cycek poszedł już w zapomnienie. Cieszę się, że sam się "odstawił":-). Jak czytałam o problemach z odstawieniem starszych dzieci, to oczami wyobraźni już widziałam mnie i Kubka (bo on też swego czasu był bardzo "cyckowy";-)). A tu taka niespodzianka:cool2:.

Zuzia dlatego ja powaznie juz mysle o odstawieniu mojego Cyckomaniaka;-) ;-)
Antek dostał skórke od chleba i nic nie wyszło, więc dzisiaj bedzie powtórka!:-) :-) Mam nadzieje, że juz nie wyjda żadne alergie!

To ja nie będę gorsza i też pochwalę Olka: otóż od wtorku dostaje po 10 ml mleka modyfikowanego do porannego kleiku. Jak prowokacja się uda i nic się nie pojawi na skórze i z przewodu pokarmowego to będziemy rezygnować z nutramigenu. Mam pytanie: czy może któraś wie, czy są dostępne kaszki pszenno-ryżowe, ale bezmleczne? Bo jak już Olo zaakceptuje ten Enfamil to już nie chcę innego modyfikowanego dawać i bym chciała gluten tak wprowadzać jak podpowiada BUBA. Z żółtkiem jeszcze poczekam a rybę to chyba po roku. Masz rację Joaska! Gotowana jest fuj! Nie ma to jak w panierce i usmażona, co? :-D
Co do butli to z czystej wygody chcę utrzymać poranną butlę jeszcze trochę. W południe mama jeszcze daje butelkę, ale ja już w weekendy daję kaszkę łyżeczką, z czym nigdy nie było problemów. Wieczorem będę chciala zrezygnowac z butelki pewnie w wakacje, wtedy na urlopie powoli Olka przyzwyczaję do miseczki albo do kanapek. A Olo samodzielnie wszystkie napoje wypija niekapka. :-):tak::-D Oprócz soczków pije między posiłkami tylko wodę.
Gratulacje Zuziu! Kuba się przekonał jednak do modyfikowanego a pamiętam jak się martwiłaś!

Irlandia - nie wiem, czy Cię zrozumiałam dobrze, ale chyba nie ma kaszek pszenno-ryżowych. Są pszenne i ryżowe bezmleczne.
Na tej stronie są wszystkie kaszki bobovity może coś znajdziesz dla Ola
NUTRICIA - Od�ywki dla dzieci i niemowl�t oraz �ywienie kliniczne

ta jest bezmleczna
NUTRICIA - Od�ywki dla dzieci i niemowl�t oraz �ywienie kliniczne

a tutaj są kaszki z Nestle
Witamy na stronach Nestl�

a ryba tylko pieczona lub smażona w panierce z mąki i koniecznie z cytryną :)

ja tam uwielbiam łososia na parze dawałam kawałeczek nieraz Victorkowi i było ok ale większych porcji nie dostał.Żółteczko tez już dawno wprowadziłam i jest ok,a z jajecznica jeszcze czekam.Ja butle utrzymuje bo pierwsze jedzonko Victor dostaje w okolicach 6 rano i idzie dalej spać(nie zawsze zaśnie)i łyżeczka odpada jak dla mnie o tej porze.
Zuzia super,że Kuba w końcu się przekonał,oby na długo.

reklama
Ja lubię rybę gotowaną tylko w galarecie.I jeszcze jak sama ją przygotuje.
A robie super rybki w galarecie,zostało mi to z praktyk.Bo mieliśmy gastronomie na tel.I organizowaliśmy przyjęcia bankiety śluby i inne okazjonalne imprezy.
My też jeszcze jesteśmy przy butli rano i wieczorem rano jest mleczko a wieczorem kaszka mleczno przenna bo mama nie zauważyła co brała w markecie hihih dobrze że niuni jakoś smakuje.

Do góry