reklama
zuzia1
Moje dzieciaczki-cudaczki
My z rybą jeszcze czekamy. Jajecznica to dla nas też na razie odległa wizja;-).
Muszę pochwalić mojego Kubulka. Dzisiaj rano wypił całe 200 ml mleka modyf. (jak wiecie, wcześniej nie chciał go pić). Od paru dni pije trochę mleka w nocy, no a dzisiaj rano wypił aż tyle. Cieszę się bardzo:-). Ciekawi mnie tylko, czemu nie chce go pić wieczorem.
Muszę pochwalić mojego Kubulka. Dzisiaj rano wypił całe 200 ml mleka modyf. (jak wiecie, wcześniej nie chciał go pić). Od paru dni pije trochę mleka w nocy, no a dzisiaj rano wypił aż tyle. Cieszę się bardzo:-). Ciekawi mnie tylko, czemu nie chce go pić wieczorem.
zuzia1
Moje dzieciaczki-cudaczki
U nas cycek poszedł już w zapomnienie. Cieszę się, że sam się "odstawił":-). Jak czytałam o problemach z odstawieniem starszych dzieci, to oczami wyobraźni już widziałam mnie i Kubka (bo on też swego czasu był bardzo "cyckowy";-)). A tu taka niespodzianka.
Irlandia
Mama Kwietniowa 2006
To ja nie będę gorsza i też pochwalę Olka: otóż od wtorku dostaje po 10 ml mleka modyfikowanego do porannego kleiku. Jak prowokacja się uda i nic się nie pojawi na skórze i z przewodu pokarmowego to będziemy rezygnować z nutramigenu. Mam pytanie: czy może któraś wie, czy są dostępne kaszki pszenno-ryżowe, ale bezmleczne? Bo jak już Olo zaakceptuje ten Enfamil to już nie chcę innego modyfikowanego dawać i bym chciała gluten tak wprowadzać jak podpowiada BUBA. Z żółtkiem jeszcze poczekam a rybę to chyba po roku. Masz rację Joaska! Gotowana jest fuj! Nie ma to jak w panierce i usmażona, co?
Co do butli to z czystej wygody chcę utrzymać poranną butlę jeszcze trochę. W południe mama jeszcze daje butelkę, ale ja już w weekendy daję kaszkę łyżeczką, z czym nigdy nie było problemów. Wieczorem będę chciala zrezygnowac z butelki pewnie w wakacje, wtedy na urlopie powoli Olka przyzwyczaję do miseczki albo do kanapek. A Olo samodzielnie wszystkie napoje wypija niekapka. :-) Oprócz soczków pije między posiłkami tylko wodę.
Gratulacje Zuziu! Kuba się przekonał jednak do modyfikowanego a pamiętam jak się martwiłaś!
Co do butli to z czystej wygody chcę utrzymać poranną butlę jeszcze trochę. W południe mama jeszcze daje butelkę, ale ja już w weekendy daję kaszkę łyżeczką, z czym nigdy nie było problemów. Wieczorem będę chciala zrezygnowac z butelki pewnie w wakacje, wtedy na urlopie powoli Olka przyzwyczaję do miseczki albo do kanapek. A Olo samodzielnie wszystkie napoje wypija niekapka. :-) Oprócz soczków pije między posiłkami tylko wodę.
Gratulacje Zuziu! Kuba się przekonał jednak do modyfikowanego a pamiętam jak się martwiłaś!
Irlandia - nie wiem, czy Cię zrozumiałam dobrze, ale chyba nie ma kaszek pszenno-ryżowych. Są pszenne i ryżowe bezmleczne.
Na tej stronie są wszystkie kaszki bobovity może coś znajdziesz dla Ola
NUTRICIA - Od�ywki dla dzieci i niemowl�t oraz �ywienie kliniczne
ta jest bezmleczna
a tutaj są kaszki z Nestle
Witamy na stronach Nestl�
a ryba tylko pieczona lub smażona w panierce z mąki i koniecznie z cytryną
Na tej stronie są wszystkie kaszki bobovity może coś znajdziesz dla Ola
ta jest bezmleczna
a tutaj są kaszki z Nestle
Witamy na stronach Nestl�
a ryba tylko pieczona lub smażona w panierce z mąki i koniecznie z cytryną
vici
mama Victor´a & Raphael`a
ja tam uwielbiam łososia na parze dawałam kawałeczek nieraz Victorkowi i było ok ale większych porcji nie dostał.Żółteczko tez już dawno wprowadziłam i jest ok,a z jajecznica jeszcze czekam.Ja butle utrzymuje bo pierwsze jedzonko Victor dostaje w okolicach 6 rano i idzie dalej spać(nie zawsze zaśnie)i łyżeczka odpada jak dla mnie o tej porze.
Zuzia super,że Kuba w końcu się przekonał,oby na długo.
Zuzia super,że Kuba w końcu się przekonał,oby na długo.
reklama
Rybcia_21
Fanka BB :)
Ja lubię rybę gotowaną tylko w galarecie.I jeszcze jak sama ją przygotuje.
A robie super rybki w galarecie,zostało mi to z praktyk.Bo mieliśmy gastronomie na tel.I organizowaliśmy przyjęcia bankiety śluby i inne okazjonalne imprezy.
My też jeszcze jesteśmy przy butli rano i wieczorem rano jest mleczko a wieczorem kaszka mleczno przenna bo mama nie zauważyła co brała w markecie hihih dobrze że niuni jakoś smakuje.
A robie super rybki w galarecie,zostało mi to z praktyk.Bo mieliśmy gastronomie na tel.I organizowaliśmy przyjęcia bankiety śluby i inne okazjonalne imprezy.
My też jeszcze jesteśmy przy butli rano i wieczorem rano jest mleczko a wieczorem kaszka mleczno przenna bo mama nie zauważyła co brała w markecie hihih dobrze że niuni jakoś smakuje.
Podziel się: