reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wprowadzamy nowe pokarmy

Chciałabym Antosiowi wprowadzic juz gluten, tylko nie wiem od czego zacząć, czy ugotowac kaszke manna na wodzie czy moze dac skórke od chleba?

reklama
My zaczęliśmy od biszkoptów - miśkoptów. A potem już były normalne biszkopty i skórka chleba.
Kaszki manny do tej pory mi się nie chciało ugotować.

Bo chce juz mu dawac manną na noc, jest bardziej treściwa:-) :-) ale moze tez zaczne od biszkoptów, mam nadzieje ze na to nie dostanie uczulenia

My zaczynaliśmy od skórki z chleba, którą Kuba uwielbia. Kaszkę mannę też już dawaliśmy i na wodzie i na mleku modyf. (pyszna jest z tartym jabłkiem). Biszkopty u nas na razie odpadają ze względu na jajka (których Kuba jeszcze nie dostaje).

Patrz - kompletnie nie pomyślałam o tych białkach.
Na swoje usprawiedliwienie mogę powiedzieć tylko to, że to było zalecenie lekarki.

Maarta - wobec tego u Antosia chyba powinnaś zrezygnować na razie z biszkoptów.

Joaśka - jak Jagódce nic nie jest, to chyba możesz jej dawać te biszkopty. U nas jest inna sytuacja, bo Karolinka miała uczulenie nawet na niewielką ilość żółtka, więc Kuba nie może jeszcze nic "jajecznego" dostać.

Tak - Jagoda je je cały czas i raczej będzie, chyba, że wprowadzę ograniczenie na słodycze ;p
Myślałam raczej o Antosiu, bo chyba ma uczulenie na białko.

zrezygnuje z biszkoptów:-) nie pomyślałam o jajkach:-)
dam mu dzisiaj skórki od chleba, przy okazji sobie dziąsełka pomasuje:tak:

maarta na poczatek mozesz podac kaszke mleczna albo bezmleczna przenno-ryzowa tam sa niewielkie ilosci glutenu a nie ma spulchniaczy i te pe przynajmniej bedziesz wiedziala ze jak cos nie tak to ewentualnie gluten a nie inn szit ;-)
A na noc to manna troche ciezka moim zdaniem.Mysle ze wlasnie takowa przenno ryzowa nie obciazy tak potrzebujacego odpoczynku brzuszka.
My kwietnowki to tak ostroznie z tym jedzonkiem,ostroznie a niektore mamay z BB to niespelna dwumiesieczniakom cyckowym szkrabom bananki i jablka serwuja(nie soczkowe takowe uskrobane):szok: :szok: :szok: mowiac ze dzieci zachwycone i nic im nie jest.No i sie licytuja,moj to ,moja to....No ladnie co kraj to obyczaj ;-)

reklama
Buba no to niezłe te mamusie.
Victorek zajadał się u cioci bułeczkami drożdżowymi foto wrzucę później w galerii.Chlebek już dostawał i było ok,mamme też jadł w zupce.

Do góry