reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wprowadzamy nowe pokarmy

Miły szef:-) ja na swojego nie chce patrzeć!!! juz nawet nie zachodzi do mojego pokoju, jak cos chce to załatwia wszystko przez Sekretarkę, i dobrze, nie musze tej Mendy ogladać:-)

reklama
Victorek tez dostal kawalek paczka wczoraj.My w Niemczech na roczku u siostrzenicy i nawet zapomnialam o tlustym czwartku.

My Jagodę biszkoptem tylko uraczyliśmy.

A co do pączków, to zawsze mi się wydaje, że te sklepowe sa mniej tłuste. Ale za to domowe na świeżym tłuszczu i pyszniejsze ;p

Karolcia też zjadła kawałek pączka w czwartek :-D

Chciałam Wam powiedzieć że od kilku dni (dokładnie od 12.02) nie karmię już Karolinki piersią. Trochę mi żal ale z drugiej strony się cieszę, najważniejsze że obie przechodzimy to bezstresowo, ja nie mam żadnych nawałów pokarmu (na razie) a mała chyba nie tęskni za cycem :-)

Na razie daję jej rano jak wstaje mleczko Nan3, ale chyba wprowadzę jej jeszcze butle przed spaniem, oprócz tego dwa razy dziennie zjada miskę kaszki Nestle mleczno-ryż. TO chyba też zmienię, wieczorem dam jej kolacyjkę (chlebek z czymś) a przed spaniem flachę, mam nadzieję że wtedy będzie lepiej spać bo ostatnio się budziła i była głodna :baffled: musiałam robić jej mleko o 2 i o 3 w nocy :baffled:
Jeszcze wczoraj dostała śniadanko w postaci chlebka i kiełbaski, ale od dziś postanowiłam że zamiast śniadanka będzie kolacyjka, bo za dużo wychodziło tego jedzonka rano, co chwilę coś, po obudzeniu mleko potem kaszka a potem 2 śniadanie.

Iza ja akurat nie robie tych pączków.
Robiła je koleżanka mojej mamy.
Ale z tego co wiem to do ciasta sie dodaje odrobinę na sam koniec wyrabiania ciasta margaryny.I później się je smaży na oleju.I nie wpijają już nic tłuszczu.

reklama
Aha Rybciu rozumiem :tak: taki trik żeby pąki nie wpijały tłuszczyku, no ale coś tam tłuszczu w nich jest tylko wiadomo że nie tyle co w tych kupnych.
A ja jutro pojem pączków robionych przez teściową, ale ona chyba nie robi tego triku:dry:

Do góry