reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wprowadzamy nowe pokarmy

My mamy zawsze kilka rodzajów kaszek w domu i daje na zmiane co by odmiana smakowa była.A firme nawet nie patrze tylko na smaki i aby już z mlekiem było.Podobno nie powinno się tak robić bo w sumie co firma to inne mleko w środku ale Victorkowi to nie wadzi i nigdy nie miałam z tym problemu.Żadnych uczuleń,zatwardzeń i dlatego mamy taki duży wybór.

reklama
Też daję różne - czyli Bobovitę i Nestle, bo tylko te są (jeśli są) w sklepie. I też od razu z mlekiem, bo mniej roboty ;p

Mniej roboty i w sumie chyba nawet taniej bo do bezmlecznych trzeba mleka dodać i kaszki więc produktów 2 potrzeba.
Victorek ostatnio barszczem się zajadał babcia w Polsce zrobiła i dała tez porcje do domku do zamrożenia.Mama u fryzjera to i babcia gotowała:-)

Ja mojej Dominice tylko kupuje kaszki-mleczno-ryżowe.
Bo te co są na mleko to Niuni już tak nie smakują.
Więc kupuje jej Bobovita albo hipp'a i sa dwu smakowe na jabłko wanilia.

No własnie nie mam pomysłów na sniadanka...:no:
Wieczorem tez daję Natalce kaszke,ale tak sobie mysle,że może nasniadanko coś innego bym wykombinowała, ale co?
Najchętniej to ona by chleb wcinała, normalnie po 3 kromki, ale to przesada, tym bardziej, że nadal oprócz mleka mamusi to ona nic pic nie chce:-(

margarett a próbowałaś jej podawać w małych ilościach mleczko mod.
Ja tak zaczęłam podawać Dominice.Pierw 50ml na drugi dzień 60ml i tak coraz więcej pije az doszliśmy teraz do 250ml i czasem jest mało.

Ja ze śniadaniami innymi niż mleczne czekam, aż Jagoda będzie miała więcej zębów.

Wtedy będą różne kanapeczki - za jakiś czas będzie można dawać z normalnymi pomidorami, ogórkami i innymi warzywami zawierającymi dużo wody. I pewnie jakiś owoc.

Jagoda też nadal mało pije, ale i tak dostaje zawsze po czymś stałym kilka łyków wody - max 10 ml. Więcej nie chce.

reklama
Zazwyczaj nie ma.
Chociaż od 2 dni jest problem, ale dostała już śliweczki i została na siłę napojona i czekamy, co będzie dzisiaj.

Też właśnie dostałam pączka od nowego szefa. Czyżby się podlizywał?

Do góry