reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wprowadzamy nowe pokarmy

Dzisiaj dałam Victorkowi melona ale buziałke otwierał :tak::tak: chyba mu posmakował.Dałam z jabłkiem i bananem,pycha mi też smakowało.

reklama
Po kontroli u lekarki możemy spokojnie wprowadzać wszystko, co jest do wprowadzenia po 9 m-cu :)
Jagoda może dostawać kluseczki i inne rzeczy zawierające odrobinę białka, ale samego białka z jajka na razie mam jej nie dawać.
Może dostawać jogurt i serek, ale jak powiedziała lekarka tylko nie danonki , ale jakieś zwykłe, naturalne.

Kurcze co lekarz to opinia....
Nasza doktorka nie pozwoliła dawać nic z nabiału az do pierwszego roku, żadnych serków, jogurtów... nic.... i to jeszcze było przed tym, jak Antoś dostał uczulenie na nabiał.
Koleżanka ma miesiąc starsza córcie i karmni ja wszystkim!!Pani doktor pozwoliła!

Na razie i tak mam zamiar poprzestać na jogurtach w napojach z gerbera.
Pisałam, że Jagoda zazwyczaj je słoiczki. W tych po 9 m-cu są już kluseczki, więc pewnie je dostanie. Nie wiem, czy się zmotywuję do tego, żeby samemu jej zrobić makaron ;p

moja mala tez je sloiczki przystosowane do wieku czyli np. kluseczki w zupie pomidorowej ... a dzisiaj chce jej dac deserek z jogurtem :)

Na prawde co lekarz to inna opinia.
Moja Pani doktor powiedziała nam że można wprowadzać serki takie naturalne.
A było to jakoś a w grudniu.Dominika je serki i nic jej nie jest.
Co do kluseczek to niunia je bardzo ladnie makaronik jedno jajeczny.

Nie wiem czy już pisałam:confused: ale chyba nie.Kupiłam ostatnio jogurty dla Victora od 10 mieś.zjadał szybko i nic mu po nich nie jest:tak::tak: Jogurciki z firmy Nestle-Alette nie wiem czy są też w Polsce:eek:

Vici - nie widziałam u nas takich jogurtów, ale może są, tylko nie zauważyłam.
Ja robię co jakiś czas jogurt w domu. Mojej Karolci bardzo zasmakował, może Kuba też polubi. Chociaż wiem, co w nim jest, a koszt wytworzenie prawie żaden:-).

reklama
Do góry