reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wprowadzamy nowe pokarmy

idziu sa kaszki manne z Bobovita po 9 miesiącu więc możesz takie podawać małej na śniadanie czy kolacje.
Ja mojej Dominice podaje już chlebek czy właśnie biszkopty glutenowe i też nic nie zauważyłam aby coś się działo na skórze Dominiki.
Jak jestem w hipermarkecie to zazwyczaj Domisia dostaje do rączki kawałek bułki i wcina.

reklama
rybcia jadlas ta kaszke manna bobovity ??? bo ja tak i jes okropna - malej tez nie smakuje - jest za slodka - wole jej gotowac taka normalna - kupilam zwykla kasze manna blyskawiczna i jest super :)

ja dalam malej tylko raz i potem juz nie chciala - kaszka poszla do kosza ... tylko szkoda bo ta zwykla - nawet blyskawiczna - trzeba chwilke pogotowac ... dawalam tez juz malej kaszke przenna ale nie podoba mi sie jej zapaszek ... mala jakos ja jadla ale po co ja zmuszac skoro je mleczno-ryzowe ? tez sobie odpuscilam;
a jezeli chodzi o gluten to mala juz nawet jadla krupniczek ze sloiczka :)

Idziu - mój Kuba właśnie dzisiaj jadł krupnik z cielęcinką:-).
Wczoraj mąż zrobił małemu mannę z jabłkiem, ale Kuba zjadł tylko troszkę. Oczywiście mój mąż razem z córą bardzo się z tego ucieszyli, bo zostało dla nich:tak:. Z glutenowych nowości mały dostał już makaron bezjajeczny, takie małe muszelki i jadł chętnie.

Ja dziś zrobiłam Natalce rosołek z makaronem ( zwykłym) i wcinała bardzo, i daje jej tez od paru dni chleb zwykły, a dzis dałam razowy z masełkiem, uwielbia go jeśc, bo może sobie sama do buźki wkładac ( kroje go na malutkie kawałeczki) Od wczoraj daje jej tez jogurt naturalny, taki "najbardziej naturalny" jaki udało mi sie znaleźć ;-) bałkański sie nazywa :-)

no wlasnie z tymi rzeczami ktore trzeba gryzc niestety musze jeszcze troszke poczekac az mala bedzie miala wiecej zabkow ... ale powoli mozna przyzwyczajac :)

No i moja podejrzenia sie potwierdzily Majka ma alergie. Wiec od dzisiaj zadnych mlecznych przetworow (a nie jada ich prawie wcale), zadnego glutenu. NO ale ja mysle ze majak ma chyba uczulenie na banany ostatnio wcinala ich bardzo duzo jak nie samego to w jakims deserku.
Buba Franio o ile pamietam mial na nie uczulenie? U nas tylko policzki sa szorstkie i czerwone zadnych innych objawow nie mamy a ni za uszami a ni na nozkach.
mam tylko nadzieje ze to wina bananow.

woloszki tak ,tak u nas sie zaczelo od czerwonych policzkow a za 3 miesiace doszly biegunki :-( zatem banany wyelimiowane.

reklama
A my dzis sprobowalismy szpinaku, gotowalam dla nas na obiad i odlozymal malemu przed dodaniem czosnku. Poza tym maly mial jeszcze marcheweczke , cielecinke i misiowy ogrodek. Baaardzo mu smakowala i nareszcie bez miksowania tylko podziobane na male kawalki, ale Kubus mlaskal ;-)

Do góry