reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wprowadzamy nowe pokarmy

reklama
A u nas wczoraj był prawdziwy rosół :) Jagoda dostała jeszcze taki przed dodaniem przypraw. I zrobiłam jej lane kluseczki ale bez białka.
Cieszę się, że to je, bo zazwyczaj bardzo grymasi przy domowym jedzeniu i zdecydowanie woli słoiczki.

Ech te alergie :(

To super, że Jagódce smakowało:-) a z czego robiłaś kluski??

Apropos alergii to w piatek rozmówiłam się z Teściowa, chyba nawet sie troche obraziła ale mam nadzieje, że dotarło!!! bo w sobote znowu go wysypało, za cholere nie chce sie przyznać co mu daje! W każdym razie wytłumaczyłam Jej, że skoro chce Antosiowi jak najlepiej to niech świadomie go nie krzywdzi bo alergia to choroba i że trzeba Go z tego wyleczyć! Zobaczymy czy to cos dało:-)

z mąki i żółtka. Gluten już od jakiegoś czasu ma wprowadzony, ale coś z mąki zrobione przeze mnie pierwszy raz dostała.

Oj, ciężka taka rozmowa z teściową. Trzymam kciuku, żeby poskutkowało.

Eh... te tesciowe. Moja z kolei stosuje wersje minimalistyczna. Dzis zabraklo w domu ziemniakow, to nie wyszla (sklep jest 300m dalej, a ona siedzi z tesciem) tlykogotowala malej zupy bez ziemniakow. Mozna i tak...

Zabierzcie ja ode mnie!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

U mnie to teść by sam poszedł bo teściowej ciężko ruszyć tłusty tyłek!!!
Chociaż wczoraj o dziwo wyszła z Antkiem na spacer, chyba rozmowa poskutkowała! To 3 spacer a opiekuje sie Małym od pazdziernika!

Kurczę! Chciałam ponarzekać na teściową, ale jak Was czytam, to nie mam na co. Może jednak nie jest taka zła? Tylko czemu zawsze musi mieć inne zdanie niż ja. A może to ja się staram mieć inne niż ona?

reklama
Do góry