reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

WPROWADZAMY NOWE PAPU NASZYM MALUSZKOM

reklama
a ja na samą myśl o budyniu dostaję zielonej twarzy....
taki tam uraz z dzieciństwa...

Dzieciaki dzisiaj wcinają pomidorówkę a pod wieczór makaron z jajkiem i ziołami. Nauczyłam w końcu Majkę lubić tą potrawę, bo miałą wątpliwości.
A mnie wyjątkowo na tym zależało, bo danie szybkie, przez co niezwykle przeze mnie cenione...;-)

Dziewczyny dajecie mleczko Nestle Junior?
Pisze, ze jest od roku do trzech.
A NAN3 od 9 miesiecy.
I tak sie zastanawiam, ktore dawac.
Czy moze byc to NAN3 czy musze przejsc na Nestle Junior.
A wy jak myslicie?

Martusiu ja daję Mai bebilon3 od 12m-cy, a nestle junior miałam w próbce przysłanej i dałam jej, ale Majka generalnie mleka nie pije, nie chce. jedynie w kaszce je.
myślę ze juniora spokojnie możesz dac Sandrusi

martusia ja staram sie zmenaic martynie mleka raz daje to raz to bo ona tak mi sie wydaje ze po jakims czasie nie chce jesc mlekai musze jej zmieniac a teraz od 3 dni wogole nie chce jesc mleka jak zje za caly dzien 200ml do 150ml to jest dobrzev a reszte to picie

Martusiu jak tak jak Beatka daje bebilon3 i bardzo coreczce smakuje potrafi wypic ok 700ml niestety najwiecej w nocy:sick:
Podobnie tez jak beatkowa Majeczka moja tez wzgardzila nanem juniorem, ale kolezanka z powodzeniem podaje i synkowi bardzo smakuje:-)

Moja corcia rosmakowala sie w zupie grzybowej mojej ciotki a dzis jadla watrobke:eek: , ktorej ja w najwiekszej nawet desperacji nie tkne:no:

Zupa grzybowa?Chyba za wczsnie :eek:
Wlasnie wczoraj oglladalam program o grzybach i pani pediatra zaleca dopiero od 2 roku zycia.Bo grzyby sa ciezkostrawne.

Kociak daje czekoladowe kulki,ale mozna dac juz wszystkie.

reklama
Sandra nie chce mleka z platkami.
Musi byc kaszka gesta, do ktorej dodaje platki i niekiedy tarte jablko i zjada :-)
Woli mleczko z kaszka z butli.

Ja sie zastanawialam nad tym czy trzeba zamienic Nan3 na Nestle Junior.
Czy dawac Nan a raz na jakis czas Nestle.
Chodzi mi o to czy wiekowo Nan moze byc czy czasem nie jest juz malowartosciowy.

A dzis corcia dostala herbatke saga (zwykla) + lyzeczka miodu (z wlasnej pasieki) + lyzeczka soku z malin i z lipy + lyzeczka herbatki cytrynowej BoboVita :-) Przez ten katarek taka jej zrobilam i musze powiedziec ze smakuje :-) :-)

Mnie tez sie wydaje ze na grzybowa troszke za wczesnie.

Do góry