reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

WPROWADZAMY NOWE PAPU NASZYM MALUSZKOM

Hania też wszystko zajada. Gotowane nawet lubi bardziej. I wszystko ładnie gryzie. Nawet z razowcem z ziarnami sobie radzi i zpomidorem ze skórką. Normalnie w szoku jestem :szok:.

reklama
A Dawidek pomidory uwielbia. Je male kawaleczki, obrane ze skorki.
A tak w ogole to jest miesozerny. Dzien bez mieska to dzien stracony. Najbardziej smakuja mu obiadki ugotowane przez mamusie:tak: :cool2: , potrafi zjesc dwie pelne miseczki obiadku. Choc i sloiczkami nie pogardzi :-)

Z niekapka nie pije, choc probowalam. Cos czuje, ze w ogole sie u nas nie sprawdzi, bo Maly elegancko pije z normalnego kubeczka.

A gdy pijemy normalna herbate, az trzesie sie, zeby mu dac poprobowac

Milenka ladnie pije z niekapka, samodzielne jedzenie tez jest dla niej atrakcja, ale niestety jako manipulacja przedmiotami,bo nic nie laduje w buzi tylko na ziemi
lubi zajadac raczkami, np. na deserek dostaje misieczke z poktojonym bananem, jabluszkiem, winogronkami i z calej tej salatki owocowej przynajmniej jedna dziesiata zostaje zjedzona
lubi tez zjadac buleczki - razowe, z ziarnami, zwykle - przynajmniej jak nie zje obiadu to zje troszke pieczywka, ale to sa sladowe ilosci

Jestem w szoku, że Milenka tak malutko je. Wygląda świetnie. :tak: Okaz zdrowia
A z niekapka pije sama ? Hanka ma problemy z odchylaniem głowy.Także w tym piciu to troszkę jej pomagam. :-)

wlasnie Kinus, wyglada swietnie, ale na buzi, pod ciuszkami nie widac odstajacych zeberek, a tak jak w przypadku Lukaszka, lekarka mowi ze ma niedowage
jak do tej pory jadla bez entuzjazmu, ale jadla
2 dni temu zaczal byc problem
jednak dzis rano udalo sie ze sniadaniem,
oby problem sobie poszedl i oby znow zaczela chetniej jesc

Majka juz od dawna pije z niekapka (8 miesiac) i tez mamy z aventu, po prostu nie chciala najpierw butli wiec sie uparlam i jakos poszlo. :-)
Ale z naszego nie wyleci ani kropelka ;-)
Z nuka tez mamy (bo ogolnie jestesmy fankami nuka) i sobie radzi, ale to niestety jest kapek i z tym to ja srednio sobie radze:wściekła/y:

misiako widzisz wczoraj martynie dalam z tego niekapka pic i bylam ja cala zalana i cale luzeczko
wiec nie wiem dlaczego wam on nie kapie a mi kapie :wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y:

mamusie a co wogole mozna podawac naszym maluszka bo ja np nie daje malej pomidora
:baffled:
a z owocow dostaje tylko jabuszko i bananka
bo sama nie wiem co moge jej dac a co nie

Kociak nasze maluszki jak tylko chcą i nie mają uczulenia, mogą praktycznie jeść wszystko oprócz orzechów, grzybów i nic mi do głowy nie przychodzi co jest niedozwolone:eek: ;-) To co ciężkostrawne tez lepiej, żeby nie jadły, ale jak trochę pokosztują, to nic im nie będzie;-) Czarnej herbaty nie powinny pić, ale jak od czasu do czasu słabiutką dostaną też się nic nie stanie;-) To już od Ciebie zależy, co znajdzie się na talerzu Martynki. sama wiesz, co jest zdrowe;-) :-) i takie jedzonko najlepsze
Robercik widzę, że dalej jest smakoszem przede wszystkim niemowlęcego jedzenia. Zupki a właściwie potrawki, dalej specjalnie dla niego gotuję, bo takie jedzonko najbardziej mu odpowiada. Próbowałam już nasze zupki, ale niewiele ich zjadał. Robiłam dziś racuchy z jabłkami dla Sary, Robert troszeczkę poskubał;-). Za to jabłka i banany bardzo lubi:-p ;-) oraz kaszkę ryżową:tak: Z naszych talerzy lubi podjadać właściwie tylko ziemniaczki i troszkę mięska:-) .

reklama
Kociaku my takze posiadamy kubek niekapek Aventu i w sumie zadko cos z niego wyleci,predzej Jula wszystkiego nie polyka lub sie bawi i wypluwa.
Co do owocow to praktycznie wszystko juz mozna.Jula zajada banana,jablko,sliwki,nektarynka,brzoskwinia(ale jej nie smakuje)malinki.
Gruszki nie dawalam bo ciagle mi tesciowa mowi ze jest ciezkostrawna i jakos nie kupujemy bo sami nie jemy.
Pomidorka bez skorki,bez pesteczek i ogoreczka tez juz jadla.Probowala kapuste kwaszona i ogora kwaszonego wlasnej roboty.Ale ogorkowej nie lubi:-( za to barszczyk uwielbia i gotowane buraczki takze.Oczywiscie racuszki z bananami i jabluszkiem sa przepyszne :tak:

A ja mam pytanko od kiedy mozna dawc zupke np kapusniak.:confused:

Jula uwielbia dorsza smazonego oczywiscie bez panierki.Ostatnio lubi wcinac makaron spahgetti...ma niezla zabawe.

Danonki takze je ale teraz odstawilismy Jak widzi reklame w tv danonkow to odrazu mowi do mnie Am ..ze chce jesc am.
Jogurtu naturalnego nie przelknie,serek topiony takze jej nie smakuje.
jak sobie cos przypomne to dopisze

Do góry