reklama
anineczka
królowa mrówek :P
Antek wsuwa nawet chlebek ryzowy
A pomidorka jeszcze nie dawalam a sprobuje
A pomidorka jeszcze nie dawalam a sprobuje
aguula
Fanka BB :)
A Dawidek pomidory uwielbia. Je male kawaleczki, obrane ze skorki.
A tak w ogole to jest miesozerny. Dzien bez mieska to dzien stracony. Najbardziej smakuja mu obiadki ugotowane przez mamusie , potrafi zjesc dwie pelne miseczki obiadku. Choc i sloiczkami nie pogardzi :-)
Z niekapka nie pije, choc probowalam. Cos czuje, ze w ogole sie u nas nie sprawdzi, bo Maly elegancko pije z normalnego kubeczka.
A gdy pijemy normalna herbate, az trzesie sie, zeby mu dac poprobowac
A tak w ogole to jest miesozerny. Dzien bez mieska to dzien stracony. Najbardziej smakuja mu obiadki ugotowane przez mamusie , potrafi zjesc dwie pelne miseczki obiadku. Choc i sloiczkami nie pogardzi :-)
Z niekapka nie pije, choc probowalam. Cos czuje, ze w ogole sie u nas nie sprawdzi, bo Maly elegancko pije z normalnego kubeczka.
A gdy pijemy normalna herbate, az trzesie sie, zeby mu dac poprobowac
Milenka ladnie pije z niekapka, samodzielne jedzenie tez jest dla niej atrakcja, ale niestety jako manipulacja przedmiotami,bo nic nie laduje w buzi tylko na ziemi
lubi zajadac raczkami, np. na deserek dostaje misieczke z poktojonym bananem, jabluszkiem, winogronkami i z calej tej salatki owocowej przynajmniej jedna dziesiata zostaje zjedzona
lubi tez zjadac buleczki - razowe, z ziarnami, zwykle - przynajmniej jak nie zje obiadu to zje troszke pieczywka, ale to sa sladowe ilosci
lubi zajadac raczkami, np. na deserek dostaje misieczke z poktojonym bananem, jabluszkiem, winogronkami i z calej tej salatki owocowej przynajmniej jedna dziesiata zostaje zjedzona
lubi tez zjadac buleczki - razowe, z ziarnami, zwykle - przynajmniej jak nie zje obiadu to zje troszke pieczywka, ale to sa sladowe ilosci
wlasnie Kinus, wyglada swietnie, ale na buzi, pod ciuszkami nie widac odstajacych zeberek, a tak jak w przypadku Lukaszka, lekarka mowi ze ma niedowage
jak do tej pory jadla bez entuzjazmu, ale jadla
2 dni temu zaczal byc problem
jednak dzis rano udalo sie ze sniadaniem,
oby problem sobie poszedl i oby znow zaczela chetniej jesc
jak do tej pory jadla bez entuzjazmu, ale jadla
2 dni temu zaczal byc problem
jednak dzis rano udalo sie ze sniadaniem,
oby problem sobie poszedl i oby znow zaczela chetniej jesc
Majka juz od dawna pije z niekapka (8 miesiac) i tez mamy z aventu, po prostu nie chciala najpierw butli wiec sie uparlam i jakos poszlo. :-)
Ale z naszego nie wyleci ani kropelka ;-)
Z nuka tez mamy (bo ogolnie jestesmy fankami nuka) i sobie radzi, ale to niestety jest kapek i z tym to ja srednio sobie radze
misiako widzisz wczoraj martynie dalam z tego niekapka pic i bylam ja cala zalana i cale luzeczko
wiec nie wiem dlaczego wam on nie kapie a mi kapie
Kociak nasze maluszki jak tylko chcą i nie mają uczulenia, mogą praktycznie jeść wszystko oprócz orzechów, grzybów i nic mi do głowy nie przychodzi co jest niedozwolone ;-) To co ciężkostrawne tez lepiej, żeby nie jadły, ale jak trochę pokosztują, to nic im nie będzie;-) Czarnej herbaty nie powinny pić, ale jak od czasu do czasu słabiutką dostaną też się nic nie stanie;-) To już od Ciebie zależy, co znajdzie się na talerzu Martynki. sama wiesz, co jest zdrowe;-) :-) i takie jedzonko najlepsze
Robercik widzę, że dalej jest smakoszem przede wszystkim niemowlęcego jedzenia. Zupki a właściwie potrawki, dalej specjalnie dla niego gotuję, bo takie jedzonko najbardziej mu odpowiada. Próbowałam już nasze zupki, ale niewiele ich zjadał. Robiłam dziś racuchy z jabłkami dla Sary, Robert troszeczkę poskubał;-). Za to jabłka i banany bardzo lubi ;-) oraz kaszkę ryżową Z naszych talerzy lubi podjadać właściwie tylko ziemniaczki i troszkę mięska:-) .
Robercik widzę, że dalej jest smakoszem przede wszystkim niemowlęcego jedzenia. Zupki a właściwie potrawki, dalej specjalnie dla niego gotuję, bo takie jedzonko najbardziej mu odpowiada. Próbowałam już nasze zupki, ale niewiele ich zjadał. Robiłam dziś racuchy z jabłkami dla Sary, Robert troszeczkę poskubał;-). Za to jabłka i banany bardzo lubi ;-) oraz kaszkę ryżową Z naszych talerzy lubi podjadać właściwie tylko ziemniaczki i troszkę mięska:-) .
reklama
Joanna MK
Mama wrześniowa 2005
Kociaku my takze posiadamy kubek niekapek Aventu i w sumie zadko cos z niego wyleci,predzej Jula wszystkiego nie polyka lub sie bawi i wypluwa.
Co do owocow to praktycznie wszystko juz mozna.Jula zajada banana,jablko,sliwki,nektarynka,brzoskwinia(ale jej nie smakuje)malinki.
Gruszki nie dawalam bo ciagle mi tesciowa mowi ze jest ciezkostrawna i jakos nie kupujemy bo sami nie jemy.
Pomidorka bez skorki,bez pesteczek i ogoreczka tez juz jadla.Probowala kapuste kwaszona i ogora kwaszonego wlasnej roboty.Ale ogorkowej nie lubi:-( za to barszczyk uwielbia i gotowane buraczki takze.Oczywiscie racuszki z bananami i jabluszkiem sa przepyszne
A ja mam pytanko od kiedy mozna dawc zupke np kapusniak.
Jula uwielbia dorsza smazonego oczywiscie bez panierki.Ostatnio lubi wcinac makaron spahgetti...ma niezla zabawe.
Danonki takze je ale teraz odstawilismy Jak widzi reklame w tv danonkow to odrazu mowi do mnie Am ..ze chce jesc am.
Jogurtu naturalnego nie przelknie,serek topiony takze jej nie smakuje.
jak sobie cos przypomne to dopisze
Co do owocow to praktycznie wszystko juz mozna.Jula zajada banana,jablko,sliwki,nektarynka,brzoskwinia(ale jej nie smakuje)malinki.
Gruszki nie dawalam bo ciagle mi tesciowa mowi ze jest ciezkostrawna i jakos nie kupujemy bo sami nie jemy.
Pomidorka bez skorki,bez pesteczek i ogoreczka tez juz jadla.Probowala kapuste kwaszona i ogora kwaszonego wlasnej roboty.Ale ogorkowej nie lubi:-( za to barszczyk uwielbia i gotowane buraczki takze.Oczywiscie racuszki z bananami i jabluszkiem sa przepyszne
A ja mam pytanko od kiedy mozna dawc zupke np kapusniak.
Jula uwielbia dorsza smazonego oczywiscie bez panierki.Ostatnio lubi wcinac makaron spahgetti...ma niezla zabawe.
Danonki takze je ale teraz odstawilismy Jak widzi reklame w tv danonkow to odrazu mowi do mnie Am ..ze chce jesc am.
Jogurtu naturalnego nie przelknie,serek topiony takze jej nie smakuje.
jak sobie cos przypomne to dopisze
Podziel się: