reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

WPROWADZAMY NOWE PAPU NASZYM MALUSZKOM

Moja corcia chyba takie ciezkostrawne lubi, wczesniej wszyscy na mnie patrzyli z oslupieniem jak wcinala zurek i zupe serowa. Nic jej po tym nie bylo wiec wlaczylam to do jadlospisu. Majka uwielbia dorosla herbatke szczegolnie jak ktos pije i podaje jej lyzeczka, ale z kubka tez chetnie wypije.

reklama
Dobrze, ze Majeczka ma taki żołądeczek zdrowiutki. Mam nadzieję ze nie odbiją sie jej te ciężkostrawce rzeczy w przyszłości na żołądku??

Łuki dzisiaj wcinał na obiadek buraczki kopytka i miesko. Zajadał aż miło:-)

Mysle ze sie nie odbija, bo jada to tylko od czasu do czasu, a w wiekszosci zdrowe zarelko.
Luki wie co dobre ja tez uwielbiam kopytka, to moja potrawa z dziecinstwa:-)
Majka zje az 1 kopytko, wogole jak dostaje chlebek kopytka itp. to pomemla i wypluwa, czasem juz trace nadzieje na to ze bedzie jadla normalne rzeczy, a sloiczkow tez juz powoli odmawia:no:

Aniulka zajrzyj za chwile do prywatnej poczty moze bedziesz potrafila mi pomoc:confused:

Misiako już odpisałam. mam nadzieję ze pomogłam :happy:

Może musisz jeszcze Majce ugniatac wszystko?? łukasz pomimo, że świetnie radzi sobie z gryzieniem, woli obiadki poduszone. Dlatego cierpliwie ugniatam wszystko widelcem, mieszam i taką "papkę" mu daję. Wcina ze smakiem:tak:

dziewczyny czy dawalyscie juz swoim maluszka pic z kubka niekapka bo mojej martynce jakos to nie wychodzi
i on wcale nie jest taki niekapek :wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y:

Kociak, Hanulka nauczyła się pić w wakacje. Początkowo też nie wychodziło ale byłam uparta i załapała :tak:. Ja mam niekapek Aventowy i też niestety zdzarza się, że kapie :wściekła/y:.Widziałam ostatnio w naszym Tesco takie ładniutkie z Nuka za 22 złote; może będą lepsze ...obaczymy :dry:.
Wczoraj kupiłam Hance takie powyginane sztućce i dzisiaj prawie samodzielnie ;-) jadła obiadek.
Joanko a Krzyś już je samodzielnie, nie? i Łuki chyba też :confused:...Trochę wam pozazdrościłam...:rolleyes2:

Majka juz od dawna pije z niekapka (8 miesiac) i tez mamy z aventu, po prostu nie chciala najpierw butli wiec sie uparlam i jakos poszlo. :-)
Ale z naszego nie wyleci ani kropelka ;-)
Z nuka tez mamy (bo ogolnie jestesmy fankami nuka) i sobie radzi, ale to niestety jest kapek i z tym to ja srednio sobie radze:wściekła/y:
Majka pije tez z normalnego kubka jak sie jej przytrzyma i probuje ze slomki:baffled: :baffled:
Zaczyna sie robic z niej zosia-samosia i od dluzszego czasu daje jej prywatny komplet do jedzenia i daje troche strawy, a podstepnie karmie ja ze swojego zestawu. Dzieki temu wszystko jest zafajdane, czasami nawet wciera sobie we wlosy, uszy i oczka:confused: :eek: :eek:

Dziewczyn moze podacie jakies przepisy dla mojej corci, bo ostatnio bardzo wybrzydza, mam wrazenie z poza mlekiem nic jej nie pasi. Zupek (najczesciej ze sloiczka) to zje zaledwie pare lyzeczek, a owocow tez odmawia. Musze sie wiec zmobilizowac i jej cos upichcic. Oczywiscie musi to byc miazga, bo inaczej pomemla i wypluje:-(

reklama
Do góry