reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

WPROWADZAMY NOWE PAPU NASZYM MALUSZKOM

Mikołaj robi kupke raz dziennie ale jest przy tym troche stekania
kupka jest bardzo zbita i koloru żółtego a po marchewce pomarańczowa

Mikołajek dostaje raz dziennie kaszke mleczno-ryzową na mleku modyfikowanym a po jutrze dam mu kasze jabłkowa z Bobovity oprócz tego raz dziennie zjada poł słoiczka jabłuszka lub marchewki z Hippa a jutro dam mu krem ze szpinaka z ziemniaczkami też z Hippa no i cały czas do mleka Bebiko 1 wsypuje mu 2 łyżeczki kleiku

reklama
słuchajcie babeczki
można dodać kaszkę do mleka z piersi ??
ściągnęłam mleko i mogłabym zrobić z niego kaszkę na kolacje zamiast wylewać :)

śmiało Melanie
szkoda wylewać mleczka

wyczytałam na lipcówkach ze one tak robią z kleikiem
napisz później jak smakowało Paris

Moj Marcelek ma trzy miesiace i trzy tygoodnie. Juz od trzeciego miesiaca zaczelam mu podawac kaszke do mleka. Po jednej miarce na poczatku. Teraz dostaje jedna gesta, normalna kaszke dziennie, ok. 11:00. I jest nawet dobrze tylko że dzis mial problem z kupka. Podalam mu zatem lyzeczke jabluszka bo gdzies przeczytalam ze jabluszko pomaga na zaparcia. Ale maly usnal po kapieli a kupki jak nie bylo tak ni ma:( Maly nie narzeka na razie, ale ja nie wiem co mogloby przyspieszyc kupke??
Jak uwazacie jak kaszka dla malca jest najlepsza?? Smakowa czy bezsmakowa??
Aha! Podawlam tez mu wycisniety sok z marchewki. Oj blad to byl. Maly byl dziwny. Podejrzewam ze to przyczyna tego ze to marchew ze sklepu, z nawozami!!! Nie podawajcie dziewczyny maluchom kupowanej marchwii, lepiej chyba gotowy soczek!!!
10001159am.jpg

no wlasnie ja nie wiem co moze powodowac zaparcia u dzieci
moj maly wczoraj wil sie z bolu
drugi dzien bez kupy jabluszko nie pomagalo nic normalnie i dopiero dzis rano cos wydusil po czopku glicerynowym

Co do wczorajszej kaszki z moim mleczkiem, to Paris nawet nie spróbowała, bo zasneła na głodnego i obudziła się dopiero po północy na cycusia
mleczko mamy z kaszką wylądowało w zlewie :p

reklama
Do góry