reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WPROWADZAMY NOWE PAPU NASZYM MALUSZKOM

Mikołaj robi kupke raz dziennie ale jest przy tym troche stekania
kupka jest bardzo zbita i koloru żółtego a po marchewce pomarańczowa

Mikołajek dostaje raz dziennie kaszke mleczno-ryzową na mleku modyfikowanym a po jutrze dam mu kasze jabłkowa z Bobovity oprócz tego raz dziennie zjada poł słoiczka jabłuszka lub marchewki z Hippa a jutro dam mu krem ze szpinaka z ziemniaczkami też z Hippa no i cały czas do mleka Bebiko 1 wsypuje mu 2 łyżeczki kleiku

reklama
słuchajcie babeczki
można dodać kaszkę do mleka z piersi ??
ściągnęłam mleko i mogłabym zrobić z niego kaszkę na kolacje zamiast wylewać :)

śmiało Melanie
szkoda wylewać mleczka

wyczytałam na lipcówkach ze one tak robią z kleikiem
napisz później jak smakowało Paris

Moj Marcelek ma trzy miesiace i trzy tygoodnie. Juz od trzeciego miesiaca zaczelam mu podawac kaszke do mleka. Po jednej miarce na poczatku. Teraz dostaje jedna gesta, normalna kaszke dziennie, ok. 11:00. I jest nawet dobrze tylko że dzis mial problem z kupka. Podalam mu zatem lyzeczke jabluszka bo gdzies przeczytalam ze jabluszko pomaga na zaparcia. Ale maly usnal po kapieli a kupki jak nie bylo tak ni ma:( Maly nie narzeka na razie, ale ja nie wiem co mogloby przyspieszyc kupke??
Jak uwazacie jak kaszka dla malca jest najlepsza?? Smakowa czy bezsmakowa??
Aha! Podawlam tez mu wycisniety sok z marchewki. Oj blad to byl. Maly byl dziwny. Podejrzewam ze to przyczyna tego ze to marchew ze sklepu, z nawozami!!! Nie podawajcie dziewczyny maluchom kupowanej marchwii, lepiej chyba gotowy soczek!!!
10001159am.jpg

no wlasnie ja nie wiem co moze powodowac zaparcia u dzieci
moj maly wczoraj wil sie z bolu
drugi dzien bez kupy jabluszko nie pomagalo nic normalnie i dopiero dzis rano cos wydusil po czopku glicerynowym

Co do wczorajszej kaszki z moim mleczkiem, to Paris nawet nie spróbowała, bo zasneła na głodnego i obudziła się dopiero po północy na cycusia
mleczko mamy z kaszką wylądowało w zlewie :p

reklama
Do góry