reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WPROWADZAMY NOWE PAPU NASZYM MALUSZKOM

Mikołaj robi zielono-żółtawe kupki już od jakigoś czasu ale niestety te kupki są bardzo twarde i ciężko mu wychodzą strasznie stęka zanim kupka trafi do pampersa.

Czy dajecie swoim maluszką już całe słoiczki zupek.?

Mikuś zjadł dzisiaj poraz pierwszy cału słoiczek zupki jeżynowej z Gerbera, wczesniej mu dawałam ale pół słoiczka. Bardzo mu to smakuje.

reklama
Moja mała dostaje już całe słoiczki...no chyba, że nie chce albo, że są jakieś mega.
Gabi podawaj może Mikołajowi jabłuszka....to rozlużnia kupki.

no a my na jakiś czas wycofujemy się raczkiem z dodatkowego jedzonka, krzyś wcinał już cuda na kiju, ale z mlekiem były już giga-mega problemy, już nawet przez sen nie chciał jeść. Więc pewnego dnia powiedziałam do małża: idź kupić bebilon pepti, małż kupił, a Krzyś zjadł ( na żywca !!!) ze smakiem i zasnął.
No ale coby nie było zbyt różowo, pojawiły się kropeczki na buziali. Odstawiamy więc stałe pokarmy i czekamy co dalej będzie z kropkami.
A szkoda, bo ziemniak z dynią krzyśkowi nie smakował, dopóki nie dodałam do tej potrawki jabłak z winogronami. Uszy trzesły się ,pupa latała z radości.
Poczekamy , zobaczymy ;)

Powiedzcie mi kochane,bo bardzo mnie to irytuje, czy waszym dzieciom też tak strasznie pocą się główki podczas jedzenia mleka ?
Krzysiowa pileuszka i mój rękaw, na którym leży jego główka są mokre jak po maratonie... :(

Joanko ja o to samo miałam zapytać. Maćka główka podczas jedzenia jest dosłownie mokra, szczególnie dotyczy to wieczoru i nocy.
I nie wiem czy się martwić, bo mokra główka może swiadczyć o krzywicy.

Ja miałam taki problem pocącej sie główki u Kuby. Na szczęście u niego to była taka natura, ale warto wspomniec lekarzowi bo to może świadczyć o krzywicy.... wtedy trzeba zwiększyć dawkę D3. Łukaszowi się nie poci główka a i tak lekarka kazała zwiększyc dawkę.

A z mlekiem mam podobnie Joanko. Daje Łukiemu Bebilon. Ostatnio dostałam próbkę bebiko i dałam młodemu, coby się nie zmarnowało. Wcinał aż mu się uszy trzęsły i teraz mam dylemat.... Wydaje mi się ze Bebilon jest lepszym mlekiem, zawiera więcej cennych elementów, jest wzbogacony w probiotyki i żelazo... a do bebiko jakos nie mam przekonania... ale jak widziałam jak Łukaszowi smakuję to juz sama nie wiem... może lepiej zmienic???

Melanie pisze:
u nas tez główka przy wieczornej kaszce jest mokra  ::)
jesli tylko przy jednym karmieniu to byc może musi mocno ciągnąc żeby się najeść. Gorzej jak poci się przy zwykłym mleczku także i podczas snu... sprawdźcie swoje dzieci jak śpia czy sie nie pocą

Dobry Wieczór wsystkim troskliwym mamuśkom! Pocenie się główki, zwłaszcza tak obfite, może być oznaką początku krzywicy. Nie należy dramatyzować ale wizyta u pediatry przydałaby się. Prawdopodobnie skończy się na zwiększeniu dawki wit. D3 co zimą przy notorycznym braku słońca jest zrozumiałe.  :(

reklama
Aniulka ty wybierasz między jednym smakołykiem a drugim, a ja między jednym g... a drugim...( nutramigen jest nieco tylko gorszy od bebilonu pepti)
no spytam o tą główkę, bo krzysiowi poci się raczej przy każdym karmieniu, i to fest, w nocy nie wiem, ale w samochodzie, kiedy jest w foteliku, ma spoconą nie tylko główke ale jak stary ...również paszki, plecy ... tak było dzisiaj i obiecałam sobie że już bidulka na żadne zakupy z matką nie zabiorę dopóki nie stuknie wiosna,
w środę idziemy do kontroli, tak bez szczepienia, zawsze jak krzyś kończy kolejny miesiąc sprawdzamy podwozie  ;)
no i tak oto w środę stuknie mu czwórka...

Do góry