reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

WPROWADZAMY NOWE PAPU NASZYM MALUSZKOM

reklama
Maciusia dziś mocno wysypało na szyjce, nóżkach, rączkach.

No i mam zgwostkę - od czego. Nic nowego nie dostał (chyba:baffled: ).

Myślicie, że to może być od mleka?
Tylko że daję mu je już od miesiąca i możliwe, że dopiero teraz wyszło mu uczulenie????

Edytko, z uczuleniem po miesiącu to całkiem możliwe, choć chyba na co innego bym stawiała.
jak to wygląda? miał już wcześniej jakieś wysypki?podobne?
może nowy kosmetyk, proszek do prania, no albo jedzenie?
kombinuj! możliwości sporo ;-)
za każdym razem jak Rozulkę wysypie to też nigdy nie wiem od czego.
strasznie to problemowe.

No jeszcze zmieniłam płyn do płukania...
Taki wysypany to nigdy nie był, więc może to ten płyn???
Dość dużo go dolałam do ostatniego prania:dry: :baffled:

Dziewczyny, czy podajecie swoim maluchom witaminę D3 ? Jeśli tak, to w jakiej dawce ? Ja daje tylko multi-sanostol, a gdzieś słyszałam że D3 nawet do 3 roku powinno się aplikować, szczególnie w okresie zimowym .

Ja nie daje,bo nie jestem pod opieka lekarza,ktory by zalecil.A na wlasna reke wole nie dawac,latwo przedobrzyc.
Ponoc sie daje do zarosniecia ciemiaczka.Ja tak slyszalam.
A podaje za to kinder biovital i vibovit.
Starczy mu:laugh2:

Ja daję Lukaszowi wit D3 w tabletkach. Vigantoletten 500.

Dwa miesiące temu dostawał vigantoletten 1000 bo zacząl sie mocno pocic, zwłaszcza główka. Myslę że prynajmniej do późnej wiosny bedzie dostawał, chyba, że lekarka zaleci inaczej.

Zaznaczę jeszcze że Lukasz nie dostaje dodatkowo żadnych innych witamin, poniewaz mleko które pije Bebilon 3 zawiera wszystkie niezbędne witaminki. No i dotego pije soczki, je owoce... I nie choruje wiec organizm nie jest wytrzebiony przez antybiotyki ;-)

Kinus jeszcze niedawno mialam podobne rozterki i pytania co do podawania vitD3.Na wizycie listopadowej pediatra kazala Dawac Juli do picia vibovit dla dzieci ale Jula nie chciala go pic wiec kazala podawac 5 kropelek CEBION MULTI.:-) a to jej bardzo smakuje:tak: :-D :-)

Rozulka bierze D3 w tabl 1000 to przez cały czas.
a w razie potrzeby dodatkowo Vibovit, albo cebion multi.

ciemiączko ma od dawna zarośnięte, ale nasz lekarz twierdzi, że trzeba dawać profilaktycznie teraz przy intensywnym wzroście i kiedy dziecko zaczyna porządnie samo biegać. przynajmniej do wiosny ma brać, z tym, że może zmniejszy dawkę. twierdzi, że jest to konieczne, bo sam organizm ze słońca szczególnie zimą nie stworzy odpowiedniej dawki wit D3.

reklama
Do góry