reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WPROWADZAMY NOWE PAPU NASZYM MALUSZKOM

reklama
Anineczko gratulacje dla M. :laugh: Jestem pod wielkim wrażeniem. 10 kilo w 5 tygodni!! Szok! Może zdradzi nam słodką tajemnice co jadał przez ten czas????

Ja juz nic nie rozumiem z ta alergia...niby skaza a zjadla racuszka z jabluszkiem i bananem i troszke gofra i jak na razie (a to juz drugi dzien) nic nie wyskoczylo nowego..I ja zaczelam jesc zupki mleczne rano a Jula podjada kuleczki nesquik-a i tez wszystko jest dobrze...

jednynie co to z tym mlekiem Nan 2 HA mamy problemy bo zjada na sile z kaszaka maximum 100ml i to raczej za malo na kolacyjke i budzi sie czesto w nocy.

Moj malzonek tez ostro schudl ..przeszlo juz 10kg ale chodzi na silownie i do tego pilnuje sie z jedzeniem.5 posilkow w ciagu dnia.Duzo owocow i ostatni raz zjada okolo 17..je zazwyczaj tylko cyce kurczaka i to najlepsze ugotowane a jak juz smazone to bez panierki..bleeee.Teraz w czasie wakacji ma przerwe ale od wrzesnia znow rusza.

Jestem pelna podziwu dla Waszych malzow Anineczko i JoannoMk, moj malzonek lubi za barzdo jedzonko, a do brzusia tez sie juz bardzo mocno przywiazal ;D
A co tam, dla mojego Pawcia najlepsza dieta to stresy w pracy, my tez wyjezdzamy na tydzien i moze zdazy sie jakis cud??? ;D

Joanna MK pisze:
Ja juz nic nie rozumiem z ta alergia...niby skaza a zjadla racuszka z jabluszkiem i bananem i troszke gofra i jak na razie (a to juz drugi dzien) nic nie wyskoczylo nowego..I ja zaczelam jesc zupki mleczne rano a Jula podjada kuleczki nesquik-a i tez wszystko jest dobrze...

jednynie co to z tym mlekiem Nan 2 HA mamy problemy bo zjada na sile z kaszaka maximum 100ml i to raczej za malo na kolacyjke i budzi sie czesto w nocy.

Nie martw sie Majka na poczatku zjadala 50ml, a teraz czasem 280ml ::)
Co do skazy to moze tez juz Julci minela, eksperymentujcie powoli, trzymamy kciuki :)

ja uwazam że z ta alergia jets tak ze wieksziosc lekarzy zobaczy u malucha wysypke i zaraz twierdzize to skaza białkowa a wogule tak muis nie byc mam przykład kolezanki której tak wmuwili a wcale jej nie mial tylko kazali mu pic te psakudzwtwo [przez dwa tygodniee

Joanna MK pisze:
Misiako chodzilo mi o mleczko nan 2ha
Wieczorkiem za namowa tesciowej poslodzilam troszke to mleczko i zjadla gdzies tak 50ml,Nawet w smaku z kaszka bananowa bylo spoko ale troszke czuc nadal ale nie tak jak wczesniej.

A na obiadek gotowane miesko,jarzynki i ziemniaczki i wszystko to w sosiku koperkowym i zjadla wielki talerz taki jak do zupy.

Joanno jak ja chcialam kupic corci jakies mleczko (bo jadla tylko  cyca, no i je dalej ;D) bo chcialam jej kaszki na mleczku podawac, a nie na wodzie to bylam u pediatry i ona mi polecila Bebilon2 lub Bebiko2 (kupilismy Bebilon2 i jest bardzo dobre) a mowila, ze inne maja dziwne, specyficzne smaki i jak dziecko ngdy nie jadlo to moze nie smakowac Wiec nie ryzykowalam.

Moze dlatego to wasze ma taka gorycz.
Sprobuj kupic Bebilon2 i zobaczysz czy bedzie jadla.

Sandrunia znow sie obrazila na kaszki i nie che ich jesc :( musze ja oszukiwac ale i to nie zje duzo tylko pare lyzeczek.
A na sniadanie je ostatnio tylko chlebek z maselkiem i szyneczka Pokrojonym w wagoniki :) (male kwadraciki) i potrafi nawet cala taka mniejsza kromeczke zjesc (wraz ze skorka :)) i popije herbatka owocowa.
Juz niew iem co mam jej dawac do jedzenia. Che jesc tylko to co my (dorosle jedzonko) a swojego nie.
Zastanawialam sie co by bylo jakbysmy wszyscy rano jedli na sniadanko kaszke :) czy tez by jadla ??? czy znow by krecila glowka na nieee 

anineczka pisze:
Luleczko nie powinno. Antek wcinal kiedys ptasie mleczko ;D

Sandrunia tez jadla ;D i tak bardzo smakowalo, ze musialam uciekac z jej oczu zeby choc jedno zjesc :p

Dziewczyny gratulacje dla waszych mezow  ;D ;D ;D ;D

Mojemu tez cos ostatnio brzuszek zaczyna rosnac ;)
Musze mu dac do poczytania ten watek ;D
Jak go poznalam to mial kaloryfer na brzuszku, a teraz ma mala oponke :D

reklama
Do góry