reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WPROWADZAMY NOWE PAPU NASZYM MALUSZKOM

:laugh: :laugh: :laugh: Właśnie Robert mi zasnął w krzesełku po zjedzeniu pełnej miski gęstej kaszki malinowej ;D
Edytko biedny ten Twój Maciuś :(. Dobrze, że choć możesz karmić go piersią :)

reklama
Witajcie

My od dzisiaj zaczynamy podawac Juli kaszki na mleku Nan2ha bo na tej wodzie to sa obrzydliwe.Skonczyla nam sie kaszka Humany ktora byla dosc dobra bo bananowa ryzowa ktora wczoraj na kolacje byla to na wodzie jest obrzydliwa..bleeeee.

Na opakowaniu mleka jest napisane zeby nie podawac dzieciom uczulonych na mleko krowie a skoro Jula jest alergikiem jak to przezyjemy?Dlaczego pediatra kazala nam to dawac?O co chodzi?

Powiedzcie z czym najlepiej jej robic te kaszki zeby nie bylo zadnych "nieprzyjemnych przygod"????Czy to mleko jej nie zaszkodzi???

Edytko zyczymy Maciusiowi zdrowka a niejadkom apetytu!!!

Jeżeli chodzi o to mleko, to nie wiem nic na jego temat, bo go nie podawałam. nam lekarka zaliciła podawanie sinlaca. Jest smakowa bardzo dobry i jest właśnie przeznaczony dla dzieci z alergią na białko i in. Można ten sinlac podawać na różne sposoby :)

Zrobilismy to mleko tylko ze mniejsza ilosc wody bo zamiast 210 dalismy 100ml wody i zamaist 7 lyzek dalismy 3 i wiecie co jest to okropne a po przelknieciu robi sie okropny smak w buzi taki gorzki..blleeee..Jula zaczela plakac jak jej to podawalam z kaszka bananowa troszke lepiej smakuje ale ta gorycz zostaje..czy to normalne?Bo chyba proporcje byly odp..tak nam sie zdaje ..hmm..

kangurki pisze:
ja tam też w temacie mleka jestem ciemna:p
mój mały je ostatnio tylko kotlety z piersi kurczaka
wiec co dobre..mniam...mniam..

Majeczka jadla dzis spaghetii bolognese z nami. Troche sie balam, bo mieso mielone bylo dosc tluste, ale dwie godziny pozniej walnela qpsko i jest ok, ufff :)
A wogole to przepraszmy ze tak przy jedzeniu ;)

Joanna MK pisze:
Zrobilismy to mleko tylko ze mniejsza ilosc wody bo zamiast 210 dalismy 100ml wody i zamaist 7 lyzek dalismy 3 i wiecie co jest to okropne a po przelknieciu robi sie okropny smak w buzi taki gorzki..blleeee..Jula zaczela plakac jak jej to podawalam z kaszka bananowa troszke lepiej smakuje ale ta gorycz zostaje..czy to normalne?Bo chyba proporcje byly odp..tak nam sie zdaje ..hmm..

kangurki pisze:
ja tam też w temacie mleka jestem ciemna:p
mój mały je ostatnio tylko kotlety z piersi kurczaka
wiec co dobre..mniam...mniam..

A jakie w koncu to mleczko daliscie? Bo nie wiem o co chodzi z ta goryczka, dla mnie najgorsze co moglo byc to nutramigen, ale jak corcia sie przywzwyczaila to i 250 ml potrafila wypic :D

A Łukasz dzisiaj dostał kurze cycki z ziemniakami i z pomidorkiem. Wszamał pół cycka całego ziemniaka i dwa plasterki pomidorka. Oczywiście miał to poduszone widelcem na miazge. My jedliśmy to samo tylko dodatkowo gotowaną kapustkę. Łukasz nie dostał bo skoro po kalafiorze ma wzdęcia, to po kapuście tez byłoby niewesoło

reklama
Misiako chodzilo mi o mleczko nan 2ha
Wieczorkiem za namowa tesciowej poslodzilam troszke to mleczko i zjadla gdzies tak 50ml,Nawet w smaku z kaszka bananowa bylo spoko ale troszke czuc nadal ale nie tak jak wczesniej.

A na obiadek gotowane miesko,jarzynki i ziemniaczki i wszystko to w sosiku koperkowym i zjadla wielki talerz taki jak do zupy.

Do góry