reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WPROWADZAMY NOWE PAPU NASZYM MALUSZKOM

Ja doprawiam vegeta, czasem kostka bulionowa, czosnkiem, zieleninka (koperek, natka pietruszki), ziolami (oregano,bazylia itp.)

reklama
Czytalam gdzies ze takie doprawianie zupek vegeta lub bulionami w kostkach nie jest za zdrowe....ale co robic skoro niedoprawione jest feeee...
Tez zaczne tak doprawiac zobaczymy jak bedzie ale przeciez za duzo sie nie daje wiec moze i nie zaszkodzi.

A tak poza tym Gosiczka

Twoj Synek dzis swiatuje 11 miesiac wiec NAJLEPSZEGO !!!!

O to lista produktów wraz ze wskazaniem wieku, od którego możemy podawać je naszym dzieciom:
• jabłka od 5 m-ca
• marchew od 5 m-ca
• kaszka kukurydziana od 5 m-ca
• masło od 5 m-ca
• ziemniaki od 6 m-ca
• porzeczki od 6 m-ca
• buraki od 7 m-ca
• zielony groszek od 7 m-ca
• brokuły od 7 m-ca
• kalafior od 7 m-ca
• gruszki od 7 m-ca
• żółtko jaja od 7 m-ca
• wieprzowina od 8 m-ca
• winogrona od 9 m-ca
• pomidory od 10 m-ca
• banany od 10 m-ca
• morele od 10 m-ca
• śliwki od 10 m-ca
• pieczywo od 10 m-ca
• ryby od 10 m-ca
• wędliny od 11 m-ca
• twaróg od 11 m-ca
• jogurt od 11 m-ca
• całe jajo od 11 m-ca
• ser żółty od 12 m-ca
• truskawki od 2 roku
• cytrusy od 2 roku
• orzechy od 2 roku
• mleko krowie od 2 roku
• grzyby od 3 roku

Pozdrawiam i uciekamy bo przestalo padac,Idziemy na spacer.

koreczek :D
Maks ostatnio szama brzoskwinie, dziki jest jak je widzi

i odmówił przyjmowania słoików:/
jak nie zrobię obiadu to mały cały dzień jest na kanapkach:p

Witajcie ja sie tej listy takze nie trzymam ale akurat przegladalam przepisy i ja znalazlam wiec wkleilam.

Wczoraj pojechalismy do innego sklepu i tam zakupilam mnostwo nowosci sloiczkowych (na razie JUla jej to co ja jej ugotuje ale w zapasie musi byc jakby co no nie?)Wiekszosc sloikow gerbera i bobovity odpada bo maja jak nie sok z winogron to maslo,jajka wiec odpadaja....tak chcialam dac jej np spaghetti ale tez odpada i ryba w sloiku tez odpada..wiec zostaje mi i Juli tylko moja kuchnia..Ugotuje jej przepyszna rybke i spaghetti takze.Bardzo lubie gotowac tylko teraz jak jest Jula i jestesmy same to jestem troche ograniczona...nielubie cos robic pol dnia po prostu ale niedlugo znow weekend i mezulek bedzie to sie Jula zajmie a ja popitrasze troche.
pozdrawiamy

a zapomnialam dodac ze Jula wczoraj sprobowala troszke jajecznicy i jak do tej pory nic nowego nie wyskakuje ...

reklama
Ja tez sie tej listy nie trzymam juz wcale. Kuba i tak je to na co ma ochote a nie to co powinien. Gdybym mu calkowicie ulegala to jadlby tylko monte czekoladowo-bananowe.

Do góry