reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WPROWADZAMY NOWE PAPU NASZYM MALUSZKOM

Brawo Jula, ja jeszcze mam watpliwosci co do jajecznicy, choc strasznie nas kusi. Moze w tym tygodniu sprobujemy ;D
Gosiczko ja gdybym ulegala Majce to zupki i obiadki przestalyby istniec, zostalyby deserki, kaszka z mleczkiem, cycus ;D ;D

Dzis Majka zasuwala rozmoczone miskopty z owocami (jablko/morela) DOSLOWNIE zasuwala ;D

reklama
brenda pisze:
aguula pisze:
A my kilka dni temu wprowadzilismy Bebilon, bo NAN Dawidkowi nie smakowal - tak jak juz kiedys pisalam musialam nutramigen do niego dodawac ::) A teraz Bebilon litrami moze pic. :) Zawsze przed snem max. wypijal 120 - 150 ml a teraz 180-210 ml i czasami to malo... ::) Bardzo sie ciesze, ze w koncu znalazlam odpowiednie mleczko dla synka, no i ze nie musi juz pic Nutramigenu ;D
  oj jak masz dobrze ze juz nie musisz podawac nutr.... moje dziecie tez to ochydctwo pije,szybko mineła wam skaza my walczymy dalej...

Oby u Was tez szybko minela ta skaza. Jestem pewna, ze szybko to nastapi - zobaczysz... :) Powodzenia!

Dziewczyny a jakie rybki podajecie swoim dzieciaczką i jak je przyrządzacie na parze czy gotujecie? Ja małemu jeszcze nie podawałam żadnej rybki a z chęcią bym mu dała spróbować.

Joanna MK pisze:
Jula zjadla troszke serka i ma policzki wysypane.

Mam pytanko czym doprawiacie zupki?Czy zwykla jarzynka,moze sola czy tez kostkami?A moze dajecie na wywarze takim jaki po prostu wychodzi po ugotowaniu obiadku?
ja wyrodna matka ;) doprawiam tylko pietruszka i koperkiem,
ale widze ze nie stanowi to problemu, bo Milenka nie wie co to solone

apetyt jest u nas falami, co 2 dzien zjada wszystko i jeszcze dostaje dokladke
wczoraj jadla ciasto z pizzy i chyba jej smakowalo, bo pozwolila i nam spokojnie zjesc ;D

za to sloiczkowymi deserkami ostatnio gardzi na rzecz calych owocow do gryzienia

brenda pisze:
aguula dzieki za słowa otuchy:) chcałam zapytac czy przestrzegałas diety i co podawałas do jedzenia a czego nie

Jesli chodzi o moja diete bezmleczna to nie musialam dlugo jej stosowac, bo przestalam karmic piersia gdy Maly mial 4 miesiace. Skaza pojawiala sie do synek mial 2 miesiace. Dawid tylko przez miesiac ssal piers, pozniej w ogole nie chcial - musialam oddciagac pokarm, a po 4 miesiacach nie mialam juz co sciagac :(

Gdy do jadlospisu Dawidka zaczelam wprowadzac inne posilki niz tylko mleko, okazalo sie, ze Malego uczula: marchewka, kukurydza,brzoskwinie, no i oczywiscie nie toleruje laktozy, glutenu itp. Wiem, ze byl uczulony rowniez na soje. Pediatra zaproponowala ktoregos pieknego dnia abym sprobowala dac mleko sojowe Isomil. No i sprobowalam, ale wysypka byla natychmiastowa, skora okropna. Bardzo szybko je odstawilismy. W ogole to pil zazwyczaj Nutramigen, pozniej jak mu sie odwidzialo picie tego mleczka musialam wprowadzic Bebilon Pepti (ale po nim tez mial wysypke).
Duzy problem byl tez z ta marchewka.
A tak naprawde, to Maly byl prawie ciagle wysypany - zginela jedna wysypka za 2-3 dni pojawiala sie nastepna. Ciezko bylo...

Gdy skonczyl 10 miesiecy - jak reka odjal. Powoli zaczelam wprowadzac te produkty, ktore go uczulaly i nic po nich mu nie bylo. Teraz je prawie wszystko i jest ok.

Trzymam kciuki za malutkich alergikow. :)

Dziś Mateusz dostał na śniadnie cheeriosy na bebilonie i nie smakowało mu, najwyrażniej nie jest jeszcze do tego mleka przyzwyczajony bo do tej pory pił bebilon pepti, a suche cheeriosy uwielbia :)

Robert ma nadal skazę, ale niewielką. Więc od trzech tygodni dałam sobie spokój ze swoją dietą. Zwłaszcza, że karmię go tylko dwa razy: rano i wieczorem. Kiedy byliśmy nad morzem uspokoiło mu się. Miał ładną buźkę, a jadłam wszystko. Nawet Robert podjadał nam z talerza. Dlatego zaczęliśmy podejrzewać, że ma uczulenie też na proszek. Już na wczasach zaczęłam prać w płatkach mydlanych. Teraz co dwa trzy dni wychodzi uczulenie, potem się uspakaja i tak w kółko.Jeszcze wszystkiego mu nie przeprałam ::)

reklama
Ilona1009 pisze:
Dziewczyny a jakie rybki podajecie swoim dzieciaczką i jak je przyrządzacie na parze czy gotujecie? Ja małemu jeszcze nie podawałam żadnej rybki a z chęcią bym mu dała spróbować.

Witaj Ilona1009

Ja dawalam corci rybke.
Smazylam ja dla nas a jej dawalam bez panierki i przypraw i zajadla sie nia :)
Nie wyskoczyla zadna wysypka wiec jest w porzadku. Mozna podawac :)

A ty moze sprobuj na parze zrobic, jak chcesz tylko dla dziecka gotowac.
Wydaje mi sie, ze na parze lepiej niz w wodzie. Wiecej witamin zostaje :)

Do góry