reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WPROWADZAMY NOWE PAPU NASZYM MALUSZKOM

Łukasz pije bebilon 2 a za tydzień przejdziemy chyba na 3 bo nam się kończy dwójka a mam jedną puszkę 3 To jest dobre mleko ale coraz droższe. Dzisiaj widziałam w naszym markecie Bebilon duza pucha 35 zł....

Wczoraj Łukasz dostał na drugie sniadanko płatki kukurydziane na zwykłym mleku z kartonika. Wcinał że az miło. No i dostał na spróbę frytki. Tez trząsl się na ich widok

Acha i odpusciłam mu serki typu danonki i Danio bo miał wysypke i nie wiedziałam czy to potówki czy te serki.... chrostki sa ale mniej i myslę że to były i potówki i wysypka. teraz walczymy z potówkami.

reklama
Dziekuje za odpowiedzi. Widze, ze Bebilon gora. Dokonczymy ten Nutramigen pomieszany z Bebilonem Pepti i na 100% zmieniamy mleczko. Mam nadzieje, ze nie bedzie zadnych zlych objawow...

miyu pisze:
Mati pił bebilon i mu smakował zanim sie nie okazało że ma uczulenie, więc myśle że i Sandrusi również posmakuje :)

Mam taka nadzieje ;D

Aniulka pisze:
Łukasz pije bebilon 2 a za tydzień przejdziemy chyba na 3 bo nam się kończy dwójka a mam jedną puszkę 3 To jest dobre mleko ale coraz droższe. Dzisiaj widziałam w naszym markecie Bebilon duza pucha 35 zł....

Aniulka a nie zawczesnie z ta 3 ???
Przeciez 3 jest od 12 miesiaca.
Zeby Łukaszek zadnej skazy sie nie nabawil jak mu za szybko wprowadzsz.

skład tego mleka jest prawie taki sam. jest tylko bardziej kaloryczne. Łukasz nawet po kaszce budzi mi sie w nocy na jedzenie, więc chyba 2 już mu nie starcza. Za chwilę skończy 11 miesięcy, czyli miesiąc w ta czy w tą az takiej róznicy mu nie zrobi. jadł już nawet płatki kukurydziane na zwykłym mleku z kartonika i nic mu nie było, więc nie widze przeszkód

My tez chcemy zmienic mleczko. We wrzesniu chce odstawic malutka od piersi, dotychczas od 8 miesiaca dawalam jej kaszke na nutra. Od tygodnia je zupki z maselkiem, jogurcik naturalny, probowala tez bitej smietany z mojego gofra. Sadze wiec ze skaza odpuscila i zamierzam w poniedzialek dac jej na probe bebilon, na szczescie kolezanka ma i nie musze kupowac na razie calego ;D ;D ;D

Witajcie!!!

Mam pytanko do bardziej juz doswiadczonych mam:
Wydaje mi sie ze moje mleczko juz Juli niewystarcza,odciagac nie bede do robienia kaszek czy tez kleikow-probowalam dzisiaj ale strasznie kiepsko schodzi....moze sie konczy samoistnie ?????
(Do tej pory tego nierobilam-nasza pediatra stwierdzila ze to jest bardziej kaloryczne i poco jej dawac skoro ladnie na moim cycu przybiera)Wydaje mi sie ze ona powinna jesc kaszki..strasznie jest "napalona"jak widzi ze my cos innego jemy...przypomne ze Jula jest alergikiem i ma skaze...Do tej pory zajada sie przedewszystkim cycem,ziemniaczkami.marchewka,zupkami na wloszczyznie z indyczkiem lub odczasu do czasu sloiczkowym jedzonkiem ,je takze jablka,bananynektarynki,brzoskwinie,arbuza oraz kleiki w sloiczkach i ryz z jabluszkiem gotowany przeze mnie.W sumie z takich innych dan poza cycem to obiadek i ten ryz plus jakies owoce.

Czy to niezamalo????

W nocy budzi sie nawet 3 razy i bez cyca ani rusz.
Zastanawiam sie czy czasem nie jest glodna i czy nie zaczac podawac jej kaszek przed snem potem cyc(przynim zasypia zazwyczaj) tylko niewiem na jakim mleku to jej przygotowywac.Nasza pediatra wyjechala na urlop wiec moze cos poradzicie....

Pozdrawiam i powiem ze zazdroszcze mamom ktorych dzieci moga wszystko jesc..juz sie doczekac nie moge kiedy Jula zacznie tak normalnie wcinac i nic jej nie bedzie..

Joanna jak na mój gust to Twoja kruszyna ma doskonały jadłospis, tyle owoców przy alergii ::) zazdroszczę,
i podziwiam za Twój zapał w przygotowywaniu potraw dla Juli.
Tak trzymaj i nadal próbuj z nowymi smakami.

Ja w sobotę zrobiłam na śniadanie racuchy, najnormalniejsze, z mąki, jajek , nie miałam kwaśnego mleka więc dałam maślankę, jabłka starte i łyżeczka proszku do pieczenia, szczypta soli i cukier puder.
Krzyś zjadł 2 !!! uszy miał jak kłapouchy z radości, a reakcji skórnej i kupkowej zadnej.

Banany nadal są u nas w odstawce.

Dzisiaj na kolację robię nalesniki z twarożkiem na słodko. Mam nadzieję ze i tym razem krzysio oszaleje z rozkoszy podniebiennych ;D

Bedac na wakacjach zjadla  pol lyzeczki Jula  serka szarlotkowego i nic jej nie bylo wiec moze cos juz sie tam w jej organizmie upozadkowalo...co prawda uczulenia dostala od pomidorowej pare dni pozniej ale moze  ta skaza jej mija???

reklama
wiem ze sa dzieciaczki ktore maja jeszcze gorsza postac alergi ale my jestesmy juz po stosowaniu i antybiotyku i sterydow wiec z owocow Jula je tylko jablka,banany ,nektarynki,brzoskwinie,arbuza.

Na pewno uczulona jest na winogrona z owocow.

Joanka moze wiesz jak to moze byc z uczuleniem na sliwki bo Jula ma straszne problemy z e zrobieniem kupki..strasznie sie meczy,napina a wychodzi malutko.Jadla sliwki ze sloiczka wiec chyba takie swierze beda lepsze co?

a smazone np takie racuchy to nie szkodza?od kiedy mozna podawac smazone jedzonko?

A tak pozatym to cyc u nas przewaza dodatkowo je ten ryz i obiadek plus owoc jakis potem znowu cyc i tak wkolko..hihihi...Chcialabym karmic ja cycem rano iwieczorem a w ciagu dnia szybciutko zrobic jakas kaszke lub kleik z owocami..urozmaicic jej jadlospis.

Wczoraj polizala loda ...zamrozony sok na patyku i strasznie chciala wiecej...

Czy waszw dzieci jak cos chca tez sie tak strasznie drą???

pozdrawiam

Do góry