reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WPROWADZAMY NOWE PAPU NASZYM MALUSZKOM

kinek pisze:
Izis, jestem przekonana, że to od mleka...Hanka miała też taki suchy placek na kolanku jak podawałam zwykły bebilon i wysypka jej sie zrobiła..Kolanko smarowałam i smarowałam i nic nie pomagało.Jak przestawiłam na bebilon HA wszystko znikło..wiec u Kubusia może to nie skaza ale nadwrażliwość tak jak u Hanki

ale on je kaszki a mleko moje więc co mam zrobić? ::)

reklama
Witajcie!!!
Ja jak zwykle wiecej czytam niz pisze..wiec nadrabiam to dzis.

Jula ma cala szyje ,troche dekoltu obsypana..czerwona..Wyglada jak obtarcie.Meczy sie biedulka ale bylysmy u pediatry stwierdzila ze to obtarcie chyba od czapki.ktora nosi Jula dopiero pare dni a to ma juz drugi tydzien..ale cuz.... dala w zeszly piatek masc do zrobienia i smarujemy. Nic nie pomaga wiec poszlysmy do dermatologa wczoraj...ma podrazniona skore..chropowate poliki i zabardzo nie wiadomo co to jest..zmieniamy proszek do prania a co do jedzenia to niewiem co wykluczyc bo juz zjada zupki sliczkowe,ziemniaki gotowane,jabluszko,chrupki kukurydziane,pije soczki. Jedynie co mi przychodzi do glowy to po sloiczku sliwek suszonych(miala problemy z kupka) i deserku jabluszko z jagodami bardziej to sie wysypalo...

Buziaka ma takiego szorstkiego i do tego cala szyja wysypana..biedna meczy sie okropnie a ja z nia ...nie wiemco teraz robic..czy karmic tylko cycem i poczekac az zniknie czy tylko ta masc stosowac,kapac w krochmalu i czekac..niewiem....
Ale sie rozpisalam..sorryy jakby co..
Pozdrawiam

Izis a nabiał jesz?Jeśli tak to odstaw na jakieś 2 tygodnie i obserwuj...kąp w oilatum i suche miejsca smaruj nawrt kilka razy dziennie..poczekamy zobaczymy.. ;)

Izis po pierwsze wyluzuj ;D
ja nie jadam do dzis nabialu, a szorstka skorka na nozkach zeszla dopiero niedawno
cierpliwie caly czas kapiemy w ojlatum i smarujemy nadal nozki kremem diprobase
nie przejmuj sie tak bardzo, bo to napewno Wam na dobre nie wyjdzie ;D

Izis, Kamila tez niedawno dostała takie suche placki i pediatra stwierdziła, że to skaza :(, ale ja nie jestem przekonana - dostała to, kiedy zaczęła wcinać zupkę z masłem i pełnym mlekiem, więc to chyba tylko nadwrażliwość -od tamtej pory pije nutra pół na pół z bebiko i smarujemy, ale na razie nie pomaga, czekamy i nie panikujemy - z buzi już zeszło, z tułowia też :)

kangurki pisze:
mi też się wydaje że to strasznie dużo, ale on ciągle tyle pije...nie ubieram go grubo wręcz przeciwnie, ostatnio jak go moja mama zobaczyła to dostałam opierdziel że chcę dziecko wyziębić:) ja nie mam pojęcia po czym go tak suszy...ale puszka herbatki (na której jest napisane że ma 40 porcji) wystarcza nam na 2-3 dni! Soczków już mu nie daję, bo ostatnio wymiotował...Czasem w nocy daję mu mineralnej, ale tylko przez sen, bo normalnie to pluje:D

Kangurki
poproś pediatre o skierowanie na badanie poziomu cukru. Tak nadmierne pragnienie u dzieci może byc niestety objawem cukrzycy :(

Aniulka pisze:

Kangurki
poproś pediatre o skierowanie na badanie poziomu cukru. Tak nadmierne pragnienie u dzieci może byc niestety objawem cukrzycy :(

też się tego boję...

tylko on miał już 3 razy pobieraną krew w ciągu 2 tygodni
zresztą...muszę zobaczyć czy nie miał badanego cukru

Hej :)

Moja niunia je baardzo dużo, zupki, chrupki, deserki, chlebek podgryza, oczywiście pije mleczko nadal. Uwielbia jeść i jak tylko widzi kogoś jedzącego, to wpada w szał - dosłownie - macha rączkami i krzyczy "aaaaaaaaaam" ;)

Maciek jadł w święta barszcz biały i żółtka jajek, bo przecież z nim się nie da normalnie przy stole posiedzieć i w ogóle wtedy nie interesuje go jego jedzenie - otwiera dziób jak pisklak i krzyczy jak łyżeczka trafia do nie jemu do buzi tylko komus innemu. Strasznie lubi jeść ;D

reklama
Weronisia spróbowała na święta robionego pasztetu,nie byłam tym zachwycona ale małej nawet smakowało.Czy waswze dzieci jedzą posiłki przygotowane na wodzie mineralnej?

Do góry