reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WPROWADZAMY NOWE PAPU NASZYM MALUSZKOM

reklama
łukasz zjadł wczoraj parówkę drobiową. Jadł aż mu się uszy trzęsły.

Tradycję już jest że wyjada mi z mojego obiadu ziemniaki z warzywami. Dzisiaj była to marchewka i szpinak. (był po swoim obiadku)

Od zawsze gotuję mu na kranówie.

Aniulka, jak słucham o odkryciach kulinarnych twego Łukaszka to zawsze mam wrażenie, że jestem 100 lat za murzynami...Czy ja was w ogóle dogonię ???Tak gryzł tą parówkę..? Czy ją zmiksowałaś.... ::)

Moja Niunia biały barszczyk oczywiście jadła, nie dużo, ale jadła, a jeżeli chodzi o parówkę, to wcina aż miło patrzeć - tak gryzie jak "stara baba" pomimo tego, że ząbków jeszcze nie ma ;D ;D

Mleczko i inne rzeczy przygotowuję na wodzie z kranu - gotowana oczywiście :)

Gratulacje doroslego jedzonka :)

Moja Sandra tylko sloiczki jak na razie :D

Wszystko co jej robie to na mineralnej, ktora gotuje :p u nas jest strasznie brzydka i kamienista woda, wiec wole jej zaoszczedzic picia tego swinstwa :D

martusia_78 - no pewnie, skoro wiesz, że woda u Was nie nadaje się do robienia posiłków dla Dziecka, to tylko mineralka wtedy :)

Wiktoria wcina moje zupki, ale słoiczkowe też lubi - od czasu do czasu. Ze słoiczków ma deserki do kaszki lub kleiku. No i soczki z butelek :)

Kinek parówę pokroiłam i podusiłam widelcem i jeszcze przed podaniem pomiażdżyłam łyżeczką. Wcinał że az miło.

A dzisiaj na spacerze dostał znowu banana. Ale że to było na spacerze, nie było łyżeczki i lizał go jak loda.. Zjadł w ten sposób 3/4 ;D ;D

Anka28 fajnie, ze masz takiego glodomorka co ci wszystko zjada i nie marudzi :)

Moja cora tez wszystko jak narazie lubi :) i mamm nadzieje, ze tak zostanie bo ja to straszny niejadek bylam :p potrafilam 3/4 obiadku zachomikowacw buzi, a potem wypluc :p :p :p

Aniulka swietnie sobie radzicie :) ja bym sie bala tak dac banana ;) gratulacje dla Lukaszka je jak duzy chlopak :D

martusia, jak będziesz miała drugie dziecko ( a wiem że nie chcesz ;)) to się sama przekonasz. Z drugim jest łatwiej, szybciej i przyjemniej. ;D ;D ;D ;D Człowiek już sie tak nie " trzęsie" jak przy pierworodnym :)

reklama
kinek pisze:
Aniulka, jak słucham o odkryciach kulinarnych twego Łukaszka to zawsze mam wrażenie, że jestem 100 lat za murzynami...Czy ja was w ogóle dogonię ???Tak gryzł tą parówkę..? Czy ją zmiksowałaś.... ::)

Kinek, Ty się tu kochana nie stresuj, to nie żaden wyścig. Hania w swoim czasie zacznie wszystko jeść i robić co trzeba.
Maciek tak naprawdę też nie należy do przodowników ;) wśród naszej wrześniowej młodzieży - bumelantem mi zalatuje niekiedy :). A co do jedzenia to my też jeszcze ostrożnie, a tego barszczyku to polizał parę razy (chociaż miał ochotę połknąć łyżkę, tak mu smakowało).

Do góry