reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

WPROWADZAMY NOWE PAPU NASZYM MALUSZKOM

Hanka po obiadku...Stosuję się do waszych porad i zwykle po obiadowym słoiczku nic więcej nie daję, nawet herbatki, bo Hania nie lubi co mnie troszkę martwi-( zeby sie tylko nie odwodniła). Dzisiaj natomiast Hanulinek wrąbał słoiczek marchewki z ziemniaczkami tak szybko, że ledwo zdążyłam nabierać i ...dalej była nienajedzona.Wypiła jeszcze 100 mleczka.To obżarstwo usprawiedliwia tylko fakt, że na śniadanko zjadła niewiele ::)
Aniulka, kiedys pisałaś, że Łukiemu robiły się takie śmierdziuszki za uszkami i tarł oczka jakby miał skazę...Wszystko się unormowało?Pytam, bo Hanka po zwykłym mleczku dostała wysypkę i strupki za uszami.Teraz mieszam jej pół na pół nutramigen z enfamilem i jest ok, ale czy bedę mogła podać jej danonka za jakiś czas...Czy dzieci ze skazą w ogóle nie jedzą nabiału? Do kiedy?

reklama
Ineczko my jemy na pollezaco ;) i tez malymi keskami ;) Ja odkrylam, ze mojej lepiej smakuje i chetniej buzie otwiera jak ja tez cos jem :) Tak wiec razem jemy sniadanko ;D ja swoje i niunia swoje ;) :D

a moja pediatra poradzila zeby do 10. miesiaca poczekac z nabialem.i zadnych danonków nie podawac. ale mówiła zeby tez bardzo uwazac zeby dziecko przed skączeniem 10. miesiaca zadnego chleba nie jadło, nic co zawiera gluten, bo to jest bardziej niebezpieczne.
kinek u dzieci ze skaza róznie dlugo to trwa....moze nawet kilka latek potrwac

Ineczka, Hanka wczoraj zjadła na podwieczorek słoiczek jabłuszka i pupa odparzona jak nigdy o czywiście po owocowej kupie i nie wiem czy dzisiaj podać jej brzoskwinie czy zrobić dzień przerwy.Posmarowałam sudocremem i jest duuużo lepiej...Czy brzoskwinie też takie żrące ? :( ;)
My również jadamy na półleżąco ale chyba niedługo, bo Hanka koniecznie chce usiąść i łapie się za łyżeczkę, czasem pełną, żeby się podciągnąć a poza tym tak mlaska, że pryska w koło i pieluszki nie wystarczają żeby osłonić łożko albo bujaczka.SZykuje się więc zakup krzesełka do karmienia....

martusia_78 pisze:
Ineczko my jemy na pollezaco ;) i tez malymi keskami ;) Ja odkrylam, ze mojej lepiej smakuje i chetniej buzie otwiera jak ja tez cos jem :) Tak wiec razem jemy sniadanko ;D ja swoje i niunia swoje ;) :D
wlasnie ta sklonnosc do nasladowania wyslawiam pod niebiosy, bo nie wiem co by bylo ;D
poza tym lyzeczka na razie w odstawce, paluszek na razie musi wystarczyc ::)

Kinek ja slyszalam ze co najmniej 2 latka u dzieci ze skaza bez mleczka krowiego trzeba wytrzymac, ale tak jak siwasek pisze, moze i kilka latek to potrwac

glutenu sie nie podaje do roku dzieciom na mleku modyfikowanym
dzieciom na cycusiu mozna podac juz po 10 m-cu

niestety nie wiem czy po brzoskwinkach tez takie kupki beda, mam mniejsze doswiadczenie i staz w podawaniu nowosci niz Ty ;D

Milence polsrodki takie jak pollezenie nie pasi :( kreci sie, wykrzywia i wogole nie ma jedzenia ;D
za to kontakt face to face na lezaco dosc dobrze znosi, wiec sie tak dziwacznie troche pokarmimy, puki nie bedzie siedziala samodzielnie dluzej niz kilka chwil ;D

Kinek Łukasz nie ma skazy białkowej. Te smierdziuszkowe strupki za uszkami to prawdopodobnie ciemieniucha... oczek nie tarł. Chyba pomyliłas nas z kim innym. Za uszkami jak i na główce ciemieniucha od czasu do czasu odnawia się ale dajemy radę. Za uszkami wycieram chusteczkami pampersa i smaruję kremem Bambino i na drugi dzień śladu nie ma.... na jakiś czas.

Danonki dawałam Kubie kiedy skończył pół roku i Łukaszowi tak samo. Podobnie z biszkoptami. Jak narazie żaden z moich chłopców nie miał i nie ma uczuleń ( Kuba lekkie na kakao_)

Witajcie!!!
Od wczoraj Jula je zupki.Wczoraj sama ugotowalam ale dzis zjadla ze sloiczka.jakos ta moja taka bezplciowa byla a ze sloiczka smaczniejsza.Jak juz bedzie jesc miesko to sama bede gotowac.
Jula od piatku nie robi kupki,dzis w nocy napinala sie podczas snu,dalam esputicon i poszlu gazy i spokuj byl.Wiem ze sa herbatki ale nie moge jej kolejnej nowosci podac bo jakby co to niebede wiedziec co jest niedobre,Moze wiecie co ja moge zjesc,wypic zeby sie zalatwila.Brzuszek ma miekki.Pozdrawiam.

reklama
no i dokonałam odkrycia na miarę wielkich oszczędności w pieluszkach  ;D

Krzyś miał .ranie w banię nie z powodu ząbków bo druga jedynka nadal daje czadu.
Winowajcą jest o dziwo mięsko w diecie  ::)
Przestałam dawać małemu zupki z mięchem przedwczoraj i dla porównania przedwczoraj było 6 kupali, wczoraj 4, dzisiaj jak dotąd jedna  :laugh:
Tylko co ja mam teraz zrobić z tym jaroszem ? :-[

Do góry