reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

WPROWADZAMY NOWE PAPU NASZYM MALUSZKOM

co do skazy..

historia Majki:

2 miesiące, mała jest wysypana i robi strzelające kupale i tak do ukończenia kilkunastu miesięcy

2 latka, Majka ma zmiany liszajowate na nadgarstkach, na twarzy i ciałku zero wysypek

3 latka, Majka okazuje się być uczulona na większośc antybiotyków  :-[ :-[ :-[, liszajowate zmiany robią się tym razem na zgięciach łokci, dochodzi wiecznie suchy nosek, stąd majka zakłada interes wydobywczy, kopalnia nosowa otwarta , ble

4 latka, AZS plus okulary alergika czyli wielgaśne cienie pod oczami, Dziecko wygląda jak po walce na ringu. Do tego czerwona myszka i czerwone powieki dolne

a dla ciekawostki dodam że po testach skórnych i z krwi nie wykazano alergii na nic poza bananem i wołowiną

a....i jeszcze dodam ze krzyś zapowiada się na cięższy przypadek, bo majka przynajmniej jadła mięsko bez problemów gastrycznych....

Mam z Majką okropne problemy i przeklinam tę cholern chorobę cywilizacyjną  :p :p :p :p :p :p

reklama
Co z tymi kupkami bo Mati robi 3 -4 razy odkąd zaczął jeść mięsko to myślicie że za dużo?

Miyu a Mati ile miał jak wprowadziłaś pierwsza nowość i po jakim czasie mięsko?

A z kupkami to nie wiem..zawsze myślałam ,że mięsko działa zatwardzająco ale u takich maluszków może byc na odwrót

jak skonczyl 4 miesiace dostal jablko i marchewke i zuki bezmiesne a po skonczeniu 5 pierwsze zupki z miechem :)
wogole mnie se wydaje że on ma poprostu dobra przemianę materi bo te kupki sa normalne ani za twarde ani za rzadkie i jak zje o 9 sniadanie i pozniej o 11 soczek to o 5 popoludni już wychodzi z drugiej strony :)

Miyu to masz dobrze..byle tak dalej.U nas nadal nic nie ma.Teraz zasnela.Jak do jutra nie zrobi to chyba trzeba do lekarza pojsc.tylko ze JUla od grudnia jak przestalam jesc produkty mleczne(pediatra stwierdzila ze przez to ma wodniste kupki) to zaczela sie zalatwiac rzadziej.Ostatnio to jak w zegarku co 5 dni ale ze w zeszlym tygodniu miala jakas infekcje,brala lakcid,wit C dostala wysypki i robila 2 x dziennie a teraz nic. dzisiaj tez byla bardzo marudna,rozpalona ale bez goraczki..Po esputiconie puszcza baki...dobre i to.Czekamy.Pozdrawiam

Miyu ja myslę że kupki Mateuszka są ok. Nie kazda kupka w nadmiarze jest oznaka alergii... mój Łukasz tez czasami robi 4 kupki dziennie. Takie normalne. Dorosłemu tez sie przeciez zdarza...

Brak kupki tez nie zawsze jest kłopotem. Zdarza sie że dzieci nie robią przez kilka dni kupek.

Witajcie mamusie, mam taki problem ze swoim synkiem:
ok. 2 tygodni temu wprowadziłam mu mięsko - zupkę z królikiem, po pół słoiczka przez 2 dni i było ok. Po kilku dniach dostał jarzynki z królikiem, też po połówce, 1. dnia było ok, a 2. dnia straszliwie wymiotował, więc parę dni jedzonka bezmięsnego. Wczoraj dostał pół słoiczka jarzynek z cielęciną i było ok, dziś druga połówka słoiczka i znów wymiotował :(:(
Poza wymiotami nie wydawał się szczególnie nieszczęśliwy, chyba nic go nie bolało, zaraz potem bawił się wesoło. Czy myślicie, że może być od mięsa czy to raczej zbieg okoliczności? Chyba na razie powinnam sobie darować mięso...? Jak było u Waszych maluchów?

reklama
Ola ja myślę, że może to od tego mięska, no ale ekspertem nie jestem... U nas Maciuś nie miał z mięskiem żadnego problemu, a dostał dość wcześnie. Może synek musi sie do mięska przyzwyczaić?

Do góry