reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

WPROWADZAMY NOWE PAPU NASZYM MALUSZKOM

Maciuś dziś zasnął na kolanach podczas jedzenia kaszki. Ja nawet nie zauważyła, więc pcham mu tą łyżeczkę na sile... a on biedaczek śpi. Strasznie śmiesznie to wygladało. :)

reklama
Kama też ma wysypkę na dekolcie - i nie wiem od czego :(, ugotowałam jej zupkę z marchewki i ziemniaczka i tyle :( może to od tego :(

no kurcze
Pariska też wysypana na klacie i na pleckach koło szyi :(
i tak troszeczke na brodzie :(

cholera - myslicie, że dzieci ze skazą nie powinny jeść dań z mięskiem ::) ::) ::)
albo proszek ::) wyprałam jej ręcziczki z naszymi ::)
no ale jak od proszu, to by jej koło ust nie wyszło, nie ? ::)

Matiego też dziś wysypało, albo od jabłek z malinami i jagodami albo od ziemniakow z marchewką hippa najgorsze ze nie wiem :/
to chyba jakaś epidemia wysypki :/

i my dolaczamy do wysypanych ::) ::) ::)
na brzuszku, klacie i szyi... nie mam pojecia od czego ???
wlasciwie nic nowego nie wprowadzalam...
a moze ja cos zjadlam ??? :-[

Cześ dziewczyny,

Hania też wysypana- klateczka i brzuszek, troszkę z tyłu na głowie i leciutko zaczerwienione pod kolankami.Jakiś tydzień temu przestała dostawac moje mleko.Dostawała Nan Ha, a od 3 dni bebilon.Strasznie się boję, że to skaza niestety.Byliśmy u naszej lekarki i stwierdziła, że faktycznie jest to jakaś alergia i przepisała Nutramigen.Tylko, że Hanka nie chce go do ust wziaśc.Zrobiła mega awanturę i mimo, że zrobiliśmy pół na pół z Enfamilem,nie chciała jeśc- histeria, ryk..Nie wiedzieliśmy czy to kolka, czy jej niesmakuje aż tak, czy ją boli..Złorzeczyłam , modliłam się i pocieszałam ja jednocześnie.Jacek pobiegł do sklepu i kupił Nan Ha 2 i bebilon Ha2.W efekcie mamy w domu Enfamil, Nutramigen,Bebilon,Bebilon Ha, Nan Ha.Jeżeli będzie jednak musiała pic Nutrmigen to się chyba zastrzelę.Hanka jest straszliwie wrażliwa na smaki i chyba umrze z głodu a ja z rozpaczy

no chyba Cię nie pocieszę, ale Nan ha i tak ma białko mleka krowiego, tylko, że mniej niż nie ha

my też na poczatku stosowalismy Nan ha ale niestety teraz jesteśmy na Nutramigenie

Jedyne co mogę poradzić, to podobno niektóre dzieci piją po dodaniu soczku albo deserku

może ten numer przejdzie ::) spróbuj
powodzenia :)

reklama
kurcze to nieciekawie z tymi wysypkami :(
Melanie musisz uważac na cielęcine, wiesz o tym?
wysypka koło ust może być od ślinienia a reszta od proszku,tak myśle

Kinek nie wiem co doradzić,straszne jest uczucie gdy nie wiesz co robić, znam to
może spróbuj czopków Viburcol, jak sie mała uspokoi i wtedy ją nakarmić
w kwesti mleka nie doradze, moge tylko życzyc powodzenia

Do góry