reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

***Wprowadzamy nowe papu dla Naszych Bobasów***

reklama
Z eko upraw ma HIPP produkty ja osobiscie uwazam je za najlepsze-jak jest naprawde z tymi uprawami tego nikt nie wie ale moj mlody lubi je najbardziej.

Women a myslisz ze moze byc roznica pomiedzy np.Gerber a Hipp???
Chodzi mi o to ze Hipp moze nie uczulac a Gerber tak????
U mnie stoi kilka slioczkow i mam
- soczek jablkowy Gerber
- owoce jabluszka Gerber
- jablka z marchewka i winogronami Gerber
- dynia z ziemniakami Hipp
- banany z morelami Hipp
- krem ze szpinaku z ziemniakami Hipp

i boje sie podac jemu:zawstydzona/y:

Mi sie wydaje,ze wszyscy maja produkty z eko upraw,tylko tego na sloiczkach nie pisze.
Np.Gerber:
Podstawowe znaczenie ma jakość surowców używanych do produkcji przetworów dla dzieci. Firma współpracuje z najlepszymi w kraju plantatorami owoców i warzyw. Prowadzi dla nich szkolenia specjalistyczne z zakresu agrotechniki i najnowszych osiągnięć naukowych, warunkujących wysoką jakość plonów. W prace badawcze i prowadzenie szkoleń zaangażowanych jest wiele placówek naukowych i instytucji pracujących na rzecz rolnictwa. Wszystkie zabiegi agrotechniczne są wykonywane zgodnie z zaleceniami naszej firmy. Wymiernym efektem tej współpracy jest radykalne obniżenie zawartości azotanów w warzywach, a szczególnie w marchwi i dyni. Wprowadzono do uprawy nowe, lepsze odmiany warzyw i owoców. Swoją misją rzecznika w zakresie żywienia niemowląt udało się firmie "zarazić" wielu współpracujących z nią plantatorów, którzy produkcję wysokiej jakości owoców i warzyw dla Alima-Gerber S.A. poczytują sobie za powód do dumy.

Women a myslisz ze moze byc roznica pomiedzy np.Gerber a Hipp???
Chodzi mi o to ze Hipp moze nie uczulac a Gerber tak????
U mnie stoi kilka slioczkow i mam
- soczek jablkowy Gerber
- owoce jabluszka Gerber
- jablka z marchewka i winogronami Gerber
- dynia z ziemniakami Hipp
- banany z morelami Hipp
- krem ze szpinaku z ziemniakami Hipp

i boje sie podac jemu:zawstydzona/y:
Karina może warto poczekać ze słoiczkami
Może rób same kaszki,albo kaszkę z owocem i biszkoptem

Ja robie tak:
90ml mleka + 4 lyzki kaszki (smak do wyboru,może być też kleik) + 4 biszkopty pokruszone na drobny mak + pół słoiczka jakiegoś deserku - mały sie zajada.

A jak już chcesz podawać desery to dawaj jednoskładnikowe i łatwe do trawienia tak jak jabłko,marchewkę
Sok również jabłkowy

Takie moje zdanie,ale zrobisz jak uważasz...A co mowi pediatra?

Karina może warto poczekać ze słoiczkami
Może rób same kaszki,albo kaszkę z owocem i biszkoptem

Ja robie tak:
90ml mleka + 4 lyzki kaszki (smak do wyboru,może być też kleik) + 4 biszkopty pokruszone na drobny mak + pół słoiczka jakiegoś deserku - mały sie zajada.

A jak już chcesz podawać desery to dawaj jednoskładnikowe i łatwe do trawienia tak jak jabłko,marchewkę
Sok również jabłkowy

Takie moje zdanie,ale zrobisz jak uważasz...A co mowi pediatra?

Pediatra hmmmm no wlasnie mowil ze mam wszystko wyeliminowac z jedzenia, nie plukac ciuszkow w plynie do plukania no i moze proszek a jak nie zejdzie to tzreba psa wyeliminowac taki jest moj pediatra.
Maly nic nie dostawal ani deserkow ani obiadkow ani kaszki w plynie nie plukalam proszek do prania zamienilam na plyn do plukania i po zastosowania krem sterydowego i antybiotyku zniklo.
Przedwczoraj dalam mu troche na poczatek soczku z jablka Gerberka i znowu wyskoczylo:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Jak podawalam kaszke to utrzymywala sie wysypka i juz cholera jasna nie wiem od czego pojawila sie ta ostatnio ale sadze ze od soku jablkowego bo maly od kilku tygodni dostaje tylko samo mleko

dziewczyny co sadzicie o tym jedzonku ze sloiczkow?mi pediatra powiedziala ze jesli nie mam sprawdzonego ogrodka to lepiej nie kupowac warzyw i owocow ze sklepow teraz kiedy nie ma sezonu tylko sloiczki, ze sa pewniejsze, ale czy naprawde warto im ufac???bo szczerze to boje sie dac jej teraz warzywa z supermarketu:sorry2:a ze sloiczkow sa teoretycznie z tych upraw BIO , ufac nie ufac??

dziewczyny co sadzicie o tym jedzonku ze sloiczkow?mi pediatra powiedziala ze jesli nie mam sprawdzonego ogrodka to lepiej nie kupowac warzyw i owocow ze sklepow teraz kiedy nie ma sezonu tylko sloiczki, ze sa pewniejsze, ale czy naprawde warto im ufac???bo szczerze to boje sie dac jej teraz warzywa z supermarketu:sorry2:a ze sloiczkow sa teoretycznie z tych upraw BIO , ufac nie ufac??

Kathhe ja juz sama nie wiem ale to dlatego ze moj ma caly zcas uczulenie i boje sie jemu podac-teraz nic nie dostaje.
Natomiast z tego co widze dziewczyny podaja i sobie chwala

reklama
ja podaje tylko sloiki wlasnie dlatego ze warzywa i owoce w sklepach o tej porze roku nie sa najlepszej jakosci :baffled: na dodatek strasznie pryskane wiec wole nie ryzykowac, poki Madzik jest mala bedzie dostawala gotowe jedzonko

Do góry