reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

***Wprowadzamy nowe papu dla Naszych Bobasów***

reklama
niki dostaje jesc kolo 20 i spi do 4,5 karmienie i dalej do 8 ja bym chciala zeby spal do 6,7 .....czy moze za duzo wymagam ??
czyli jednym slowem mamy w nocy 1 karmienie ....chcialybym zeby go nie bylo

mirka do 6,7? spac nie mozesz :laugh2::laugh2:

moj chodzi spac ok 22 -23 i przewaznie spi do 5-6 daje cyca na spiacego, zje moze z 5 min i dalej spi do 7-8, potem je juz dluzej i dalej spimy tak do 10, czasem 11.:-)

Moj spi juz o 20 i wstaje o 7 rano na jedzenie.Złote dziecko.
Słuchajcie co myslicie zeby ugotować ryż ale tak az rozgotować go zeby taka papka sie zrobiła i dodawać do obiadków?Bo ja juz lekko nie wyrabiam z tymi słoiczkami 3 dziennie idą u nas.
Obiadek,deserek i kaszka na dobranoc.Wiec jest to jakies 12zł dziennie.Musze zacząć oszczędzać,i pomyslałam zeby z tym ryzem robić obiad na pol,deser z biszkoptem.
Co o tym myslicie?

Women pewnie ze mozesz ryz ugotowac i podac
masz blender? ja jak Mila sie urodzila kupilam blender i takie papki jak ze sloiczkow sama robie :happy:
ale sloiczki tez daje

a nasza Hanula sprobowala juz rosolu ze zduszonym makaronikiem
smakowalo :happy: dostala malo ale dostala
ostatnio mielismy duszone ziemniaki z sosem pomidorowym i tez ociupinke dostala
bo jak my jemy a ona nawet jest najedzona,to jak widzi ze jemy to sie drze ze chce i musi dostac
w sumie pamietam ze z Milenka bylo podobnie

musialam zlikwidowac jeden posilek
jednego dnia mala dostaje deserek,drugiego obiadek
dlaczego? bo jeden posilek zastapil jej jedna porcje mleka

powinna pic 4-5 butelek po 180ml
a ona nie dosc ze pije 150ml to jak dostawala w ciagu dnia deserek,obiadek, to automatycznie dwie butle odpadly....i wychodzily nam na dobe 2-3 butelki :baffled:
teraz pije juz spowrotem 4-5 butelek,ale dostaje tylko jeden posilek

ja juz sama nie wiem co robic:baffled:

women ja sie nie znam, ale z tego co wiem to ryz dziala zatwardzajaco wiec musisz ostroznie jesli sie zdecydujesz.

Ja wlasnie slyszalam ze w Polsce te sloiczki sa strasznie drogie, moja znajoma urodzila w sierpniu i sama gotuje bo jak to stwierdzila nie stac jej na kupne a pozatym ugotowane sa o wiele smaczniejsze i zdrowsze :tak::-)

Jak ugotuje po jednym warzywie marchewka, seler itd. to wychodzi jej to na jakies 3 dni.

A ja narazie odstawilam wszystko oprocz mleka.
Mlody ma szorstki policzek i podejrzewam sloiczki.
A pozatym zauwazylam,ze mu jeszcze wystacza samo mleko.
Nie wola czesciej o jedzenie i nie je wiecej.
A pozatym pluje na odleglosc :sorry2:

To prawda Women ryz zapiera tak wiec ostroznie z nim. :tak:

Ja też uważam, że ryż jednak nie bardzo jeszcze. Wydaje mi się, że to trochę za wczas a poza tym tak jak dziewczyny pisały działa zatwardzająco:baffled:
Ale oczywiście to moje zdanie
A poza tym Women nie trzeba kupować przecież słoiczków, wystarczy samemu ugotować obiadek czy cusik:tak: i już jest taniej;-)

ja mysle ze troche ryzu do ugotowanego obiadku dla dziecka nie zaszkodzi ;-)
jakby co jest soczek sliwkowy na sranko :-p

reklama
Dzieki kobiety za odpowiedzi
Bede podawał troche ryzu do obiadku,na zmiane z ziemniakiem wszystko zmiksowane.
Tak samo bede chyba podawac owoce zmiksowane,bo skoro je ze sloika to i przeciez moge mu sama zrobic prawda?
Jest jakas mama ktora podaje wlasnej roboty obiadki i desery?

I kolejne pytanie
Czy wszystkie juz zmieniłyście mleczko na mleko nastepne?
I jakie teraz uzywacie?
My jutro na szczepieniu pewnie bedziemy mieli zmiane mleczka poleconą
ale bede sie upierac przy zwyklym mleku a nie alergicznym

Do góry