reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

***Wprowadzamy nowe papu dla Naszych Bobasów***

mam kaszke ktora sie rozrabia z woda i nie wiem czy zageszczac nia mleko
myslalam zeby zrobic tak zrobic kaszke z woda i potem dodac do mleka wszytko w odpowiednich proporcjach .... co w na to ??

reklama
Zapomniałam się pochwalić, ze od wczoraj Inek pije z niekapka:-) Na początku strasznie jej nie szło. Więcej wylała niż wypiła, ale już wieczorem było super:-)

Bira ja tez kupiłam niekapka po tym jak przeczytałam twoj post
Mały odrazu sobie poradził z piciem,sam sobie trzyma
Kupiłam z Nuby i jest zajebisty z regulacją przepływu,narazie ma na ten słaby ustawiony.

Women
najlepszy niekapek jaki mam to firmy NUBY:tak: z czystym sumieniem moge polecic
jest super

Liluś własnie taki kupiłam ;-);-);-);-)

Kamai ja nie trzymam sie tabel,nawet nie za bardz mnie one interesuja jak juz wprowadzilam jedzonko naszej corci

jesli chodzi o mleko kolejne to my poprostu na nie przeszlysmy wczoraj, bo nan1 sie skonczyl i kupilismy juz nan2

deserki,obiadki,soczki moja corcia juz je i pije te dla dzieci 4 miesiecznych i zaczelam juz jej nowosci wprowadzac dla 6 miesiecznych dzieci,bo tu w Norwegi o dziwo nie ma nic dla 5 miesiecznych bobaskow
a moja mala juz pojadla wszystkiego po iles razy dla 4 miesiecznych dzieci,nic jej nie jest wiec jemy juz produkty dla 6 miesieczniakow
i jest rowniez wszystko ok

co do glutenu to np.moja Hania od ok.miesiaca dostaje troszke chlebka jak my jemy np.sniadania
ja jej skubie i daje teka ociupinke

poprostu robie wszystko na wyczucie,jak cos corce zaszkodzilo to jej to przestalam dawac i tyle,i sproboje za jakis czas

tak robilam ze starsza corka i tak robie teraz z mlodsza
moje dzieci nie cierpia na zadne alergie wiec tez w tej kwesti jestem spokojna,bo co innego jakby byly alergikami.......

no to tyle :happy2:

Popieram ja identycznie postepuje
Intuicja mi mowi ze moje dziecko moze wcinac i nic sie nie dzieje
a wcina tak jak piszesz juz niektore produkty po 5 miechu glowinie obiadki z miesem

myslalam zeby zrobic tak zrobic kaszke z woda i potem dodac do mleka wszytko w odpowiednich proporcjach .... co w na to ??

Kurcze jakos nie moge sobie wyobrazic kaszki z wodą,nie wydaje mi sie ze to jest smaczne choc moge sie mylic
Ale wydaje mi sie ze jesli pisze z woda to rób Mirka z wodą
A druga mozesz sobie kupic i robic z melczkiem(ja wole te na mleku):-)

Wiesz co Mirka mi się wydaje że jeżeli ta kaszka jest już na mleku to możesz zrobić ją rzadszą i podawać przez butlę bo po co do tego jeszcze mleko?
A może można rozcięczyć mlekiem jakaś dzisiaj zakręcona jestem nie wiem Mirka
Ale masło maślane napisałam naprawdę nie jest ze mną dobrze dzisiaj:no:

women ... ta kaszka juz zawiera mleko dlatego z woda
Mirka to skoro zawiera mleko to rób tylko z wodą
Bo jesli chcesz dodac jeszcze mleka to tak jakbyś podała ziemniaki z pyrami :-)
Na to samo wyjdzie a nie wiadomo czy nie przesadzi sie wtedy z witaminami zawartymi w mleczku,bo jak wiemy ze co za duzo to nie zdrowo.

women ... ta kaszka juz zawiera mleko dlatego z woda

Ja mam kaszke mleczno-ryżową. I pisze tam, że na wodzie to tak robie bo pytałam lekarki i mówiła, że jak coś jest już na mleku to nie dawać drugi raz mleka:tak:

Czytalam ze wiele z Was kupilo maluszką niekapki no i ja dzisiaj tez wzielam z Aventu z tym ze dokupilam osobno smoczek z miekkim ustnikiem i tam mniej leci.
Dzisiaj pil sobie soczek i mial radoche a swoimi lapkami podtrzymywal mi ten kubek.

POZDRAWIAM
KARINA

reklama
Beata, Ingę tez zatwardziło. Od wczoraj zero kupy:baffled: Później pojadę dla mniej po soczek ze śliwek, to ją troche rozluźni;-)

Women, wklej tego niekapka którego masz, bo ja znaleźć nie mogę.

Mirka ja bym już tego nie rozcieńczała żadnym mlekiem

Do góry