reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

***Wprowadzamy nowe papu dla Naszych Bobasów***

Zapomniałam się pochwalić, ze od wczoraj Inek pije z niekapka:-) Na początku strasznie jej nie szło. Więcej wylała niż wypiła, ale już wieczorem było super:-)

reklama
Kurcze dziewczyny ja juz nie wiem co mam malemu podawac wczoraj dalam mu gruszke i oczywiscie dzisiaj na buziolku jest wysypany.
Wychodzi na to ze moge podawac mu tylko napoje i soczki bo jak dalam przecier marchew,jablko no i gruszka to wysypalo go.Najmniej wysypki mial po jabluszku ale jendak byla........:-(

POZDRAWIAM
KARINA

Dzięki laski za odpowiedzi!:tak:

Zapomniałam Wam napisać w zeszłym tygodniu przyszła do mnie przesyłka reklamowa produktów Bobovita w której było:
- zupka marchewkowa z ryżem-po 4 miesiącu,
- mus z jabłek i bananów-po 5 misiącu,
- herbatka z jabłka i melisy- po 4 miesiącu,
- mleko bebiko 2 -po 4 misiącu,
-kaszka mleczko-ryżowa z bananami-po 4 mieiącu,
- napój,
- poradnik zywienia:-)

Tez coś takiego dostałyście?????Szczerze mówiac nie wiem skad ona jest jak wychodziłam ze szpitala dostałam takie dwie paczuszki róznych produktów m.in pampers, sudokrem itd....ale wtedy wypełniałam do tego taka ankiete a do tego co przyszło nic nie wypełniałam:-)

Tak wogóle mały mój ma lekką wysypke sądze że to po jabłuszku więc dostaje jak na arzie soczek z marchwi bo przecieu nie może i dzisiaj dałam mu pierwszy raz gruszke zobaczymy czy nic nie bedzie

POZDRAWIAM
KARINA

Ja dostałam już to dwa razy to samo przez pomyłkę chyba;-)
Ale zawsze to coś a darmo;-)
Ale dostałam to nie z tego, że wypełniałam tą ankietę co w szpitalu dawali tylko ow tych różnych poradnichach itp co były w tyvh paczkach była aniekta z bobovity i ją wypełniłam w domu i wysłłałam i teraz przysyłają paczki reklamowe:tak:

Ostatnio jak miała taki brak apetytu, okazało się, że ma bakterie w moczu. Dlaego mam nadzieję, ze to nie to cholerswo znowu. Dziś oddałam mocz do analizy znowu, za kilka dni będzie wynik z posewu.

Monika jak Wam idzie karmienie strzykawką?

Bez zadnych sprzeciwów cała butelke w ten spsob moze wypic Dorian takze fajna sprawa:-)

Elbra co do kupek to u nas rózne kolory i kształty:cool2::sorry2: hihi w zależności od tego co zjemy;-):-p

U nas tak samo,do tego cuchnie strasznie :angry:

Zapomniałam się pochwalić, ze od wczoraj Inek pije z niekapka:-) Na początku strasznie jej nie szło. Więcej wylała niż wypiła, ale już wieczorem było super:-)

A jakiego niekapaka kupilas,nie dławi sie?Nie leci tam za mocno?
Tez bym kupila...

Moj maly wcina chrupki kukurydziane polecilam mi to pani dr
daje mu w raczke i sam sobie je
on ma zajecie a ja czas wolny
Polecam...:-)

Women w niekapku dziecko musi mocno ssac by mu lecialo-stad niekapek :happy2: bo mozesz do gory nogami postawic i nic nie wyleci
a jako matka doswiadczona zdecydowanie odradzam niekapki Canpola-mega kapki to sa i czytalam na innym forum inne mamy rowniez odradzaly,u mnie sie nei sprawdzil tez Avent,co mnie zdziwilo jak na te firme,rowniez przeciekal
najlepszy niekapek jaki mam to firmy NUBY:tak: z czystym sumieniem moge polecic
jest super

Tez bym kupila...

Ja mam Tommy Tippee (czy jak to się pisze). Jak dla mnie rewelacja:-)

A z chrupkami spróbuję jutro. Muszę kupić, nawet nie wpadłam na to, że taki maluch moze je jeść:-)

Super Bira też spróbuję:tak:

Bez zadnych sprzeciwów cała butelke w ten spsob moze wypic Dorian takze fajna sprawa:-)

U nas tak samo,do tego cuchnie strasznie :angry:

Tez bym kupila...

Ja razem z butelką treningową Avent kupiłam

Women w niekapku dziecko musi mocno ssac by mu lecialo-stad niekapek :happy2: bo mozesz do gory nogami postawic i nic nie wyleci
a jako matka doswiadczona zdecydowanie odradzam niekapki Canpola-mega kapki to sa i czytalam na innym forum inne mamy rowniez odradzaly,u mnie sie nei sprawdzil tez Avent,co mnie zdziwilo jak na te firme,rowniez przeciekal
najlepszy niekapek jaki mam to firmy NUBY:tak: z czystym sumieniem moge polecic
jest super

Dobrze wiedzieć:tak:

reklama
Karmie Bebilon 1. Za dwa dni Syn bedzie mila 4 miesiace i na
Bebilonie 2 jest napisane ze powyzej 4 miesiaca wiec chyba od
nastepnego tygodnia powinnam podawac? Jak to zrobic-czy stopniowo
czy mozna od razu? Sa dzieci butelkowe starsze od Tybka wiec prosze
aby mamy mi cos doradzily:) Mam "Poradnik zywenia dziecka" wydany
przezz producenta Bebilonu firme Nutricia i tam est napisane aby
podawac po ukonczeniu 4 miech np. troche ugotowanego jablka. Stad
moje nastepne pytania:
- wiem ze nowy pokarm np zupke trzeba podac nakpierw lyzeczke i
odczekac 3-4 dni na rekacje. A kiedy dochodzi do tego ze zupka
zastepuje caly jeden mleczny posilek??
- 5 miesiac to 5 razy 180 ml, kiedy zaczac tyle podawac jesli moj
synek je 150ml i widze ze to mu wystarcza. Tylko jedno wieczorne
karmienie jest zageszczane pol lyzeczki kleiku ryzowym?
- Czy ktoras ma jakis schemat jedzenia jakie i kiedy nowe proukty
podawac dla dzieci na ml.modyfikowanym??
- i ostatnie - o co chodzi z tym glutenem, ze nowa moda jest na
podawanie dawek ekspozycyjnych juz niedlugo a stary spoob ze kiedy??
Ktora metoda idziecie??

Serdzecznie dzieki za szybka odpowiedz bo jutro rano jade do
hipermarketu zaopatrzyc sie w to co i podpowiecie;)!!
--
TYBUŚ 16 listopada 2007

Do góry