reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

***Wprowadzamy nowe papu dla Naszych Bobasów***

Zapomniałam się pochwalić, ze od wczoraj Inek pije z niekapka:-) Na początku strasznie jej nie szło. Więcej wylała niż wypiła, ale już wieczorem było super:-)

reklama
Kurcze dziewczyny ja juz nie wiem co mam malemu podawac wczoraj dalam mu gruszke i oczywiscie dzisiaj na buziolku jest wysypany.
Wychodzi na to ze moge podawac mu tylko napoje i soczki bo jak dalam przecier marchew,jablko no i gruszka to wysypalo go.Najmniej wysypki mial po jabluszku ale jendak byla........:-(

POZDRAWIAM
KARINA

Dzięki laski za odpowiedzi!:tak:

Zapomniałam Wam napisać w zeszłym tygodniu przyszła do mnie przesyłka reklamowa produktów Bobovita w której było:
- zupka marchewkowa z ryżem-po 4 miesiącu,
- mus z jabłek i bananów-po 5 misiącu,
- herbatka z jabłka i melisy- po 4 miesiącu,
- mleko bebiko 2 -po 4 misiącu,
-kaszka mleczko-ryżowa z bananami-po 4 mieiącu,
- napój,
- poradnik zywienia:-)

Tez coś takiego dostałyście?????Szczerze mówiac nie wiem skad ona jest jak wychodziłam ze szpitala dostałam takie dwie paczuszki róznych produktów m.in pampers, sudokrem itd....ale wtedy wypełniałam do tego taka ankiete a do tego co przyszło nic nie wypełniałam:-)

Tak wogóle mały mój ma lekką wysypke sądze że to po jabłuszku więc dostaje jak na arzie soczek z marchwi bo przecieu nie może i dzisiaj dałam mu pierwszy raz gruszke zobaczymy czy nic nie bedzie

POZDRAWIAM
KARINA

Ja dostałam już to dwa razy to samo przez pomyłkę chyba;-)
Ale zawsze to coś a darmo;-)
Ale dostałam to nie z tego, że wypełniałam tą ankietę co w szpitalu dawali tylko ow tych różnych poradnichach itp co były w tyvh paczkach była aniekta z bobovity i ją wypełniłam w domu i wysłłałam i teraz przysyłają paczki reklamowe:tak:

Ostatnio jak miała taki brak apetytu, okazało się, że ma bakterie w moczu. Dlaego mam nadzieję, ze to nie to cholerswo znowu. Dziś oddałam mocz do analizy znowu, za kilka dni będzie wynik z posewu.

Monika jak Wam idzie karmienie strzykawką?

Bez zadnych sprzeciwów cała butelke w ten spsob moze wypic Dorian takze fajna sprawa:-)

Elbra co do kupek to u nas rózne kolory i kształty:cool2::sorry2: hihi w zależności od tego co zjemy;-):-p

U nas tak samo,do tego cuchnie strasznie :angry:

Zapomniałam się pochwalić, ze od wczoraj Inek pije z niekapka:-) Na początku strasznie jej nie szło. Więcej wylała niż wypiła, ale już wieczorem było super:-)

A jakiego niekapaka kupilas,nie dławi sie?Nie leci tam za mocno?
Tez bym kupila...

Moj maly wcina chrupki kukurydziane polecilam mi to pani dr
daje mu w raczke i sam sobie je
on ma zajecie a ja czas wolny
Polecam...:-)

Women w niekapku dziecko musi mocno ssac by mu lecialo-stad niekapek :happy2: bo mozesz do gory nogami postawic i nic nie wyleci
a jako matka doswiadczona zdecydowanie odradzam niekapki Canpola-mega kapki to sa i czytalam na innym forum inne mamy rowniez odradzaly,u mnie sie nei sprawdzil tez Avent,co mnie zdziwilo jak na te firme,rowniez przeciekal
najlepszy niekapek jaki mam to firmy NUBY:tak: z czystym sumieniem moge polecic
jest super

Tez bym kupila...

Ja mam Tommy Tippee (czy jak to się pisze). Jak dla mnie rewelacja:-)

A z chrupkami spróbuję jutro. Muszę kupić, nawet nie wpadłam na to, że taki maluch moze je jeść:-)

Super Bira też spróbuję:tak:

Bez zadnych sprzeciwów cała butelke w ten spsob moze wypic Dorian takze fajna sprawa:-)

U nas tak samo,do tego cuchnie strasznie :angry:

Tez bym kupila...

Ja razem z butelką treningową Avent kupiłam

Women w niekapku dziecko musi mocno ssac by mu lecialo-stad niekapek :happy2: bo mozesz do gory nogami postawic i nic nie wyleci
a jako matka doswiadczona zdecydowanie odradzam niekapki Canpola-mega kapki to sa i czytalam na innym forum inne mamy rowniez odradzaly,u mnie sie nei sprawdzil tez Avent,co mnie zdziwilo jak na te firme,rowniez przeciekal
najlepszy niekapek jaki mam to firmy NUBY:tak: z czystym sumieniem moge polecic
jest super

Dobrze wiedzieć:tak:

reklama
Karmie Bebilon 1. Za dwa dni Syn bedzie mila 4 miesiace i na
Bebilonie 2 jest napisane ze powyzej 4 miesiaca wiec chyba od
nastepnego tygodnia powinnam podawac? Jak to zrobic-czy stopniowo
czy mozna od razu? Sa dzieci butelkowe starsze od Tybka wiec prosze
aby mamy mi cos doradzily:) Mam "Poradnik zywenia dziecka" wydany
przezz producenta Bebilonu firme Nutricia i tam est napisane aby
podawac po ukonczeniu 4 miech np. troche ugotowanego jablka. Stad
moje nastepne pytania:
- wiem ze nowy pokarm np zupke trzeba podac nakpierw lyzeczke i
odczekac 3-4 dni na rekacje. A kiedy dochodzi do tego ze zupka
zastepuje caly jeden mleczny posilek??
- 5 miesiac to 5 razy 180 ml, kiedy zaczac tyle podawac jesli moj
synek je 150ml i widze ze to mu wystarcza. Tylko jedno wieczorne
karmienie jest zageszczane pol lyzeczki kleiku ryzowym?
- Czy ktoras ma jakis schemat jedzenia jakie i kiedy nowe proukty
podawac dla dzieci na ml.modyfikowanym??
- i ostatnie - o co chodzi z tym glutenem, ze nowa moda jest na
podawanie dawek ekspozycyjnych juz niedlugo a stary spoob ze kiedy??
Ktora metoda idziecie??

Serdzecznie dzieki za szybka odpowiedz bo jutro rano jade do
hipermarketu zaopatrzyc sie w to co i podpowiecie;)!!
--
TYBUŚ 16 listopada 2007

Do góry