reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wprowadzamy nowe dania do jadłospisu

A jak w smaku te kaszki- macie je juz przetestowane dziewczyny kochane??
My tez mamy przetestowane i Karolka nawet chętnie je zjada, rzeczywiście smaku wielkiego to one nie mają , tym bardziej, że my ciągle na wodzie robimy... ale zawsze owocki do tego dodaje :-D muszę powiedzieć, że chętniej je te niż kaszki z Bobovity, które są strasznie slodkie...
Karolinka najbardziej lubi jaglana ;-)

reklama
MAMA OLAFA
moj Kris je te kaszki od 7 miesiaca, codziennie rano (jaglama, 3 zboza, jaglana jablko-gruszka), robie mu na wodzie i dodaje kubeczek "frutapury" (z roznych owockow) gdyz smaku to one prawie nie maja, a teraz mam zamiar kupic kaszki mleczne "Holle" i dawac mu na noc... jestem z kaszek bardzo zadowolona, nie robia sie w nich grudki, a najwazniejsze dla mnie, ze nie maja w skladzie zadnych niepotrzebnych rzeczy oprocz zboz, szczegolnie CUKRU co rzadko spotykane w kaszkach DLA DZIECI!!!

Noooo bogate w cukier są kaszki z Bobovity....Blehhhh słodkie jak miód....

U nas jednak Nestle zdało egzamin...Ani hipp ani milupa ani bobovita ani zdrowy brzuszek...No to niech je - przynajmniej matka nie musi stawać na głowie żeby je sprowadzić :-)

Piotrek od kilku dni je na śniadanie - uwaga uwaga....rogala z dżemem...Tzn to nie dżem tylko słoiczek z owocami...Wpierdziela aż sie kurzy...Potem sie dobije kaszką półpłynną i jest cały happy...U nas w ogole powolutku odpadają typowe dania dla dzieci...Daje mi wyraźnie do zrozumienia że chce coś innego...A jak poczuje smak mleka modyf. to ma odruch wymiotny...Dziś mnie kusiło żeby dać mu mojego kakao ale sie wstrzymałam....;-)

adiva e tam rogal Kuba kanapki z "dżemem" jada już od jakiegoś czasu i z pastą z soczewicy żółtka i warzyw Wczoraj robiłam kopytka to i Kluskowi zrobiłam (troche zmodyfikowane na jego możliwosci) do tego sosik (jakiś słoik pomidorowy troche rozcieńczony i doprawiony) i opylił ze smakiem:-p

a mnie kaszki bobovity ratują;-)Jacuś ma Bebilon Pepti i tylko dlatego je wciąga, że kaszkami je zaciągnę(jedną miarką), a jak robię kaszkę to gęściej, ale dzięki temu jeszcze mi mleko wsuwa..

u nas kaszki były tylko z bobowity ale teraz mały jak widzi miseczke to juz sie odwraca niezaleznie od zawartosci miseczki..
dzis na śniadanko było jajo na twardo i szyneczka a na obiadek na dokładke po słoiku rosołekz lanym ciastem(zupy gotuje juz tylko na soli pierzu i ziołach eentualnie bez kostek z knora czy wegety) i parę łyżeczek kaszy gyczanej
Mały wciaz chodzi za mna i mlaska a niewiem co chce bo cyca pociagnał kilka razy i poszedł wyznawac miłośc maleńkiej PO

Z kaszek to u nas jeszcze ładnie wchodzi Nestle jabłkowa albo jabłkowo -gruszkowa :tak: ale tak jak inne kaszki tolerowane są tylko te robione na wodzie :eek:

adiva e tam rogal Kuba kanapki z "dżemem" jada już od jakiegoś czasu i z pastą z soczewicy żółtka i warzyw Wczoraj robiłam kopytka to i Kluskowi zrobiłam (troche zmodyfikowane na jego możliwosci) do tego sosik (jakiś słoik pomidorowy troche rozcieńczony i doprawiony) i opylił ze smakiem:-p

Dzięki dziewczyny za opinie na temat kaszek , moja właśnie od jakiegoś czasu gardzi kaszkami , a dawałam jej sinlac, zdrowy brzuszek ze śliwka , z bebilonu wszystkie 4 smaki i te najlepiej wchodziły:-)

reklama
Do góry