reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wprowadzamy nowe dania do jadłospisu

reklama
Ja od wczoraj podaje Małej musli dla niemowląt od 10 mca i robi u nas furorę!Buba wcina tak,że jej się uszy trzęsą (są tam maleńkie rodzynki i nic jej po niech nie było).

Kuleczka, mam pytanie gdzie kupiłaś kaszę orkiszową i jaglaną. Gdzie tego szukaś? W sklepach z zdrową żywnością? Ja mam problem z kupnem tych kasz. :eek: Dzięki za pomoc:-D

U nas też mleko niestey schodzi już na drugi plan. Jedynie rano i wieczorem da się oszukać. Później już tylko same smakołyki. Zupki i deserki. Na początku dawałam Bartusiowi słoiczki, a od kilku dni gotuje mu sama zupki. Dawałam mu słoiczki z wygody bo nie chciało mi się gotować. Ale jak zobaczyłam, że bardziej mu smakują gotowane zupki, nie sprawia mi to już problemu. :-D. Sama przyjemność.:happy:. Coprawda nie mamy wielkiego wyboru w artykułach bo mamy listę od alergologa, ale jakoś dajemy radę.

Kaszki jaglana, orkiszową i musli Holle kupywałam na allegro.
Smak: praktycznie bardzo słabo wyczuwalny, taki typowy dla kaszek - lekko zbożowy.

Ja np. mieszam: Bobovitę o smaku bananowym z kaszka orkiszową, lub orkiszowa z jaglana i owoce, kombinacji jest wiele z uwagi iz kupiłam kaszki z holle bez dodatkow smakowych

reklama
tak jak Kuleczka pisze - te kaszki nie mają intensywnego smaku, moja Ola przywykła jednak i potrafi zjeść cały kubeczek bez dodatków :tak: aktualnie rano podaję jaglaną z jabłkiem i gruszką - ale praktycznie nie czuć smaku owoców, a wieczorem trzy ziarna mieszam z nestle zdrowy brzuszek ze śliwką - tej ostatniej dwie łyżeczki daję ;-)
tylko Ola od początku je te kaszki i jest już do nich przyzwyczajona - jak kiedyś zrobiłam jej z bobovity bananową to miała odruch wymiotny - bo jednak te kaszki sa słodkie.

Do góry