reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wprowadzamy nowe dania do jadłospisu

Mamjakty ja robię tak samo 9drobniusia kosteczka a mięsko ugniatam widelcem) ale twoja Olcia ma już ładna kolekcję zębolków a Natalcia jeden+drugi pod dziąsełkiem...hmm...no nie wiem jutro cos pokombinuję;-)
Black ja właśnie jutro chcę zrobić zupkę z cukinią i brokułem bo Buba go uweeelbia.:cool2:

reklama
Blanka ma jednego ząbka a z małymi kawałeczkami nie ma problemu.

mamjakty
Blanka też tyle zupki zjada, czasami i 200 ml potrafi wciągnąć, kaszki zjada 120 ml wody. Słoiczek deserku i cyce na zasadzie piciu.

Piotrek jadł żurek wczoraj i dzisiaj..Z całym jajem...oczywiście nie przyprawiony tak jak nasz ale smak miał...No i na polecenie pani pediatry od 10 miesiąca wprowadzamy mleko krowie...Piotrek nie je w ogole nabiału więc najpierw w dzien po 20-30-40...ml a potem możemy mu smiało robić zupki mleczne,kaszki i grysiki :-)

Jak postanowiłam dziś zaserwowałam Niuni zupkę brokułową z cukinia i muszę przyznać,że nawet jej smakowało.Chyba przyzwyczaja do nowego stylu jedzonka-mamusiowego;-)

jak czytam ile różnych warzyw jedzą już
Wasze dzieciaczki...
my po wszystkim mamy zieloną kupę:baffled:i to mega zieloną, daję teraz dicoflor ale nie widzę poprawy, nie mogę zczaić po czym taka kupa a Zosia nie hce juz jeśc ciągle tego samego i muszę urozmaicać...błędne koło:-(

A u nas dziś rozwolnienie, tylko nie wiem czy to po wczorajszej cukinii czy z powodu zębów albo jeszcze czegoś innego :dry:

Mnie zainspirowała Princess i kupiłam dziś Julce płatki ryżowe :-) Jako że nie mają żadnych dodatków to jutro na śniadanko jej zrobię i dodam jabłko. Zobaczymy czy będzie Julce smakowało :-)

No i z nowości dałam jej dziś Chrupaczki Ryżowe z Bobovity i bardzo jej smakowały i poradziła sobie z nimi super, gryzła tymi swoimi ząbkami aż miło było patrzeć :-)

dorciak - nawet po marchewie ma zielona kupalę?

a ja dziś dałam Oli na obiadek tak jakby drugie danie - nie zupkę - uparowałam rybkę i warzywa - brokuł, kalafior, marchewka i ziemniak - nie obyło się bez samodzielnego jedzenia ;-) - brokuł w rączce i obgryzanie różyczki a łodyżka zostawała ;-) nie zjadła jakoś mega dużo, w sumie to była dla niej nowość, bo do tej pory wodniste obiadki dostawała ;-) no i podczas dzisiejszego wypiła sporo herbatki - co jest nie lada wyczynem dla niej, bo ona mało mi pije :sorry2:

reklama
Do góry