reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wprowadzamy nowe dania do jadłospisu

Adiva witaj w clubie:-) Darek tez wyżera resztki po Natalce:-pStwierdził,że muszę ugotować czasem dla całej rodzinki to samo;-)
Dziś na obiad upichciłam jagnięcinę w warzywach z sosem pomidorowym-pyszka:cool:
W ogóle zauważyłam,że odkąd Bubcia polubiła moje dania to tak wpiernicza aż miło-z większym entuzjazmem niż słoiczki:laugh2:No duma mnie rozpiera:tak::tak::tak:

reklama
Witajcie,
moja niunia to chyba też niejadek, tzn. ma przebłyski apetytu, ale żadko. w przeciwieństwie do większosci dzieci uwielbia brokuły i szpinak.
W sumie to je podobnie jak niunia mamjakty, po 100 ml, czasem mniej czasem więcej.

Mam pytanko o to masełko do jajecznicy, jakie dodajecie?

Ja daję Łaciate.

U nas od kilku dni młoda strajkuje i żeby coś zjadła to muszę ją zabawiać, odwracać uwagę, zagadywać. Nie może się skupić na jedzeniu. W krzesełku się wierci, kręci, próbuje wstawać i wyczynia różne inne cuda :confused2:

Hmmm...łaciate również....kiedyś pamiętam była o tym mowa i wyszło na to, że łaciate najlepsze...

Black to pewnie przez zęby...dawaj jej mniejsze porcje ale częściej...ja obiad kiedys na dwie tury rozbijałam bo za jednym zamachem by mi P nie zjadł tyle....pilnuj żeby nie było ostre pikantne jedzenie....tzn wiesz jak na dziecko ;-)....no i podawaj chłodniejsze niż zwykle...i co 3-4 łyżeczki daj jej do popicia chłodną herbatkę...tyle moge doradzić bo ja już stary wyjadacz w temacie ząbkowania...

Black - Ola cały czas tak ma :-p obiad trwa średnio pół godz wzwyż :confused2: młoda się wierci, śpiewa, śmieje się - no masakra jakaś :sorry: ale buźkę otwiera, tylko potem trzyma jedzonko, pomału gryzie :happy:
Marylion - to piąteczka ;-) Ola też lubi brokuły i szpinaczek, a z brukselką jeszcze nie próbowałam :sorry:
masełko ostatnio mamy od babci, a jak nie ma to łaciate przeważnie :tak:

a Kris jadl dzis na sniadanko zamiast kaszki jajeczniczke z maselkiem i odrobinka sera zoltego i do tego kanapeczki z bulki paryskiej (bez skorki) z maselkiem i pomidorkiem (bez skorki i nasionek)
wcinal az milo :-)

mi Ola tez chętniej wcina kanapeczki zamiast kaszki :tak: no i woli jajeczko ugotowane niż jajeczniczkę ;-) też daję już niewielkie ilości sera żółtego, upiekłam jej pierś z kurczaka na kanapeczki żeby miała :-) no i daję jej na zmianę chleb biały i ciemny :tak: a na obiady to ostatnio woli jeść to co ja - jakiś makaron/kasza/ryż z mięskiem/rybą i warzywa do tego :sorry:

a teraz tata (jest kucharzem i ma wolny dzien) zrobil mu taki obiadek:
ziemniaczki z koperkiem i maselkiem, gotowany kurczaczek i buraczki z jabluszkiem
smakowalo wybornie :tak:

reklama
a z czym dajecie kanapeczki? bo my też póki co tak jak u Asi suchy chlebek wcinamy :sorry: tylko jak daję jej chlebek, to ona patrzy z czym ja mam chleb i pokazuje na mój paluszkiem i krzyczy mniam mniam... a to chyba znaczy, że też chciałaby coś na swój ;-) tylko na wedlinkę to chyba za wcześnie?

Do góry