reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wprowadzamy nowe dania do jadłospisu

reklama
ja właśnie sama upiekłam pierś :tak: najpierw zamarynowałam w takiej zalewie - woda, sól, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz, trochę gorczycy i jałowiec - bo miałam - na noc w tym zostawiłam mięsko i przed upieczeniem posypałam majerankiem - piekłam w folii nawet smaczne wyszło, dość aromatyczne ;-) ja w sumie pierwszy raz w życiu coś piekłam więc nie wiem jak się to robi, znalazłam na necie jakieś przepisy na szynkę :tak:
a mała tez jadła taką szyneczkę ze sklepu - ale z takiego sprawdzonego, co sami robią wyroby. Je kanapeczki z masełkiem, szyneczką, serem żółtym, jajeczkiem ;-)

no to muszę spróbować coś upiec, bo maluda wyraźnie sie domaga czegos na chlebek ;-) tylko fajnie jak się ma sprawdzone mięsko, a nie takie sklepowe, szczególnie jeżeli chodzi o drób :sorry:

Mój mąż jest jest jakiś dziwny. Wraca z roboty i relaksuje sie przy garach. Dziś niby wolne, ale wpadł na pomysł żeby upiec pieczeń z kurczaka. On to robi tak że mieli kurczaka z warzywami, dodaje, bułke, jajka, przyprawy i piecze. Ola ostatnio kaszki coś nie chce mimo że podaje jej różne. Tak Was czytam i myślę że nie zaszkodzi jak spróbuje dać jej na śniadanie kanapke z tą pieczenią. Tylko niepotrzebnie M dodał troche pieczarek :sorry: Do tej pory zajadała ze smakiem ale samą skórkę od chleba. Na obiadek jadła już karkówkę, żeberka, kurczaka pieczonego. Mięsko zawsze ze środka. Słoiczków nie chce, jedynie rybke w jarzynkach.

Czy nasze maluchy mogą już jeść surową marchew ? Wydaje mnie sie że tak , skoro sok mogą.

Ola właśnie dziś jadła twarożek :-D wcześniej dawałam jej do spróbowania sam biały ser, jak sama jadłam :tak: a dziś zrobiłam jej ser biały i dodałam trochę kefiru żeby było wilgotne :tak: Oli smakowało - mam nadzieję, że żadnych rewolucji brzuszkowych nie będzie ;-)
Kupinosia - ja też bym chciała takiego męża!!! mój to nic mi nie gotuje :no::crazy:

KUPINOSIA ja tez mam "dziwnego" meza bo zawsze jak ma wolne to cos pitrasi, a czasem nawet po pracy... ostatnio zrobil warzywka duszone z indykiem dla synka, a ja podzielilam na porcje (wyszlo 6) i pomrozilam...
a jesli chodzi o bialy ser to tez chetnie bym synkowi dala, ale w UK niestety nie ma czegos takiego! :no:

Ostatnia edycja:
Kupinosia nie przejmuj sie pieczarkami sa w słoiczkach po 9 miesiacu chyba z bobowity..
Moj stary robi duzo ale pieczeni niestety nie...
chwalac go wam powiem ze wczoraj wszystkie okna myknła podłogi poodkurzał i pomył...

reklama
Ja daje serek biały z dodatkiem śmietany i cebulki i Dominkowi bardzo smakuje:tak::tak::tak:. Mój mąż niestety jest z tych że nawet szklanki nie umyje a co dopiero mówić o gotowaniu:eek::eek::eek: tak że ZAZDROSZCZĘ:confused2::confused2::confused2:

Do góry