reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wprowadzamy nowe dania do jadłospisu

ja dałam wczoraj Filipowi jogurt naturalny i owocków dodałam-bardzo smakowało..i nic sie nie działo jak do tej pory:wink:
Ola też próbowała :-D i też bardzo smakowało - tylko ja dałam bez owoców, bo akurat jadłam i Ola przyraczkowała do mnie i tylko "eeee yyyy" i trzeba było dać ;-)

jak Ola ma coś w buzi to intensywnie mruczy :-)

reklama
Moje dziecko jak cos mu bardzo smakuje mowi mmmmmmmmm. Ostatnio dalam mu troche swojego jogurtu gruszkowego i mmmm nie bylo konca. Od kilku dni ze smakiem zajadamy mandarynki.

mandarynki u nas też bardzo zasmakowały :tak:

jak sobie przypomne ile ich w ciąży zjadłam to się nie dziwie że mu smakuja ;-)

A ja nie umiem wskazać jednego dania które moje dziecko szczególnie lubi....On zjada wszystko co mu sie poda :-) na wszystko otworzy buzie :-D Jedne rzeczy smakują bardziej inne mniej wiadomo...ale zje wszystko :-)
I dobrze, bo ja jestem ogromnym niejadkiem.....wole sie pogłodzić niż zjeśc coś czego nie lubie...Poza tym ja żyje na dwoch posiłkach w ciągu dnia....Tak więc u nas nie ma problemu z obiadami...chłopaki zjedza wszystko...A ja...a ja sie powietrzem zadowole :-D

Adiva u nas Jula też zje wszystko, jest mało wybredna, tylko z brokułami ciężko. A na wszystko inne paszczę otwiera :tak:. Także ja też niejadka nie mam :-)

No i Julka też jak coś skubnie od nas z talerza to mruczy dopóki nie połknie a wtedy jest "da" albo "daj" :-D, a jak nie dam to sama próbuje mi zabrać talerz i zachowuje się bardzo niekulturalnie :-D:-D:-D Wymuszacz mały :-D

Ola w sumie tez na wszystko otwiera buzię tylko nie zjada dużo i tyle - ale nie było rzeczy której by nie zjadła w ogóle ;-) cokolwiek się zbliża do jej pyszczka to zawsze go szeroko otwiera - tylko niektóre posiłki zje w większej ilości a niektóre po 5 łyżeczkach pasuje :sorry:

Lucy - a jak te kotleciki zrobiłaś? :-)

Ola dzis miała pulpety z cielęcinki z ziemniaczkami i szpinakiem - i jak się to wszystko gotowało, w małej ilości wody to dodałam troszkę jogurtu naturalnego - wyszło cos a'la sosik - smakowało :tak: tyle, że no niestety nie za dużą porcję zjadła - jak zwykle :sorry:

Ja sie muszę pochwalić,że wreszcie Natalci posmakowała moja kuchnia!!!:tak::tak::tak:Dostałam od dietetyka przepisy kulinarne dla dzieci ze skazą (no takie przepisy normalne tyle,że zamiast mleka to nutra) zrobiłam jej danie z wolowinka warzywami w sosie pomidorowym a zagęściłam mąką kukurydziana i kozim mlekiem .Rewelka:-p:-p:-pJutro pichcę baraninę:cool2:
a okazało się,że Buba ma alergie na seler...:eek:

Lucy - to bardzo podobne do tych, co ja zrobiłam, tylko ja zamiast bułki tartej dałam kaszę mannę :tak:
Princess - pyszności tworzysz :-D fajnie, że Natalka polubiła Twoje obiadki :-);-)

reklama
Możecie mi powiedzieć czym mogę zagęścić mleko krowie w butli???Bo mały by je nawet wypił w nocy na śpiku ale samo mleko to przeleci przez niego....Co mogę tak na szybko dodać???A może mogę coś przygotować i odstawić na te 4 godzinki??? Nie znam sie....z modyfikowanym było łatwiej :-D.....no a najlepiej z cycem :-D

Do góry