reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wprowadzamy nowe dania do jadłospisu

Zielone kupki są po Nanie Active !!! Nan Active zawiera bardzo dużo żelaza i stad te kupska....Ja go stosowałam,bratowa i moja koleżanka - wszędzie efekt ten sam i kończyło sie odstawieniem bo będzie coraz gorzej...
Polecam Bebiko i Hippa (hipp jest lekko zagęszczony)...jeśli masz jakies pytania Dorciak do dawaj bo poza Enfamilem przetestowalismy chyba wszystkie mleka ;-)

.

Dzięki mam mnbóstwo pytań , wszystko dlatego ze dopiero zaczynamy mleczną przygodę- nie jest lekko:-)wię polecacie bebiko a cosądzicie o bebilonie podobno lepszy niż bebiko tak przynajmniej mówiła mi znajoma ze pediatra tek radziła, kupki rzeczywiście coraz gorsze:crazy:

reklama
Dziewczyny powiedzcie mi jeszcze czy te kupki Waszych dzieci po żelazie były jasno zielone?? bo Zosia takie właśnie robi a wg mnie powinny być ciemne żelazo chyba tak działa przynajmniej po enfamilu tak było?? sama nie wiem pewno spróbuje bebiko albo bebilon co radzicie??

Apropos Ryżu z jabłkami ja daję małej kaszkę ryżową nestle na mleku i do tego jebłuszko bardzo jej smakuje:)
Polecam też owoce
+jogurt Hippa nam smakują bardzo:-Dtylko zamierzałam odstawić przez te kupska:angry:ale może z mlekiem spróbuję
aha moja lekarka polecała humanę czy ktoś ją stosował??
Z góry dzięki za info:tak:

dorciak6 ja podawałam Nan przez niecałe dwa miesiące i oprócz zielonych kupek skończyło się na zatwardzeniu. Przeszliśmy wtedy na Bebilon 1, kupki było super, Jula pięknie przybierała. Później z powodu braku w sklepie bebilonu raz kupiliśmy Bebiko i na nim zostaliśmy. I nawet bardziej smakuje Julce i żadnych problemów po nim nie ma. Jedyne co to po przestawieniu się z Bebiko 1 na 2 mieliśmy troszkę zatwardzeń.
Teraz Julka dostaje Bebiko 2R, bo ma kleik ryżowy i jest bardziej sycący i pediatra mi powiedział, że mogę spokojnie jej go dawać, więc daje. Kupki super, Julce smakuje i wszystko jest w najlepszym porządku. :tak:

Julka w końcu zjadła porządne śniadanie. Od razu mi lepiej ;-)

Na szczęście Julka kiepsko nie wygląda i nawet jak ciut z wagi zleci to nie będzie tragedii, ale mimo wszystko przewrażliwiona jestem i wolę żeby jadła. Tym bardziej, że ostatnio miała taki super apetyt :-(

Bebilon jest smaczniejszy od Bebiko.I to cała różnica...No i pewnie w cenie chociaż sie do konca nie orientuje.My pilismy humane...najpierw plus premium zagęszczoną a potem bananową bo tej pierwszej nie ma w wersji po 6 miesiącu...Obie super sie sprawdziły i na humane nie dam złego słowa powiedzieć...
Kupki po nanie najpierw są lekko zielone a potem jak kwiatek....Do tego bardzo śmierdzące...Ja bym sie skusiła na humane bo jest na serio bardzo dobra..

A ja sie ciesze bo po mleku krowim nadal nic sie nie dzieje i moje dziecko wreszcie je nabiał poza jogurtem...:-) My to wszystko mamy szybciej...słoiczki szybciej teraz mleko...Piotrek powinien mieć na drugie "Na opak" :-D :-D :-D

Black o tym że ja ciebie podziwiam to chyba pisac nie musze...W ogole mamy dwójki dzieci bardzo podziwiam i duży szacunek...Ja z jednym mam zajob ...jesteście wielkie :-D

My obiadki staramy się jeść dwudaniowe ale z 3 godzinną przerwą. Po po pierwszej drzemce je zupkę, a jak tata wraca z pracy ok 16 to zjada ziemniaczki z mięskiem. Wczoraj np zajadał się spagetti. Domiś też ostatnio ma super apetyt tylko jabłuszka nie toleruje, jak starłam mu do kaszki to było tylko plucie. Ale kompocik jabłkowy i soki są ok:cool:
Co do mleka nie poradzę bo nigdy nie podawałam żadnego.:happy:

reklama
Dziękuję Dziewczynki za szybką odpowiedź, czy Wasze pociechy też mają teraz drzemkę:-)pewno spróbujemy humanę mam nadzieje ze się przyjmie ew bebilon Zosia miała problemy z anemią w 4 msc wię chciałabym dawać mleko które ma troszkę więcej żelaza a bebilon ma najmniej, zobaczymy czy w okolicy dostanę humanę to chyba tylko w aptekach??

Do góry