reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wpadka kontrolowana ;-)

moniolek pisze:
Agutku ja też czekam na Nowy Rok, bo ten jakoś pechowy  ::)

Zastanawiam się do ilu lat kobieta może starać się naturalnie o potomstwo - wiecie, tak aby nie być egoistą wziąć pod uwagę również późniejszy rozwój dziecka.  Muszę to sprawdzić.

Moniś- czuję jakąś nutkę zwątpienia w Twoim pytanku.
Naturalnie że im później tym gorzej bo człowiek bdzie miał np. 42 lata jak dziecko będzie miało 10 - ale tu chyba nie chodzi o wiek metrykalny tylko na ile się czujesz i ile masz sił i cierpliwosci.

reklama
no znalazłam, jeszcze trochę czasu mi zostało  ;)

Nie, Agutku chodzi mi o zdrowie dziecka.

Zdaniem lekarzy położników i ginekologów, najlepszy czas dla kobiety na urodzenie dziecka to okres między 20. a 35. rokiem życia. Gdy kobieta kończy 35 lat, zaczynają się problemy z płodnością, które przybierają na sile po czterdziestce.

wyrzuciłam bo mnie wnerwiał i rozpraszał ;)

Oczywiście w poprzednim poście pomyliło mi się - odpowiedź była dla Ciebie Anuś ;) Jeżeli pozwolisz będę odejmowała od Twojego dwa dni :)

I nie poczytam, bo mam robotę ::)

Monika3 - fajnie, że to tylko 3 miesiące ;) Ja pewnie jeszcze ponad pół roku poczekam.. Zobaczymy..

Agutku - ja też bym chciała przed 30 - stką urodzić dwójeczkę - ale to się nam chyba nie uda ::) W przyszłym roku kończę już 27 lat..

Mam nadzieję, że nowy rok przyniesie nam spełnienie marzeń, a zwłaszcza tego największego - o Kruszynce :D

CZESC KOBITKI!
Znow juz pozno jak wchodze na BB i nokogo nie ma. Axxa gdzie jestes nocny marku???

Zobaczcie na moj suwaczek - okropienstwo. Dalej mam takie brazowe plamienia niestety okres sie nie rozkreca, mowie niestety bo martwie sie ze to cos powaznego, bo na ciaze to mi nie wyglada. Nie mam zadnych objawow, ani bolacych piersi ani zgagi, slinki, wechow szczegolnego apetytu, jedynie takie dziwne pobolewania w podbrzuszu czasem jakby takie same jak na okres tylko troche mniejsze a czasem takie uczucie ciagniecia w dol, takie jakby klucia czy kolki.
Tak troche tez czuje jakby uciskalo pecherz ale do kibelka nie latam czesto. Test we wtorek byl negatywny, w nastepny wtorek zatestuje jeszcze raz, a w piatek chyba lece do lekarza, chyba ze by moze wczesniej???

reklama
TO-LA - ja bym poszła do lekarza wcześniej ::) Może akurat jesteś w ciąży?? Brak objawów też może być objawem ;)

Do góry