witam, moja córeczka ma juz 5 miesiecy a poniewaz urodziła się bardzo duza i rosnie w tempie ekspresowym musimy przesiąsc się do spacerowki. jeszcze przed porodem kupiłam wózek trzyfunkcyjnyMikado, bo porownujac z innymi mial największą gondolę (juz wtedy lekarz powiedział ze dzidzia bedzie wielka). Kosztował trochę ok.1000, i udało mi się wybrac jeden pasujący kolorek. nie byłam nim szczególnie zachwycona porownujac z innymi "bajeranckimi" wózkami, ale rozsądek zadecydował. Ostatnio postanowilam, ze skoro zmieniamy wózek na spacerowy to namówię męza na jakąś fajna spacerówkę, zalezalo mi na tym zeby 5-miesięczniak czuł się w nim dobrze i stabilnie, zeby mozna było chodzic po lasach i po miescie, no i takie funkcje jak regulowany podnózek, wywietrzniki w budce, mozliwosc montowania w dwóch kier. do kier jazdy, rozdkładane siedzisko na leząco...wydawało mi się, ze to podstawa...no więc poszukiwania zaczełam od przeczesywania forów, opisow wózków firm takich ja maclaren, mutsy, maxi cosi...w koncu upatrzyłam pare modeli, i oto wyniki mojej wizyty w sklepie i testowania wózków:
Maclaren mx3- długi, nie ma mozliwosci montowania siedziska w dwóch kier., oparcie regulowane tylko do takiej półlezacej pozycji, a nie wyzej
mutsy transporter- lekki, ale nie ma okienka w daszku, ani regulowanego podnózka, miał w zestawie spiworek, ale nie było przekładanej raczki, oparcie mozna regulowac paskiem,ale jakis taki płytki kosz na zakupy
mutsy slider- kubełkowy, ale bardzo wąski, miał przekładane rączki, ale nie posiadał regulowanego podnózka ani okienka w budce, ciezszy niz poprzedni model...mój maz juz chciał kupowac ale ja nie bylam do konca przekonana
wrocilismy do domu, poniewaz chcialam się zastanowic nad tym slider'em, cos mnie tkneło i zajrzalam do szafy, gdzie była spacerowka Mikado...krok po kroku odkrywałam jej zalety, które wczesniej nie robiły na mnie wrazenia, a okazalo się ze to nie problem, zeby wózek miał: regulowany podnózek, wywietrzniki, montowanie siedziska w dwóch kier. , bardzo łatwa regulacją siedziska poprzez rączką, oczywiscie na plasko, az do pionu, do tego w zestawie była torba, moskitiera, folia, parasolka, pałąk, wszelkie osłonk, no i oczywiscie skrętne koła i...teraz trochę mi głupio ze chciałam kupic szpanerski wózek nie oglądając się na cenę, a taki nie doceniany przeze mnie miakdo pomyslał o wszystkim i nie ma w nim 'cos za coS", poprostu wszystko jest tak jak ma byc...no, moze mogłby byc troszkę lzejszy bo spacerówka wazy 14 kg i budka troche głosno chodzi, ale w porownania=u z resztą i tak wydaję mi się idealny
polecam i idę na spacer