reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WÓZKI

teddy - oczywiście że są takie wózki - cała masa (impalst Driver X3, X4, Bebecar Traker, bebe Confort - stelaz Trophy, Deltim Premier, X-lander XA oraz X3). Cześ ma skrętną oś część ma skrętne kólka przednie :)
jak widać takie rzeczy nie tylko w erze 8)

mrowa - bebecar mi odpowiada a jakże, wszystkio jest lux - oprócz ceny!!! (dlatego myślę nad używanym)

Aska - o Implascie bardzo źle się dziewczyny wypoiwadłą na BB (ja też o nim myślałam, ale zrezygnowałam)
Jego minusy to moim zdaniem:
- brak możliwości zablokowania przedniej skętnej osi
- bardzo ciężko się go prowadzi mimo skrętnej osi
- jest dość cieżki, co przy jego średniej skrętności staje sie wadą.

Byłam dziś w sklepie z wózkami i zacełam się zastanawiać nad Deltim Premierem.
Jego zaletą wydają się:
duże, pompowane koła, skrętne (skętne oś ale z możliwością blokady)
fajna cena (700 zł - steleż, gondola i spacerówka)
miękkie zawiesznie (zawieszenia na wahaczach)
duża i obszerna gondola z wywietrznikiem i możliwością podniesienia plecków +szelki
regulacja podnożka oraz oparcia w spacerówce
super zwrotność (jak na taki wózek)

WADY:
niestety szerkość spacerówki jest dość mala (nie wiem czy moja córcia sie tam zmieści w zimowym kombinezonie)
funkcja bujania (aż mi się robi niedobrze od samego patrzenia - ale podobno dzieci to lubią a dzięki temu wózek jest bardziej zamortyzowany)
fotelik - grillo - podobno straszna KUPA (ale stwierdziłam, ze kupię najwyżej używany Maxi Cosi i nie będę go wpinała w stelaż - zresztą taki fotel podobno starcza tylo na 8,9 miesiący więc nie ma co szalec)

Czyli chtab stanie na Deltimie, choć ta spacerówka mnie odstarsza .

reklama
Fuczak tyle, że w tym wózku jest starasznie mała gondola - ja rodze w maju, czyli moje dziecko jeszcze może nie siedzić w XI (a już wtedy niestety nie zmieści mi się w śpiworku czy kombinezonie do gondoli) Ty masz pewnie zimowego malucha - wtedy ma wiosnę/lato jeszcze ci się zmieści do tej gondoli :(
Myślę o Deltimie Premierze (spełnia te funkcjie wszystkie w miarę, a do tego jest taniutki, maco prada skrętną ośkę a nie same kółka ale można ją zablokować i prowadzi się go fajnie).

co do niewielkiej gondoli się zgadzam, nie wiem jak długo moje dziecię w niej pociągnie..., ale znam wózki o znacznie mniejszej gondolce, o deltimie dużo dobrego słyszałam, ale też sporo o awaryjności, że x-landery są znacznie mniej awaryne od deltimów, ale to jest tak że gdzie zapytasz to każdy ma inne opinie i nie ma jednego mądrego co by dobrze doradził

a tak swoją dogą to jak długo planujesz mieć małe w gondoli, bo Twój maluszek w listopadzie będzie miał 6 miesięcy to już Ci się chyba w żadnej gondoli nie zmieści, tak mi się przynajmniej wydaje...

głuszek pisze:
teddy - oczywiście że są takie wózki - cała masa (impalst Driver X3, X4, Bebecar Traker, bebe Confort - stelaz Trophy, Deltim Premier, X-lander XA oraz X3). Cześ ma skrętną oś część ma skrętne kólka przednie :)
jak widać takie rzeczy nie tylko w erze  8)

no tak, wszystko sie zgadza... czterokolowe maja skretna os, a trojkolowce - kolka...
ale Ty, z tego co piszczesz, chcesz 4 kola skretne... a takich cudow nie ma...  :laugh:

a z tych co wymienilas to tylko i wylacznie Bebecar - jesli ma posluzyc jak najdluzej...
ale lepszym rozwiazaniem jest kupienie na pierwsze ~4 miesiace byle jakiego wozka glebokiego na pasach lub wahaczach (b. miekkie zawieszenie), a potem extra spacerowki...

Sama mam Deltima Premiera i wlasnie na wiosne przesiadamy sie do Atlantico... powod - ciezar tego ustrojstwa...  ::)
poza tym trzeba go co chwile smarowac, bo skrzypi niemilosiernie... ale to da sie zniesc... znaczy sie smarowanie...
... no i popsul sie w nim hamulec, za latwo sie popsul jak na moj gust... reklamacja to obejmie bez problemu, ale to jednak oznacza jakis czas bez wozka, wiec zalatwie to po przesiadce... i sprzedam w cholere...

a fotelik Grillo jest bardzo dobrym fotelikiem, wiec nie wybrzydzaj... ;)

Ja polecam wszystkim Roan Marita.

Fuczak mojemu synkowi leci 8 miesiąc,a nadal jeździ gondolą,dlatego,że jest w niej najbardziej osłonięty od zimna.Do tego ma w środku gruby,wełniany śpiwór.Więc pod tym względem Roan jest świetny,bo gondola jest chyba największa ze wszystkich!Jak zrobi się cieplej,może za miesiąc,to zrobimy mu już spacerówkę.A i w gondoli są podnoszone plecki,więc jak nie śpi to sobie siedzi,tyle,że teraz w kombinezonie ześlizguje się na dół.Ja jestem z tego wózka bardzo zadwolona,ma miękkie zawieszenie,świetnie się go prowadzi i można sporo zakupów przewieźć w koszu. Spacerówka,nie należy do atrakcyjnych,zobaczymy jak się sprawdzi.

No ale każdemu podoba się co innego.Mnie np. nie podobają się wózki typu Tako,czyli spacerówki zrobione na gondolki.Jestem za sztywnymi i obszernymi gondolami z miękkim zawieszeniem. Żadne trójkołowce mi się nie podobają,ble :p Kiedyś próbowałam też prowadzić gondolę ze skrętnymi kołami i wydało mi się to cięższe,niż ze zwykłymi...

Głuszek,ale masz wymagania :D Ale to dobrze,przynajmniej wiesz czego chcesz!Ja też miałam swoje wymagania i spełniał je Roan Marita i El- jot Matrix,ale tego nie widziałam na żywo.Życzę owocnego wyboru i całus dla brzusia :-*

Ja będę rodzić na przełomie maja i czerwca a już w 99% jestem zdecydowana na Fokusa.
Moim zdaniem jego główne zalety to: waga, cena, fajny wygląd i możliwość wpięcia fotelika samochodowego.

Przeczytaj cały ten wątek od początku i wątek "wózkowa tandeta" możesz dowiedzieć się sporo na temat wózków.

Dzięki za podpowiedzi. Jeszcze do maja trochę czasu wiec się dalej rozglądam. Zobaczę na tą Roan Maritę.

reklama
teddy - oczywiście chodziło mi o przednie koła :) (nie zrozumiałyśmy się)
reni - watek czytałam + wszytskie wątki na gazeta.forum.pl
Właśnie tam teddy czytałm złe opinie i tym foteliku (że się dzieci w nim bardzo pocą i trzeba wykładac go pieluszką alobo szyć pokorowiec- a u mnie z szyciem kiepskawo :), podobno jest tez bardzo twardy i dzieciak leży prawi na plastiku)
Focus jest fajnieszy od PREMIERA ale nie ma skętnych przednich kół... i dlatego wygrał u mnie Premier

Do góry