reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

WÓZKI

Witam wszystkich,
też jestem na etapie kupowania wózka. Krótko. Moje typy to Emmaljunga Smart, Inglesina i X-Lander.
Chciałabym wymieniana gondole na spacerówkę.
Inglesina jest super, ale jest to gondolka przkształcana na spacerówkę- nie wiem czy to dobry pomysł, jakoś tak wszystko w jednym mnie nie przekonuje. Ale za to super sie nią jeździ i podnosi na krawęźniki, przez co  wydaje się o wiele lżejsz niz inne wózki o podobnej wadze.
Smarta ludzie chwalą, poza tym teraz jest na niego promocja, ale nie mam go jak obejrzeć, muszę dopiero jechac do wiekszego miasta.
X-Lander się sprawdza u znajomych, taki 3w 1. Kusi mnie ten smart. Poza tym jest do kupienia przez internet w bardzo korzystnej cenie.
http://www.familyshop.com.pl/TOWARY/wozki.html
Może ktoś juz go wypróbowuje?

Ginger

http://tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;20722;120/st/20050602/dt/6/k/8621/preg.png[/image

reklama
hej dziewczyny!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
:laugh: :laugh:Kupiłam w końcu wózek :laugh: :laugh:
http://www.emmaljunga.co.uk/product.asp?bvid=2&artnr=11503
Jest śliczny a oprócz tego: ma nowy lzejszy stelaż, duże pompowane i łożyskowe koła, super wyważona bez problemu podnosi się go na krawężniku!! dobrze 3-stopniowo amortyzowany, ma przekładaną rączkę, dużą wygodną gondolkę, z funkcją kołyski, wietrzoną od dołu + wywietrznik w budce, podnoszone plecki w gondolce , moskitierę i folię przeciwdesczową, torbę z przewijakiem, śpiworek, spacerówkę rozkładaną na płasko!!!, ochraniacz na nóżki. Ma kolor pistacjowy( to wybór mojego M) ale niech mu będzie w końcu zgodził się na mój wymarzony wózek to może chociaż wybrać kolorek ;D. Jestem bardzo szczęśliwa!!!!! Wszystkim polecam EMMALJUNGĘ, teraz są promocje na nie więc może warto wydać troszkę więcej pieniążków i kupić wózek robiony pod dziecko i dla jego wygody a nie z bezsensownymi bajerami i kosmicznym wyglądem...

Monika 25 - gratulacje! Wozek wygląda naprawde ladnie. Ja niestety nie moge nabyc takiego bo raz ze cena, a dwa ze sporo wazy... straaaasznie szkooooda....

Dziewczyny, pomóżcie wybrac !!!. Mam do wyboru dwa lekkie wózki spacerowki, do których doskonale mieszczą sie nosidla. I wybór jest taki:
- przekładana rączka [co jest chyba ważne przez pierwsze miesiące], ale mniejsze kółka i gorzej zamortyzowane
- brak przekładanej rączki, ale duzo lepsze koła [większe choć lekkie, suuuuper amortyzacja]

No gryze sie okropnie, bo nie wiem czy dla tej przekładane rączki poświęcać niezłe koła. Może przez te 2-3 miesiące jakoś poradzimy sobie wożąc dzidziusia i nie widząc go? Hm... Jak myślicie?

Gazelaczku!!!!!!!!!! Dobra amortyzacja to jest to!!! A to dają większe koła, dzidzia pewnie nie chciałaby ją trzęsło i by podskakiwała na każdej dziurze, których niestety u nas nie brakuje :mad:

Pomóżcie moje drogie Panie, wy wiecie najlepiej... Próbuje pomóc mojej żonie w wyborze spacerówki. Niemal staję na głowie by była zadowolona ale wciąż przynosi do domu wieści od sprzedawców, że "ten" jest do niczego za to "ten" który oni mają na stanie w sklepach jest rewelacyjny. Znalazłem jej (Nam:) ) wózek Graco Voyage, bardzo ładny, na gumowych, amortyzowanych kołach, pełno w nim, jak na mój gust fajnych bajerów przydatnych do wędrowania z naszą pociechą, ale ktoś jej powiedział, że to lipa, że lepszy polski Coneco (chyba tak się nazywa)! Proszę o poradę bo robi się coraz cieplej, maleństwo wyrasta z gondoli, która owszem ma funkcję spacerółwki ale niezbyt rewelacyjną, jak twierdzi moja Żona.

Paszczaku- a może X-lander?? Słyszałam, że jeżeli chodzi i głeboki to jest beznadziejny ale spacerówkę ma super. Bardzo wygodną dla dzidziusia i zapewniającą komfort jazdy.

Pyszczaku, ja w modelu Voyager wychowałam starszego syna-nie miałam wogóle gondoli-to było 5 lat temu. Do dziś ten wózek jest uzywany przez kolejne dziecko-i na prawdę niewiele na nim widać zniszczeń. A przyznam,ze uzytkowańy był bardzo duuuużo.
Natomiast tym razem zdecydowałam się na model Quatro Deluxe-również Graco,ale to ze względu na dodatkowe gadżety dla niemowlaka-gdybym miała kupować tylko spacerówkę pewnie znowu kupiłabym Voyagera (bo jest tańszy ;))
Pozdrawiam
Dasia

A ja znalazłam fajną i chyba lekką gondolę. Zobaczcie jak to wygląda:
http://www.tanimarket.pl/_produkt.php?cPath=1_29&products_id=3284
Wazy tylko 10 kg [juz z gondolką], pompowane kola, sklada sie, mozna najpierw znosic stelaz a potem malucha w gondoli. Co o tym myslicie? Bo dla mnie jak na razie to objawienie. Martwi mnie natomiast, że juz chyba z piąty raz zmieniam zdanie, a kiedys w koncu trzeba kupic jakiś wozek ::)

Dasiu - dzis w domku chyba swiętujecie urodzinki ? Najlepsze życzenia dla maluszka :)

reklama
No wlasnie specjalnie podkreslilam ze to waga wozka z gondolą. Dlatego ten wózek to objawienie ;D Podaje link do innej wersji tego wozka, gdzie jest tez spacerowka. I jest tam wyszczegolnione ile ważą obie wersje - zarówno gondola jak i spacerówka ważą po 10 kg.

link: http://www.tanimarket.pl/_produkt.php?cPath=1_29&products_id=3254

Wczoraj w Smyku w W-wie widzialam tez gondolę, ktora wazyla 11 kg, byla na paskach i wspaniale sie hustala na wszystkie strony. Dobra do usypiania dzidziusia. Poza tym wozek mial wszelkie zalety tego El-Jota i byl jeszcze tanszy [ok. 480 zl]. Tyle że material byl kiepski i kolorystyka średnia, ale to juz chyba najmniej istotne.

Do góry