reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

WÓZKI

No to postanowione. Nic już nie szukamy i nie ogladamy. jak sie rozwali to trudno, bedziemy wtedy sie martwic ;D CHICCO CT1 TRIO

reklama
witam!

ten chicco trio wyglada na wypasiony wozek. drogi konkretnie ale wypasiony. mnie najbardziej podobal sie mutsy urban rider, choc mozliwe ze chicco jednak jest lepszy (sklada sie jak parasolka? bo tak sugeruje wyglad raczek). anyway - wyglada super :)

ja niestety popelnilam blad i nie kupilam wozka przed porodem, a potem nie moglam przeciez latac po hurtowniach i sklepach - w rezultacie kupilismy od znajomych duzy wózek i dokupilismy do niego torbe dla niemowlaczka. i teraz uwazam ze to byl zly wybor. jesli przeznacza sie tyle hajsu zeby kupic wielofunkcyjny ale LEKKI (i przy okazji ładny) wózek to moze i warto choc (moze nie mam racji) kupowanie wielofunkcyjnego wozka nie jest chyba konieczne - dzidzia lezy plasko najwyzej pol roku, a wozek ma sluzyc ze 3 nie? ja zaluje ze nie wpadlam na pomysl by kupic funkcjonalna i lekka spacerowke (ktora mozna rozlozyc na plasko!) i dokupic torbe. rozgladalam sie tylko za wielofunkcjonalnymi a poniewaz nie mialam wiele doswiadczenia to kupilam tego giganta. moj wozek (GUGU style fox) jest wielki i ciezki. po 2 mies uzywania mam go dosc i rozgladam sie za spacerowka - jak tylko wojtek bedzie mogl wskoczyc w takowa. moze ktoras z was wie cos o tym wózku http://www.allegro.pl/show_item.php?item=46746012 ?? jestem ciekawa czy jest dobry, bo na pierwszy rzut oka wyglada spoko.

ulik Tak, ten chicco sklada sie jak parasolka, co dla mnie jest wazne bo bede go taszczyc po schodach, na poczatku jakoś nie mogłam tych oddzielnych raczek przetrawic, ale jak mąz mi pokazał jak się dzieki temu składa to skapitulowałam. Poza tym raczki mu sie przestawiaja, ze wychodzi prawie pełny pałąk do prowadzenia.

My wczoraj zakupilismy fotelik samochodowy więc teraz juz tylko wybieramy spośród Emmaljungi i mutsiego, tylko to tyle kasy..... Ale widziałyście te nowe Emmaljungi??
Leciutka, super wyważona, wywietrzniki od dołu w gondoli, i w budce, funkcje kołyski, niesamowicie sie prowadzi ma tylko 1 minus CENA 2600zl :-[ chyba mnie jednak na nią nie stać... No zobaczymy - popytamy babć czy sie nie dołożą trochę.

Ja jako maniaczka zakupow kupilam holenderski wozek Quinny wielofunkcyjny Speedy. Do tego dokupilam gondole i krzeselko samochodowe, ktore moge zamocowac na stelarzu wozka. Wydaje mi sie bardzo fajny; ma duze pompowane kola a w mojej dzielnicy gorki i nierowno, latwo sie sklada i jest powiedzialabym srednio ciezki. No a przede wszystkim wydaje sie byc wygodny dla Malenstwa, sztywne plecki a w gondoli materacyk. No latwo sie tez sklada i rozklada obie budy od spacerowki i od gondoli. Wszystko to wynioslo mnie jakies 2300 wiec chyba nie jest najgorzej.

A ja własnie czekam na dostawę...będzie w poniedziałek :). W calineczce kupiłam emmaljungę spacerową (kolor polo) - 1499, z mini gondolką gratis, torbą gratis, osłonką na nóżki. Dokupiłam tylko parasolkę. Cieszę się jak dziecko, że wymarzony wózek kupiłam po tak niskiej cenie (niskiej w odniesieniu do normalnej). Kolor tylko nie jest wymarzony, ale za taką zniżkę przeboleję to.

mnie też strasznie 'kręcą' emmaljungi - szczególnie crossway.... Zastanawiam sie tylko nad wagą wózeczka - czy jest bardzo nieporęczny w targaniu?.. niestety 3 pietro bez windy dyktuje bardzo twarde warunki naszego wyboru. Na szczescie mamy jeszcze troszke czasu (dzidzia będzie w pażdzierniku) wiec pewnie jeszcze zmienie zdanie klikakrotnie. Ale na dzis Crossway to zdecydowanie nr 1!!
Macie jakies doswiadczenia z tym wózkiem, albo podobnymi? Prosze, napiszcie kochane, bo nikt tak nie doradzi dobrze, jak my sobie wzajemnie ;-))
Dzieki i pozdrawiam
A... słonecznego weekendu zyczę wszystkim Mamusiom!

Ja w poniedziałek będę mogła powiedzieć coś wiecej o jego tachaniu...bo nie oprę się tachaniu go "na sucho". Czekam na spacerówkę classic ale od croswaya różni się jedynie koszem i tym, że ma pompowane kółka...no i troszkę budkę ma inną, ale nieznacznie. Ja od początku chciałam emmaljungę cerox i pewnie gdyby nie okazyjnie kupiony classic na nim by stanęło - ma przekładaną rączkę, na której zależało mi. Niestety przegrał cenowo w przedbiegach.

reklama
Emmaljunga w tym momencie to jest to co na pewno będę miała też się zastanawiałam, nad tym modelem co BAZAL czyli crossway jednak przeraża mnie jego waga!!!! ja też mieszkam w bloku na 3 piętrze i też nie ma windy więc raczej zdecyduję się na inny model bo naprawdę taki ciężki wózek to mordęga, tym bardziej że w lato wychodzi się z dzidzią 2 i 3 razy na spacerek więc znoszenie ta ciężkiego wózka za każdym razem u mnie przynajmniej odpada :mad:
Niestety najlżejsza Emmaljunga jest na stelażu z kolekcji 2005 i kosztuje 2600zł. :-[

Do góry