reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

WÓZKI

ja nie polecam wózka Kaps3, może nie do końca tandeta, ale nie uważam go za dobry wybór. Po pierwsze kiepski materiał, łatwo brudzący się i ciężki w utrzymaniu czystości. po drugie w nosidle i po wyjęciu go w wózku skierowanym przodem do nas nie da się zapiąć dziecka w szelki, ale już w spacerówce było ok z szelkami. Minus spacerówki- jest bardzo mała, jak dla mnie za mała. Moja półtoraroczna wówczas córka ciągnęła nogi po ziemi niemalże.
jezeli chodzi o parasolki to polecam wózek GRACO MOJA jest ok, lekki wytrzymały dla wysokich dzieci jak znalazł. poza tym mimo jasnego koloru materiał niebrudzący, możliwość zamontowania parasolki. Minusem jest, że nadaje się dla dzieci dopiero od gdzieś o 14 miesięcy.

reklama
Hej!
Nie tak dawno zachwycałam się swoim wózeczkiem Bolder 4 ale teraz chyba zmienię zdanie. Po półrocznym używaniu uważam, że kupiłabym inny wózek.
Pierwszą wadą jaką zauważyłam to brak miękkiej wyściółki gondoli (niestety mimo podwójnej warstwy materiału odczuwam pręty łączące materiały), poza tym nie jest ściągany materiał do prania i ciężko wyczyścić gondolę,
drugą - skrętne przednie koła ale niestety nie da się tym sposobem cofać bo wykręcają się w inną stronę
trzecią - koła mimo możliwości zdejmowania ciężko schodzą i potem są też trudności z ich włożeniem (zdejmuję do mycia), po 2 m-cach w jednym kole guma odeszła od felgi
czwartą - waga dosyć ciężki

zaletami są:
1. duża gondola - 90 cm
2. amortyzacja - super na nierównościach (polskie chodniki)
3. pompowane koła
4. spacerówka rozkładana na płasko , możliwość regulacji oparcia,

co powiecie o wózkach x lander xa????
czy w waszym lprzypadku sie sparawdził.
Ja jestem w 5 m-cu i tak sobie teraz wózki oglądam./ X lander jest 2funkcyjny z możliwością wpięcia fotelika. Spodobał mi sie w sklepie i troche próbowałam po sklepie pojeździc i wydaje sie być całkiem całkiem.
z góry dzieki za pomoc:-)

Czy ktoras z Was ma lub planuje kupic wozek TUTEK Piotrus? Jesli tak to jakie sa Wasze doswiadczenia? Na razie widzialam go tylko na necie, podoba mi sie to, ze oprocz zdejmowanego nadwozia ma takze przekladana raczke. A moze znacie jeszcze jakies inne modele wozkow, ktore lacza te dwie rzeczy w sobie?

widziałam go na żywo. Stanowczo ODRADZAM. O ile gondola jest niczego sobie (mam Maritę Roana i Piotruś nie jest gorszy) o tyle spacerówka jest tandetnie wykonana i jakaś taka licha ( a maluch z niej będzie dłużej korzystał). Własnie dlatego go nie kupiłam, choc cena kusiła

Dzieki za odpowiedz. A moze ktoras z Was miala okazje testowac wozek Bebetto Murano? Ma podobne funkcje jak Tutek Piotrus tzn.przekladana raczka i zmienne nadwozie - a takich wlasnie dwoch polaczonych cech szukamy w wozku :) .

Witam:-)
Jestem w 29 tygodniu i zabieram się właśnie za wybór wózka, ale jest ich tyle, że naprawdę sama nie wiem jaki jest lepszy itd. Zastanawiałam się nad Atlantic Espiro czy któraś z Mam ma taki wózek? I czy mogłaby mi coś powiedzieć na jego temat? Jeszcze znalazłam na Allegro wózek KUNERT - może któraś z Was ma taki? Bardzo Was proszę o pomoc:-)

reklama
Do góry