reklama
Mój brat stryjeczny kupił córeczce Xlandera i chyba był zadowolony jednak moja znajoma, zza płotu powiedziała, że drugi raz nie kupiłaby tego wózka - mała gondola, spacerówka tyłem jedyny plus to skrętne i pompowane koła cóż ....
myślę, że z każdym wózkiem tak jest ma plusy i minusy zależy na co się nastawiasz ja też nie jestem zadowolona ze swojego wyboru mam Boldera 4 teraz wybrałabym inny wózek Emmaljungę lub podobny jakościowo (owszem drogi ale jeszcze nie spotkałam się z negatywna opinią na temat tego wózka)
poza tym najlepiej zapisać co chcesz by wózek miał potem pojechać do sklepu i "pomacać" na żywo inaczej to wszystko wygląda
myślę, że z każdym wózkiem tak jest ma plusy i minusy zależy na co się nastawiasz ja też nie jestem zadowolona ze swojego wyboru mam Boldera 4 teraz wybrałabym inny wózek Emmaljungę lub podobny jakościowo (owszem drogi ale jeszcze nie spotkałam się z negatywna opinią na temat tego wózka)
poza tym najlepiej zapisać co chcesz by wózek miał potem pojechać do sklepu i "pomacać" na żywo inaczej to wszystko wygląda
No właśnie wczoraj byłam oglądać wóżki i szczerze to Atlantic odpada...jest strasznie ciężki i mi osobiście nieciekawie się nim jechało, ale spodobał mi się Toledo...prowadziłam go jedną ręką i jechał tam gdzie chciałam:-) Tylko nie wiem o co chodzi bo w sklepie babka mi powiedziała że spacerówka montowana jest jak w Espiro w jedną stroną ale na stronce sklepu z wózkami na czerwono napisali że w 2 strony się montuje, więc teraz nie wiem czy ten 2 sklep ma poprostu nową ulepszoną wersję? Takie coś jest możliwe?? Może macie Toledo wózek i podzielicie się opiniami na jego temat?:-)
Mama Helenki
i Aniki :D
Możesz zdjąć poszycie z wózka ( materiał i budkę), ale cała reszta zostaje. Możesz też zamontować nie demontując nic.:-)
Wejdź sobie na oficjalną stronę peg perego i ściągnij manual do wózka, tam będzie wszystko w obrazkach.
Wejdź sobie na oficjalną stronę peg perego i ściągnij manual do wózka, tam będzie wszystko w obrazkach.
Ostatnia edycja:
Witam,
Dziewczyny co myślicie o wózku brevi ovo wózek trzyfunkcyjny BREVI "ovo"- KOLORY (538443097) - Aukcje internetowe Allegro
Niestety nigdzie nie znalazłam opinii na jego temt, może są jakieś mamusie, które go używają bądź używały, będe wdzięczna za każdą opinię pozdrawiam
Dziewczyny co myślicie o wózku brevi ovo wózek trzyfunkcyjny BREVI "ovo"- KOLORY (538443097) - Aukcje internetowe Allegro
Niestety nigdzie nie znalazłam opinii na jego temt, może są jakieś mamusie, które go używają bądź używały, będe wdzięczna za każdą opinię pozdrawiam
Mama Helenki
i Aniki :D
AniaiJulcia Mi się osobiście podoba. No ale chyba nie ma regulowanego podnóżka, a to poważna wda jak dla mnie.
nadii1 Nie za takie pieniądze.
nadii1 Nie za takie pieniądze.
Ostatnia edycja:
Mama Helenki- masz racje nie zwróciłam na to uwagi, tak sie skupiłam na innych jego funkcjach. No trudno juz zamówiłam na allegro ma przyjśc za jakiś czas no i cena jak na 3-funkcyjny wóżek z akcesoriami jest całkiem przystępna.
**malinka**
Zaangażowana w BB
my mamy wóżek adbor ring max i jestem z niego zadowolona chociaż chodzą o nim różne opinie. Jest on stabilny i bardzo ciepły. Podoba mi się również że gondola połoczona jest ze spacerówką więc moją córcię wożę teraz trochkę wyżej. Ma pompowane koła na paskach więc dobrze nam się sprawdził do usypiania bo czasem używamy go jak kołyski. Gondola jest duża i ciepła więc córci nie ubieram na spacery zbyt grubo . Poza tym za taką cenę wózeczek jest bardzo funkcjonalny i u nas jak na razie sprawdza się znakomicie zwłaszcza po miejskich wertepach
reklama
mama_Adrianka
sierpniowa mama '08
Irlandia - jeśli chodzi o zawieszenie wózka Astro z ABC Design to mnie się wydaje całkiem niezłe (odbyłam jazdę próbną co prawda z moim dwuletnim synkiem - waży 17 kg - po domowych wertepach takich jak wysokie progi, dywany itp.) i w ogóle nie odczuwało się turbulencji. Jak już gdzieś pisałam, w spacerówce było Kubie bardzo wygodnie, siedzisko obszerne, wystarczające nawet dla tak dużego chłopa jak mój synek. Przeszłam też z wózkiem całą, dość długą drogę ze sklepu do domu po różnorakiej nawierzchni w ten sposób, że w zamontowanej gondolce wiozłam spacerówkę, torbę i resztę akcesoriów (nie mamy samochodu) i wózek prowadził się idealnie. Jeśli chodzi o parasolkę, to chyba konstruktorzy wózka wiedzieli co się święci, bo dołączyli ją do zestawu, tak że nie muszę kupować extra. Chociaż budka nie sprawia wrażenia takiej płytkiej. Gondolka jak na mój gust i doświadczenia z poprzednimi wózkami dość duża i przestronna, ma długość 78 cm, o niebo szersza niż np. gondola Quinny. W ABC Design oparcie jest o wiele wyższe, to raz, a dwa z siedziska w kształcie fotelika nawet malutkie dziecko się nie wysmychnie. Plecki będą w pozycji leżącej, a dupcia i nóżki nieco wyżej, więc nie wypadnie. No i pasy bezpieczeństwa są jakoś lepiej pomyślane. Najbardziej niepokoi mnie rozstaw tylnych kół - wydaje mi się niezwykle szeroki i do tego same koła też są duże i szerokie. Zastanawiam się, czy zmieszczę się w futrynie drzwi do mieszkania, bo do dziecięcego pokoju na pewno nie wjadę - tam mam drzwi 50-tki. Dla mnie decydująca przy wyborze tego wózka okazała się przede wszystkim waga - Astro jest o wiele lżejszy od El-jota, a muszę go wnosić na drugie piętro bez windy. Wygląd też przyznam się nie był mi obojętny. Kolejna rzecz - wielkość wózka po złożeniu - zdecydowanie na korzyść Astro. Stelaż składa się tak, że zajmuje min. miejsca w bagażniku, a chyba każdą gondolę i tak wozi się osobno albo w bagażniku albo na tylnym siedzeniu auta (no chyba, że jest wózek w którym gondola też by się w jakiś sposób składała).
My od prawie 6 miesięcy mamy wózek ABC Design Astro.
W sierpniu 2008 roku za gondolę z folią przeciwdeszczową i spacerówkę zapłaciliśmy 1510 zł. Dodatkowo dokupiliśmy parasolkę za 45 zł (nie dawali jej w zestawie).
Głównym powodem, dla którego kupiliśmy ten wózek, była jego waga. Wynajmujemy mieszkanie na 5 piętrze w starej kamienicy. Nie ma w niej windy, schowka na wózki ani piwnicy. Gdybyśmy zostawili go na dole, to moglibyśmy pożegnać się z nim na zawsze.
Nasz synek jeździ jeszcze w gondolce, ale jak tylko zdejmą mu rozwórkę na bioderka (przez nią ma podkulone nóżki), będziemy musieli przesiąść się do spacerówki.
Jak na razie jesteśmy z niego zadowoleni. Łatwo się prowadzi, ma duży kosz na zakupy i podoba nam się jego wygląd.
Jedyną wadą jest to, że ma szerokie tylne koła i nie mieści się we wszystkie drzwi.
Teraz rozglądamy się za tanią "parasolką"...
Wcześniej radziłam sobie sama ze znoszeniem i wnoszeniem wózka. Teraz już nie daję rady i żeby gdzieś wyjść, muszę czekać na męża (ważę 47 i pół kg, a mój synek ponad 8 kg i około 80 cm wzrostu).
Może polecicie mi jakąś lekką i tanią (do 300 zł) spacerówkę? Dobrze byłoby, aby miała w komplecie okrycie na nóżki i folię przeciwdeszczową.
Widziałam w internecie wózek Orinoko Alu firmy Euro Baby... Może ktoś mógłby mi więcej o nim powiedzieć?
Ostatnia edycja:
Podziel się: