reklama
Kinia mama smoka
Fanka BB :)
Mama Helenki na jednym wątku pisałaś, że masz Emmaljungę. Możesz coś więcej napisać, tzn: jaki model i jak się go użytkowało. :-)
Waham się czy kupić Emmę czy Jane Nomad.
Waham się czy kupić Emmę czy Jane Nomad.
Mama Helenki
i Aniki :D
Kinia mam emmaljungę :-) smart duo combi, tzn najprostszy model. Jestem z niego bardzo zadowolona, gigantyczna gondola, obszerna spacerówka. Dziecko w tym wózku nie marznie, nie ma szans. Byliśmy tym wózkiem nad morzem, po plaży jedzie załadowany po brzegi :-) Byliśmy w górach, trawy, pagórki kamienie, to nie problem.
Do tego jest nie zniszczalny, wszystko wygląda jak nowe.
Teraz dokupiłam do niego dostawkę i będę wozić dwoje dzieci naraz.
Siesta Pram Toddler Seat for Emmaljunga - Minimee Babies & Kids ( to nie dokładnie to ale podobne)
No a teraz wady. Ciężka jak nie wiem co, ale można już kupić droższy i lżejszy model. W związku z wagą i gabarytami zakupiłam inny lekki wózek na szybkie wypady samochodem. Na ciepłą wiosnę i lato też się przesiadam w lekki wózeczek. No ale na niepogodę i na dłuższych wyjazdach króluje emmaljunga
Widzę, że cena nomada się ucywilizowała Jak ja kupowałam wózek za emmaljungę zapłaciliśmy 1800 i mieliśmy wszystko, a noamd z gondolą kosztował ok 3000 No ale w nomadzie spacerówka tylko w jedną stronę, bardzo mi to przeszkadza w moim wózku spacerowym
Teraz jak bym kupowała wahała bym się miedzy tymi dwoma:
..:: BOBO WÓZKI DZIECIĘCE ::.. ► Bebecar Peg Perego Maxi Cosi: NITRO CITY 2009 głęboko-spacerowy Nowość!
..:: BOBO WÓZKI DZIECIĘCE ::.. ► Bebecar Peg Perego Maxi Cosi: CEROX + GONDOLKA + TORBA - PRZEKŁADANA RĄCZKA
Do tego jest nie zniszczalny, wszystko wygląda jak nowe.
Teraz dokupiłam do niego dostawkę i będę wozić dwoje dzieci naraz.
Siesta Pram Toddler Seat for Emmaljunga - Minimee Babies & Kids ( to nie dokładnie to ale podobne)
No a teraz wady. Ciężka jak nie wiem co, ale można już kupić droższy i lżejszy model. W związku z wagą i gabarytami zakupiłam inny lekki wózek na szybkie wypady samochodem. Na ciepłą wiosnę i lato też się przesiadam w lekki wózeczek. No ale na niepogodę i na dłuższych wyjazdach króluje emmaljunga
Widzę, że cena nomada się ucywilizowała Jak ja kupowałam wózek za emmaljungę zapłaciliśmy 1800 i mieliśmy wszystko, a noamd z gondolą kosztował ok 3000 No ale w nomadzie spacerówka tylko w jedną stronę, bardzo mi to przeszkadza w moim wózku spacerowym
Teraz jak bym kupowała wahała bym się miedzy tymi dwoma:
..:: BOBO WÓZKI DZIECIĘCE ::.. ► Bebecar Peg Perego Maxi Cosi: NITRO CITY 2009 głęboko-spacerowy Nowość!
..:: BOBO WÓZKI DZIECIĘCE ::.. ► Bebecar Peg Perego Maxi Cosi: CEROX + GONDOLKA + TORBA - PRZEKŁADANA RĄCZKA
Kinia mama smoka
Fanka BB :)
Dziękuję. Ja się zastanawiam nad scooterem.
szukam typowej spacerówki, ale całorocznej. :-)
szukam typowej spacerówki, ale całorocznej. :-)
Ja również używam wózka ABC Design Astro i jestem z niego bardzo zadowolona. Niestety ma szeroko rozstawione tylne koła i czasami nie mieści się w drzwi lub inne bramki (np: wejścia do supermarketów) ale jakoś daję sobie radę. Jeśli chodzi o skrętne przednie koła to jest to rewelacja. Nie wyobrażam sobie teraz spacerów z innym typem "podwozia".
Zdecydowanie polecam
Zdecydowanie polecam
mamabartka
...i Natalki :)
Ja używam XA od ponad pół roku i jestem BARDZO zadowolona z wyboru To mój 4-ty wózek więc jakieś porównanie mam.Ja tez sie zastanawiam nad Xlander. w sklepie naprwde fajnie sie nim jezdziło ale jestem ciekawa jak sie sprawdza w praktyce. Może ktoś ma ten wózeczek i używa go już troche i może coś na ten temat powiedzieć.
Dla synka przerobiłam 3 i miałam dość. Dopiero ostatni był naprawdę OK.
W ciąży z córeczką spędziłam pół roku na poszukiwaniach i z czystym sercem mogę polecić X-anderka Jeździ się rewelacyjnie, usterek brak.
A to że spacerówka tyłem, zupełnie mi nie przeszkadza. Jest okienko w budzie i widzę co maluch robi. Od paru tyg. jeździmy spacerówką i małej się podoba. Ileż można mamę oglądać?
jutrzenka
Szczęsliwa mamusia :)))
Ja tez mamX-landera XA i jak dla mnie SUPER, gondola moze i mala ale synek jest z zimy wiec jak byl juz wiekszy to bylo cieplo a potem zaraz w spacerowke wskoczylismy, prowadzi sie dobrze, jest bardzo skrętny, fajnie regulowane oparcie. Szwagierka ma 2razy drozszy za prawie 3000 (Bebecar) i jest straszny a ten jest godny polecenia
Ma tylko jeden minus WAGA. Zwlaszcza dla osob ktore musza go wnosic po schodach, jest ciezki ale jakos go do bagaznika wsadzam. Teraz zamierzam kupic taka lekka spacerowke ale jako drugi wozek taki na wyjazd czy zakupy zebym mogla sama go latwo zabierac a XA bedzie do jezdzenia przed domkiem i na spacerki po okolicy (mieszkam na obrzezach i nie wszedzie jest chodnik i wozek sie sprawdza super )
Ma tylko jeden minus WAGA. Zwlaszcza dla osob ktore musza go wnosic po schodach, jest ciezki ale jakos go do bagaznika wsadzam. Teraz zamierzam kupic taka lekka spacerowke ale jako drugi wozek taki na wyjazd czy zakupy zebym mogla sama go latwo zabierac a XA bedzie do jezdzenia przed domkiem i na spacerki po okolicy (mieszkam na obrzezach i nie wszedzie jest chodnik i wozek sie sprawdza super )
Całkowicie się zgadzam z przedmówczynią XA jest po prostu super, a jedyny "mankament" to waga - troszkę przyciężkawy, ale kółka i inne elementy ma super. W wieku około 5 m-cy przesiedliśmy się na spacerówkę, bo gondola faktycznie maława już była. Ponieważ te wózki maja regulowane oparcie, nie ma problemu z ułożeniem dziecka, które samo nie siedzi. Z czystym sumieniem polecam:-):-):-)
diabliczka83
Jestem Mamą!!!
Witam!
Czy któraś z Was ma jakieś doświadczenie, zdanie, opinię na temat wózka Mikado Milano? W sklepie bardzo mi się spodobał, łatwy do prowadzenia, ale to było tylko kilka minut przymiarki.
Będę wdzięczna za wszystkie rady.
Pozdrawiam
Czy któraś z Was ma jakieś doświadczenie, zdanie, opinię na temat wózka Mikado Milano? W sklepie bardzo mi się spodobał, łatwy do prowadzenia, ale to było tylko kilka minut przymiarki.
Będę wdzięczna za wszystkie rady.
Pozdrawiam
reklama
A ja x-landera już bym nie poleciła. Bardzo się na niego napaliłam dopóki nie pojechałam do koleżanki ,która używa x-landra xa. Gondola jest fajna ,ale jeśli macie małego dzidziusia, bo między 4 a 5 miesiącem trzeba już używać spacerówki. A najgorzej jeśli chodzi o wersję spacerową, bo osobiście spacerówki szukam. Otórz wyeliminowałam ten wózek ze względu na regulowanie siedziska za pomocą paska. Przy małym dziecku jeszcze nie jest najgorzej, ale wyobraźcie sobie starsze dziecko i mamę która męczy się z podniesieniem siedziska. Masakra- dlatego ja wiem ,że ten wózek odpada. Ale szukam już długo porad na temat dobrego wózka. Conego Toledo - fajny ale ma pszyszwane pasy bezpieczeństwa, solar- ponoć szybko się roklekocze, Zoopery - nigdy nie słyszałam i nie przeczytałam o nim złej opinii, Baby dreams sprint - też ciekawy. Ale jednak koła pompowane dają lepszy komfort jazdy. Mnie już w sklepach z wózkami dość mają, bo ciągle ich zamęczam i za każdym razem o inny wózek
Ale weź tu się człowieku zdecyduj!! O Boże doradźcie coś mamuśki ,bo zwariuję - słowo!
Ale weź tu się człowieku zdecyduj!! O Boże doradźcie coś mamuśki ,bo zwariuję - słowo!
Podziel się: