reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

WÓZKI

Witam, dziewczyny. Właśnie dokonałam wyboru ostatecznego :-D:-D:-D i co za tym idzie zakupu wózka. Najpierw miał to być właśnie Graco Quattro De Lux, ale jednak męczył mnie brak tradycyjnej gondoli. No i wyszperałam taki wózeczek firmy ABC Design model Astro:

6613_rn.jpg

6613_rs_1Tragewanne-aqua.jpg
6613_rs_Astro-aqua_3.jpg
6613_rs_Astro-aqua_2.jpg
6613_rs_Astro-aqua_1.jpg

Dane techniczne wózka:
Wózek głęboko-spacerowy ASTRO niemieckiej firmy ABC-Design. Charakteryzuje się nowoczesną stylistyką, elegancją a zarazem sportowym wyglądem. W skład zestawu wchodzi wózek spacerowy i pasująca do niego kolorystycznie gondola. Aluminiowy stelaż wózka zapewnia mu wytrzymałość, piękny wygląd oraz niewielki ciężar. Dzięki zastosowaniu innowacyjnych rozwiązań, korzystanie z wózka jest prawdziwą przyjemnością zarówno dla dziecka jak i rodzica. Tapicerka jest wykonana z wysokiej jakości materiałów, które zapewniają dziecku maksymalny komfort i wygodę. Siedzisko spacerowe można obracać zarówno przodem jak i tyłem do kierunku jazdy. Duże piankowe koła, w tym dwa przednie skrętne z możliwością zablokowania, zapewniają bezproblemowy przejazd po prawie każdym terenie. Wózek składa się do niewielkich rozmiarów. Funkcje i zalety:
  • Aluminiowy, bardzo lekki i wytrzymały stelaż
  • Konstrukcja wózka umożliwia przystosowanie go do przewożenia noworodka
  • Pełnowymiarowa gondola w zestawie
  • Ergonomiczna rączka z teleskopową regulacją wysokości
  • Bardzo wygodne kubełkowe siedzisko z 3-stopniową regulacją położenia
  • 5-punktowe pasy bezpieczeństwa z nakładkami ochronnymi
  • Siedzisko montowane zarówno przodem jak i tyłem do kierunku jazdy
  • Duża buda z daszkiem przeciwsłonecznym oraz zamykanym okienkiem
  • Lekkie szerokie, piankowe koła osadzona na łożyskach
  • Przednie koła skrętne o 360 st., z możliwością ich zablokowania
  • Łatwe zdejmowanie kół
  • Zintegrowany hamulec na tylnich kołach
  • Duży kosz na zakupy
  • Barierka dla dziecka z regulacją pochylenia i możliwością odłączenia
  • Duży regulowany podnóżek
  • Prosty mechanizm składania
  • Możliwość zdjęcia tapicerki do czyszczenia
  • Gondola posiada materacyk i okrycie na nóżki
  • Buda w gondoli ma pałąk do przenoszenia
Dane techniczne: Szerokość: 68 cm Wysokość: 103-108 cm Długość: 83 cm Szerokość po złożeniu: 68 cm Wysokość po złożeniu: 29 cm Długość po złożeniu: 82 cm Szerokość siedziska: 33 cm Głębokość siedziska: 22 cm Długość podnóżka: 24 cm Szerokość oparcia: 33 cm Wysokość oparcia: 50 cm Waga gondoli: 3,7 kg Waga wózka: 11,8 kg
Czy któraś z forumowiczek korzystała może z takiego wózka? Jak się sprawdził?

reklama
O, widzicie,dziewczyny, jak to trzeba uważnie patrzeć na wózek? Nawet nie zwróciłam uwagi, że Vivo się nie rozkłada na płasko. No ale ja już dokonałam wyboru, i niestety nie Graco ale ABC Design Astro. O taki:
6613_rn.jpg

Mam nadzieję, że się sprawdzi, chociaż już wiem, że spacerówka też nie rozkłada się na płasko, a raczej przechyla ją się tak jak fotelik samochodowy. Zawsze lekko pod kątem. Może nie będzie to taki problem, bo z tego co pamiętam, to Kuba (mój starszak) nigdy nie lubił spać na płasko. A poza tym na razie nie dostrzegam żadnych mankamentów. Pewnie wyjdzie w praniu. Ale jeśli ktoś używał tego wózka, to proszę o opinię. Będę bardzo wdzięczna.

Witam! Ja zastanawiam się nad wózkiem firmy Coneco, model Galaxy. Niestety nie spotkałam się z żadnymi opiniami osób które uzytkowały ten wózek, wiec może któraś z Was mogłaby podzielić sie swoim doswiadczeniem z użytkowania tego wózka. Termin porodu mam na początek września, ale pewnie nastąpi to wcześniej, bo mam planowane cc, wiec wózek miałby mi służyć w wersji z gondola przez cała zimę. Prosze o opinie na ten temat. CONART-CONECO GALAXY PROMOCJA MIESIĄCA ZOBACZ (199126740) - Aukcje internetowe Allegro

Witam, ja w dalszym ciągu zastanawiam się nad kupnem wózka, a mój czas sie zbliża. Co sądzicie o wózku ALU SPRINT MIKRUS ?? To że jest ciężki to akurat nie ma znaczenia dla mnie.

:no::baffled::shocked2::growl::ninja::unibrow::hmm::realmad::unsure::no2::frown::angry::crazy:cale zyci howalam szie we wloszeh atam mania na glembokie:no:no i tesz kupilam pjekny piera kardena w promoci 100Euro :wściekła/y:no i poco !!!!!!!!!!!!muj maly 3 mjesenczny synek go nie nawidzi bo nic nie zobaczy z niego i jest jusz mu ciasno:zawstydzona/y::sick:w dom sufity zna na pamienc a na dwozu gawozy z hmurami:szok: ale rozrywka woraj kupiliszmy loola parasolke ale bendzi szalal oglondalonc sie na lawo ,,prawo w bok, nadol,:no: nigdy wjencej do gury hyba nie szpojzy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:-):-D

Atruviell, Piękny ten wózeczek :) Ciekawe jak się sprawdzi w użytkowaniu.....Mam nadzieję że to strzał w dziesiątkę :) Tego Wam życzę. Nie spotkałam jeszcze tego modelu na ulicy ale wygląda SUPER. Fajna gondolka i duży kosz na zakupy :) PODOBA MI SIĘ :)

Atruviell własnie się przyjrzałam temu wózkowi i zorientowałam się, że moja znajoma taki ma. Podpowiem Ci, żebyś kupiła od razu parasolkę, bo ta budka to prawie wogóle nie chroni od słońca. Poza tym maluch ma teraz chyba pięć miesięcy i już jeździ w wersji spacerowej oczywiście przechylonej do pozycji półleżącej. Sama nie wiem, czy to dobrze... :confused: A jak z amotryzacją tego wózka, bo ja odniosłam wrażenie, że jest trochę sztywny?
Gondolka trochę mała jak na mój gust, ale Ty pewnie widziałaś ją też. Zresztą każde dziecko rośnie we własnym tempie.
Generalnie to mi się on podoba... No może tylko jeszcze to, że jest taki jasny... :dry:

My mamy Graco Quatro de Lux i jest wszystko ok. Czasami wkurza mnie tylko że niestety nie waży 5 kg, ale i tak wsród moich znajomych to jest w miarę lekki. Na plaży sprawował się super, moja córeczka pojeździła we wkładzie (który zastępuje gondolkę) 2 m-c a teraz jeżdzi niby w spacerówce tylko podnóżek ma zamkniety. Uważam że zakup nie poszedł na marne:-):-)GRACO WÓZEK QUATTRO QUATRO DELUXE TSB SUPER CENA (207271424) - Allegro

madziara i nikola ja właśnie wybierałam między X-landerem a Atlantickiem i wybrała ten drugi :tak:. Miał ładniejsze kolory i bardziej przystępną cenę jak dla mnie ale w jakości to niczym podobno sie nie różnią.
Szczerze polecam oba :tak::-D

reklama
zanet ja się zastanawiałam na Mikrusem Alu Sprint fajnie wygląda jak te za 3 000 ;-) a kosztuje tak 1/3, ale ostatecznie wybrałam Baby Designe Atlantic. Mikrus jest bardzo trudno dostępny i jest to firma która pojawia się i znika więc jest problem z ewentualną naprawą. Ale opinie w internecie jakie o nim znalazłam są pozytywne chociaż pan w sklepie nie wyraził żadnej.

Do góry