reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wózki

reklama
jest jeszcze wersja STYLO AT - ze skrętną osią - jest trochę cięższy, troszkę większy i już troszkę gorzej działa 'pod krawężnik' (że tak to umownie nazwę) ale za to jest skrętny i łatwiej się nim manewruje. no... coś za coś...

Ja się podpiszę pod tym co powiedziała kasiakom ma strasznie wysoko montowana spacerówkę. Dla mnie to niestety raczej wada, ale to wszystko kwestia upodobań :tak:

A skrętna oś to jak dla mnie dobry wynalazek, tylko trzeba się nauczyć, manewrować takim wehikułem :rofl2:

No i jeszcze podobają mi się tapicerki w bebe car :-)

nie mam zdania - jedni piszą że to wada inni że zaleta bo dziecko nie siedzi na wysokości rur wydechowych samochodów czy łydek przechodzących ludzi tylko nieco wyżej ale... z drugiej strony jak ten wózek stał w sklepie obok innych to powiem szczerze, że nawet nie zwróciłam uwagi, że jest wyżej od pozostałych :happy2: dopiero przy czytaniu opinii gdzieś było o tym napisane

a jeżeli chodzi o przyzwyczajenie.... to próbowałam ddziś w sklepie jeździć na wprost wózkami które mają np. z przodu jedno podwójne kólko - takie jak IMPLAST BOLDER i powiem szczerze... nie potrafiłam. Cały czas musiałam kontrować bo przy prowadzeniu jedną ręką ten wózek mi non stop skręcał na boki - czy to normalne??? inny wózek z takimi kółkami z przodu EMMALJUNGA CEROX 360 też tak 'uciekał' na boki.
...czepiam się????

Goteczka - a czy ten wózek po złożeniu znów na głęboką gondolę nie ma jakichś nierówności? bo z tego co zrozumiałam, to oglądałaś go także w sklepie? ale pewnie w tej klasie cenowej wszystko jest ok.
Ja się tak zastanawiam czy to jest sens kupować jeden wózek z tyloma kombinacjami, jak kupno dwóch wózków w dobrej klasie tj. gondolki i osobno spacerówki to bardzo podobny wydatek?

hmmm.. chyba żadnych nierówności tam nie zauważyłam - na razie oglądałam tak 'wstępnie' więc wszystkiego dokładnie nie macałam i nie dotykałam :confused: Prawdę mówiąc też zastanawiałam się nad opcją najpierw sama gondola a później spacerówka ale.. nie mam przekonania. Do jakiegoś 9-mca mimo wszystko potrzebny będzie mi stelaż do którego będe mogła wpinać fotelik samochodowy a jest to możliwe w przypadku wózków 'wielofunkcyjnych'. Zastanawiałam się nad opcją wózek wielofunkcyjny używany - taki jaki mi się będzie podobał, dobrej klasy (co nie znaczy że jakiś super drogi), zadbany, w dobrym stanie - tak na jakiś rok, rok z kawałkiem może??? ..no a później spacerówka w zależności od potrzeb. Jak będzie w praktyce? - jeszcze nie wiem. Te BEBECARY widziałam używane np. przez 4-9 m-cy za 1000-1400 zł razem z fotelikiem samochodowym.

_tako_jumper_3w1_fotelik_samochodowy_0_11kg_
mi się taki podoba ale się zobaczy jak wyjdzie w praniu:-):-):-):-):-)

reklama
dziś znowu popatrzyłam sobie na wózki w sklepie i tym razem moją uwage przykuł wózek CONCORD FUSION http://www.concord.de/en/moving/buggys/concordfusion/travelsystem/liquid.html
Naprawdę sensowny, czuć w nim niemiecką jakość wykonania, bardzo wygodny, pozytywnie przeszedł 'test krawężnikowy':laugh2: i ma kilka fajnych udogodnień jak ortalionowa osłonka przeciwwiatrowa na nóżki - chowana w pałąku z przodu, osłona przeciwdeszczowa schowana w schowku w budce czy budka, która daje się naciągnąć z spacerówce aż do pałąka - co umożliwia osłonięcie np. śpiącego dzieciaczka przed deszczem czy ostrym słońcem.
No i .. dość nietypowy sposób składnia - taki 'parasolkowaty' co daje po złożeniu stosunkowo niewielkie rozmiary.

Do góry