reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wózki

Concord dla mnie za ciezki. Ale moze Tobie spasuje.
Do laski z Allegro napisałam i czekam na odp.

Jasna rama troche mi to czerwono-czarnego nie lezy. Ale do marina wyglada odlotowo.

No i pompowane koła maja chyba modele 2008 :tak: Bo w Eurotrade twierdzą ze w Polsce nie ma jeszcze 2009!! W Entliczku macałam z pompowanymi kołami a oni biorą z Eurotrade wlasnie. Wiec niemozliwoscia jest zebym miała w ręce tegoroczny model.
Marine ma pianke, ale to model 2007.
Rany, juz mam dosyc - chciałabym juz miec wozek w domu :baffled:
Chyba za duzo myśle...

i ja zdaje sie bede miałą wkrótce koszmary wózkowe:-D

reklama
Jasna rama troche mi to czerwono-czarnego nie lezy.
ożywia trochę te kolorki. z czarną ramą i kołami to tak ponuro wygląda.

tak to niestety jest. każdy wózek ma swoje wady i zalety.
ojjj... podejmuję jutro decyzję. wpadnę tutaj żeby się z wami podzielić uwagami na temat wózków i już więcej nie będę zaglądała. :-)

Witam
Wróciłam właśnie z przeszpiegów.
Wycieczka wywróciła mi wszystko do góry kołami: zakochałam się w Jane Slalom Pro :-(Muszę coś z tym zrobić.
Oglądałam wózki:
ogólnie każdy z nich miał miły w dotyku i miękki materiał obicia, regulacja do pozycji leżącej lub półleżącej, regulowany podnóżek, przednie koła skrętne.
wymienione przeze mnie wózki mają łaczoną rączkę (nie oglądałam parasolek), wagowo - mniej niż 15 kg (jeździłam cięższymi, ale doszłam do wniosku, ze tylko takie nas interesują). są to wózki całoroczne.
jesli chodzi o konfort jazdy to zbliżony, podbijanie - różnice minimalne.

• Teutonia Run Sytem
teutonia.jpg
zalety: siedzisko można zamontować w obie strony, spora budka z możliwością (chyba. sprzedawca nie był pewien) dokupienia daszka przeciwsłonecznego, firma daje możliwość stworzenia własnego wózka - wygląd kół oraz dodatków na tapicerce.
wady: za ciężki (13kg) wąskie siedzisko ok.33cm, cena!!! mały kosz na zakupy

• Herqules Razor 6 spin
herqules.jpg
zalety: siedzisko można zamontować w obie strony, okienko z klapką do
podglądania" dziecka. jak maluch śpi słońce go nie razi, na budce bardzo praktyczne schowki.
wady: ciężki, ciężki i jeszcze raz ciężki, wąskie siedzisko ok 31cm.

• Concord Fusion
concord.jpg
Ten wózek śnił mi się po nocach. Nie muszę się jakoś specjalnie ograniczać jeśli chodzi o zakup nowego wózka, ale.... nie kupię go w życiu.
waga ok, bo niewiele cięższy od Jane Nomad, świetnie się nim jeździ, szerokość siedziska podobna, przednie koła nie wyglądają w rzeczywistości tak źle.. za to obrzydliwie wygląda budka i siedzisko.
budka z siedziskiem połączona jest suwakiem. Jak rozkłada się siedzenie na płasko to po bokach oparcia - tam gdzie nie ma już suwaka - tworzą się dwie szczeliny. Jak siedzisko ciągniemy do góry, to budka jakoś dziwnie się układa. ogólnie jak dla mnie całość wygląda dość nieestetycznie.
Osłona przeciwwiatrowa.. kolejny koszmar. Lekka, ortalionowa z gumką. Po rozłożeniu jej i naciągnięciu na podnóżek wygląda jak wyciągnięta psu z gardła.

• I'Coo Pocco City
I'coo Pocco City.jpg
zalety: siedzisko można zamontować w obie strony, waga ok.11 kg, całkiem fajne kolory.
wady: wąskie siedzisko, średnica przednich kół to ok 18 cm (tylnie 28. jak dla mnie zbyt duża różnica)

• Bebecar Vector
vector_s2007_1.jpg
ogólnie bardzo mi się spodobał. wielkość siedziska nie powala, ale wydaje się być wystarczająca. można je zamontować w dwie strony. wózek stabilny, fajnie sie nim jeździ, wydaje mi się że dałby radę na piachu spokojnie. łatwy dostęp do kosza na zakupy, ale pojemność jego raczej średnia. DUŻA wada - waga. prawie 15 kg. O cenie nie wspomnę (1700zł bez dodatków). Za to na moje oko spacerówka jest najlepiej zabudowana po bokach.

U mnie wygrały Jane Nomad i Slalom Pro. Byłam zdziwiona, bo przy 3kołowcu nie czułam żadnej różnicy w prowadzeniu. Jest tak samo stabilny jak Nomad.
Mój NM mówi, że bierzemy Nomada, a ja mam wątpliwość
Jeden głos wewnętrzny powtarza: kobieto podjazdy dla wózków są dla dwuśladów :no:
Drugi głos mówi: e tam. i tak ich tak dużo w okolicy nie masz, a patrz jaki wózio fajny:tak:.
Czuję się jak jakiś czubek :-(

kangurka pan w świecie dziecka jest mniej zorientowany w sparwie przyszłych Nomadów i ich kół. mam prośbę do ciebie: może uda ci się wyciągnąć z Eurotrade jakie mogą byc kolory Slalomów. Głupio mi jest pisać do mojego źródła informacji, bo ich bombardowałam różnymi dziwnymi pytania. Maja mnie już za wózkowo-fotelikową maniaczkę :-)
p.s. kolor stylon to granat :tak:

Ostatnia edycja:
Oj, ja trochę bidą pojadę ale będę kontynuowała temat w nieco tańszym wydaniu. Raz już tu pokontynowałam ale Monster Miku skutecznie pociągnął mi za kabel klawiatury ( żeby nie było bawił się tak bezpiecznie z tatą) i wszystko poszło w diabły. To był bardzo ciekawy tekst z licznymi linkami, mogę go reklamować bo nikt go już nie ujrzy ;-)
W każdym bądź razie jednak potrzebuję drugiego wózka, nie ma być to spacerówka pełnowymiarowa a raczej coś w modele chicco-
- ct 0.4- nie wiem ile waży bo raz pisze że 10 raz że prawie 7. Ma naprawdę duże siedzisko, fajne szerokie koła i krótką budkę. Trzeba pałak dokupić dodatkowo. Trochę kołacze na kostce brukowej al chyba wszystkie niepompowane kołaczą wiec wspomnę jak któryś będzie kołatał wyjątkowo głośno.
- multiway- również bardzo szeroki, szerokie koła, większa budka niż ct 0.4.
Sąsiadka z osiedla ma eurobaby orinoko- wygląda na wąski choć ma chyba siedzisko 34cm, waży raz niby 9 raz niby 7( wiec pewnie z 10). Często ona dziecko ma na rękach a wózek toczy obok, nie wiem czy dziecku nie pasuje wózek czy może tak bardzo pasują rączki mamusi. Nie pytałam bo nie chcę się spoufalać, będę potem zobowiązana do rozmów o pogodzie a wszystko to z ciekawości wózkowej.:baffled: Widziałam też w sklepie i rączka jak dla mnie za nisko ale ja lubię bardzo wysoko (gdzieś na wysokości brzucha).
- Zooper Hula i Twist- nie wiem jak z szerokością siedziska. Podoba mi sie ta opuszczana budka. Mam tak w swoim i sie przydaje.
- espiro jet- wąskie siedzisko. Wózek widziałam kiedyś dawno i sprawiał dobre wrażenie (czyli sprawiał wazenie drogiego i raczej z górnej półki). Strasznie klekotał.
- inglesina trip- siedzisko 32:-(, brak foli i innych dodatków
Coś jeszcze miałam ale już mi umknęło.
Jakbym się nie psztykała z kasą to bym kupiła :
- maclarena techno xt choć kolorystycznie mi nie leży ( wszystkie odcienie burości), klekocze strasznie na kostce brukowej i nie ma w standardzie foli czy pałąka. Sprawia jednak wrażenie bardzo solidnego i dopracowanego.
- cosatto diablo bo tak...

Na koniec ciekawostka NOWY WÓZEK WIELOFUNKCYJNY + 2gi GRATIS HIT od1zł (550205297) - Aukcje internetowe Allegro dla leniwych cytuję najważniejsze: JEŚLI UŻYWASZ JEDNEGO WÓZKA WIELOFUNKCYJNEGO SKAZUJESZ DZIECKO GDY PODROŚNIE NA JAZDĘ TYM SAMYM LECZ NIESTETY ZUŻYTYM WÓZKIEM. TRZEBA RÓWNIEZ PAMIETAĆ ŻE DZIECKO W PIERSZYM ETAPIE UŻYWANIA WÓZKA PO PROSTU SIKA POD SIEBIE WIĘC NIEUNIKNIONE JEST ZABRUDZENIE WÓZKA.

Ostatnia edycja:
Witam
Wróciłam właśnie z przeszpiegów.
Wycieczka wywróciła mi wszystko do góry kołami: zakochałam się w Jane Slalom Pro :-(Muszę coś z tym zrobić.
U mnie wygrały Jane Nomad i Slalom Pro. Byłam zdziwiona, bo przy 3kołowcu nie czułam żadnej różnicy w prowadzeniu. Jest tak samo stabilny jak Nomad.
Mój NM mówi, że bierzemy Nomada, a ja mam wątpliwość
Jeden głos wewnętrzny powtarza: kobieto podjazdy dla wózków są dla dwuśladów :no:
Drugi głos mówi: e tam. i tak ich tak dużo w okolicy nie masz, a patrz jaki wózio fajny:tak:.
Czuję się jak jakiś czubek :-(

kangurka pan w świecie dziecka jest mniej zorientowany w sparwie przyszłych Nomadów i ich kół. mam prośbę do ciebie: może uda ci się wyciągnąć z Eurotrade jakie mogą byc kolory Slalomów. Głupio mi jest pisać do mojego źródła informacji, bo ich bombardowałam różnymi dziwnymi pytania. Maja mnie już za wózkowo-fotelikową maniaczkę :-)

Kinia - spisałaś się!!
Dobrze poczytać tez o innych no i wiedzieć, że decyzje wszelkie słusznie podjęte :tak:

Widze ze masz odwrotnie niz ja - u nas był Slalom no1, a teraz szukamy Nomada hihi
:-D
Cieszę się ze Ci sie Slalom podoba. U nas przegrywa z Nomadem nie tyle trzema kołami, co tym ze po złozeniu ma taką "niewygodną" dla nas bryłe.A że głownie po to zmieniamy wózek - zeby wygodnie sie go układało z innymi badziewiami wożonymi w bagazniku - no to tutaj Nomad wypada o niebo lepiej.
Ale będę płakac za tymi kołami pompowanymi :-(
Narazie nie kupujemy bo szczerze - kasy troche szkoda a nic taniej nie moge znaleźć :no:
Nie wiem czy wytrzymam do marca, kiedy pojawią sie modele 09... Ale moze wtedy dorwe taniej 2008...

Już chyba doszłam do tego o co biega z tymi pompowanymi kołami w Nomadzie :-p
Ktoś mi napisał, że pompowany tył mają wszystkie modele Nomada produkowane od początku tego roku!! Wiec modele 08 tez tylko te ze swierzej produkcji.

Co do kolorów - gdzies na jakiejs stronce mój M wygrzebał niby modele 2009 - kolory były identyczne co 2008. Ale to moze były tylko fotki stare..
Jak bede cos wiedziala to dam Ci znać.

JEŚLI UŻYWASZ JEDNEGO WÓZKA WIELOFUNKCYJNEGO SKAZUJESZ DZIECKO GDY PODROŚNIE NA JAZDĘ TYM SAMYM LECZ NIESTETY ZUŻYTYM WÓZKIEM. TRZEBA RÓWNIEZ PAMIETAĆ ŻE DZIECKO W PIERSZYM ETAPIE UŻYWANIA WÓZKA PO PROSTU SIKA POD SIEBIE WIĘC NIEUNIKNIONE JEST ZABRUDZENIE WÓZKA.

A ten debil genialny podpisał się pod tym swoim tekstem?!
Chyba nie ma sensu komentować...
Ale już myślałam że niczego nowego w reklamie wymyśleć nie można...:sorry2:

Szopek - pierwsze modele wyglądają interesująco (tylko przeraża mnie produkcja - Chicco). pozostałe mi sie nie podobały w większości. Nawet te droższe.
Choć powiem szczerze nie czytałam opisów a tylko patrzyłam na wygląd i zdjęcia przedstawiające cechy wózków.

A może ktoś jeździ takim?
WÓZEK SPACEROWY SPACERÓWKA SIMPLICITY CHICCO $$$ (540262732) - Aukcje internetowe Allegro
chyba jest dość popularny, więc może coś o nim napiszecie. W sklepie mi się podobał tylko wydaje się tak lekki, że aż strach. Pani powiedziała że nie miała reklamacji. Napiszcie coś o nim bo trochę się na niego napaliłam:)
A tamte dwa o których wcześniej pisałam to prawdziwe olbrzymy, dużo zaduże, a ja chciałam coś mniejszego na lato, bo dużą spacerówkę to już mam.

Zostałam przegłosowana w sprawie spacerówki :-(
Wygrał Nomad. Kupujemy tego ze strony niemieckiej.
W sobotę widziałam Peg Perego Pliko P3. Akurat z dzieckiem w środku, więc mogłam zobaczyć jak to wygląda "w komplecie". Wózek super. Dużo miejsca, nie skrzypi (mam bardzo dobry słuch, więc wszelkie skrzypienia, turkotania i klekotania doprowadzają mnie do furii), ba nawet te dwie rączki nie są tak tragiczne jak myślałam. NM popatrzył jak bo ludzie składali do bagażniak.. popatrzył na nasz i powiedział "ECHH babo..babo"..:-(

szopek pisałaś, że podoba ci się concorad fusion. Rok 2009 PASKUDNY.:-)
oglądałam też Zooper, bo jakoś wpadły mi w oko.
Waltz bardzo fajny, ale małe kółka (dlatego wygrywa zdecydowanie Nomad),
Twist - brak barierki, Hula - bomba, kolorki super, ekstra design, tylko to siedzenie. Siedzisko jest pochyłe, więc jak dziecko leży to ma nóżki w górze, jak w foteliku samochodowym (tylko kąt nachylenia oparcia trochę większy). Jeśli ktoś szuka wózka do samochodu to nad Hulą można się poważnie zastanowić. :tak:

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry