Witam
Wróciłam właśnie z przeszpiegów.
Wycieczka wywróciła mi wszystko do góry kołami: zakochałam się w Jane Slalom Pro :-(Muszę coś z tym zrobić.
Oglądałam wózki:
ogólnie każdy z nich miał miły w dotyku i miękki materiał obicia, regulacja do pozycji leżącej lub półleżącej, regulowany podnóżek, przednie koła skrętne.
wymienione przeze mnie wózki mają łaczoną rączkę (nie oglądałam parasolek), wagowo - mniej niż 15 kg (jeździłam cięższymi, ale doszłam do wniosku, ze tylko takie nas interesują). są to wózki całoroczne.
jesli chodzi o konfort jazdy to zbliżony, podbijanie - różnice minimalne.
zalety: siedzisko można zamontować w obie strony, spora budka z możliwością (chyba. sprzedawca nie był pewien) dokupienia daszka przeciwsłonecznego, firma daje możliwość stworzenia własnego wózka - wygląd kół oraz dodatków na tapicerce.
wady: za ciężki (13kg) wąskie siedzisko ok.33cm, cena!!! mały kosz na zakupy
zalety: siedzisko można zamontować w obie strony, okienko z klapką do
podglądania" dziecka. jak maluch śpi słońce go nie razi, na budce bardzo praktyczne schowki.
wady: ciężki, ciężki i jeszcze raz ciężki, wąskie siedzisko ok 31cm.
Ten wózek śnił mi się po nocach. Nie muszę się jakoś specjalnie ograniczać jeśli chodzi o zakup nowego wózka, ale.... nie kupię go w życiu.
waga ok, bo niewiele cięższy od Jane Nomad, świetnie się nim jeździ, szerokość siedziska podobna, przednie koła nie wyglądają w rzeczywistości tak źle.. za to obrzydliwie wygląda budka i siedzisko.
budka z siedziskiem połączona jest suwakiem. Jak rozkłada się siedzenie na płasko to po bokach oparcia - tam gdzie nie ma już suwaka - tworzą się dwie szczeliny. Jak siedzisko ciągniemy do góry, to budka jakoś dziwnie się układa. ogólnie jak dla mnie całość wygląda dość nieestetycznie. Osłona przeciwwiatrowa
.. kolejny koszmar. Lekka, ortalionowa z gumką. Po rozłożeniu jej i naciągnięciu na podnóżek wygląda jak wyciągnięta psu z gardła.
zalety: siedzisko można zamontować w obie strony, waga ok.11 kg, całkiem fajne kolory.
wady: wąskie siedzisko, średnica przednich kół to ok 18 cm (tylnie 28. jak dla mnie zbyt duża różnica)
ogólnie bardzo mi się spodobał. wielkość siedziska nie powala, ale wydaje się być wystarczająca. można je zamontować w dwie strony. wózek stabilny, fajnie sie nim jeździ, wydaje mi się że dałby radę na piachu spokojnie. łatwy dostęp do kosza na zakupy, ale pojemność jego raczej średnia. DUŻA wada - waga. prawie 15 kg. O cenie nie wspomnę (1700zł bez dodatków). Za to na moje oko spacerówka jest najlepiej zabudowana po bokach.
U mnie wygrały Jane Nomad i Slalom Pro. Byłam zdziwiona, bo przy 3kołowcu nie czułam żadnej różnicy w prowadzeniu. Jest tak samo stabilny jak Nomad.
Mój NM mówi, że bierzemy Nomada, a ja mam wątpliwość
Jeden głos wewnętrzny powtarza: kobieto podjazdy dla wózków są dla dwuśladów
Drugi głos mówi: e tam. i tak ich tak dużo w okolicy nie masz, a patrz jaki wózio fajny
.
Czuję się jak jakiś czubek :-(
kangurka pan w świecie dziecka jest mniej zorientowany w sparwie przyszłych Nomadów i ich kół. mam prośbę do ciebie: może uda ci się wyciągnąć z Eurotrade jakie mogą byc kolory Slalomów. Głupio mi jest pisać do mojego źródła informacji, bo ich bombardowałam różnymi dziwnymi pytania. Maja mnie już za wózkowo-fotelikową maniaczkę :-)
p.s. kolor stylon to granat