reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wózki

reklama
Nie wszystkie wózki 3w1 to zestawy z antymandatami
Tą kwestię już wyjaśniliśmy z @frez.ja1987

No ja właśnie rozważałam tak zrobić, że dobra spacerówka plus do niej gondola, ale zapisałam się na grupę na FB wózkowa i mi odradzono. Bo to jest kosztem amortyzacji, a ja będę po wertepach trochę jeździć autobusem i ewentualnie chodzić po nierównej kostce.
X Lander x land jest chyba najlepszym wózkiem do tego typu rzeczy, dobra amortyzacja + zwinna spacerówka, żałuje że nie kupiłam.

Hej. Potrzebuję porady na temat wózków 3 w 1 z jakiej firmy polecacie zakupić wózek? Możecie się podzielić swoimi opiniami?
Zacznijmy od tego, że dzielimy oferty wózków 3w1 lub inaczej mówiąc, zestawów wielofunkcyjnych 3w1, na dwie grupy: z fotelikami no-name mającymi tylko atesty, będącymi elementami standardowego zestawu 3w1, czyli po prostu fotelikami producentów wózków (z pewnymi wyjątkami) z fotelikami, które otrzymały wysokie oceny w testach zderzeniowych.

Wybierając wózek 3w1 pytaj w sklepie czy fotelik był testowany :tak:

powodzenia!

Uwierz mi że idąc do sklepu powiedzą, że był, bo każdy fotelik musi być w jakiś sposób testowanym nawet te z supermarketów. Fotelik trzeba dopasować do samochodu i powinno się go kupić w centrum fotelików, a nie w sklepach z wózkami gdzie sprzedawcy nie mają pojęcia o prawidłowym dopasowaniu fotelików.

Zacznijmy od tego, że dzielimy oferty wózków 3w1 lub inaczej mówiąc, zestawów wielofunkcyjnych 3w1, na dwie grupy: z fotelikami no-name mającymi tylko atesty, będącymi elementami standardowego zestawu 3w1, czyli po prostu fotelikami producentów wózków (z pewnymi wyjątkami) z fotelikami, które otrzymały wysokie oceny w testach zderzeniowych.

powodzenia!
Czyli kupujesz wózek 2w1 z fotelikiem z atestem. W zestawie stworzonym przez dany sklep. Fotelik wspinasz wtedy za pomocą adapterów. Wyjątek stanowią zestawy producentów fotelików z atestami jak np. Cybex czy maxi Cosi. Ale i tu nie masz typowych wózków 3w1 tylko wózek producenta do którego pasują produkowane przez niego foteliki.

Uwierz mi że idąc do sklepu powiedzą, że był, bo każdy fotelik musi być w jakiś sposób testowanym nawet te z supermarketów. Fotelik trzeba dopasować do samochodu i powinno się go kupić w centrum fotelików, a nie w sklepach z wózkami gdzie sprzedawcy nie mają pojęcia o prawidłowym dopasowaniu fotelików.
I to się zgadza. Ja dla pierwszego dziecka wybrałam cybex atom 5. Wypadał w testach bardzo dobrze. Kupiłam internetowo bo taniej, a sklepu typowo z fotelikami nie miałam na miejscu. Kupując fotelik następny mieliśmy już ten komfort, że 8* mieliśmy na miejscu. Okazało się, że baza od cybexa nie pasowała za bardzo do naszej kanapy i dziecko woziliśmy średnio bezpiecznie.

I to się zgadza. Ja dla pierwszego dziecka wybrałam cybex atom 5. Wypadał w testach bardzo dobrze. Kupiłam internetowo bo taniej, a sklepu typowo z fotelikami nie miałam na miejscu. Kupując fotelik następny mieliśmy już ten komfort, że 8* mieliśmy na miejscu. Okazało się, że baza od cybexa nie pasowała za bardzo do naszej kanapy i dziecko woziliśmy średnio bezpiecznie.
Mnie tak w błąd wprowadzili, dzięki Bogu kupiłam w końcu używany wózek i musiałam kupić osobno fotelik. Jak się okazuje foteliki z camarelo są zapinane tylko przez biodra ! Koleżanka tak wozi syna i on normalnie siada w foteliku, dramat...

Mnie tak w błąd wprowadzili, dzięki Bogu kupiłam w końcu używany wózek i musiałam kupić osobno fotelik. Jak się okazuje foteliki z camarelo są zapinane tylko przez biodra ! Koleżanka tak wozi syna i on normalnie siada w foteliku, dramat...
Masakra 🙆 a tak z ciekawości, ona w tym nie widzi problemu?

reklama
Do góry