Nie wszystkie wózki 3w1 to zestawy z antymandatamiNo i żaden wózek 3w1, te foteliki są beznadziejne, zwykłe antymandaty.
reklama
G
gość _199
Gość
Tą kwestię już wyjaśniliśmy z @frez.ja1987Nie wszystkie wózki 3w1 to zestawy z antymandatami
X Lander x land jest chyba najlepszym wózkiem do tego typu rzeczy, dobra amortyzacja + zwinna spacerówka, żałuje że nie kupiłam.No ja właśnie rozważałam tak zrobić, że dobra spacerówka plus do niej gondola, ale zapisałam się na grupę na FB wózkowa i mi odradzono. Bo to jest kosztem amortyzacji, a ja będę po wertepach trochę jeździć autobusem i ewentualnie chodzić po nierównej kostce.
Zacznijmy od tego, że dzielimy oferty wózków 3w1 lub inaczej mówiąc, zestawów wielofunkcyjnych 3w1, na dwie grupy: z fotelikami no-name mającymi tylko atesty, będącymi elementami standardowego zestawu 3w1, czyli po prostu fotelikami producentów wózków (z pewnymi wyjątkami) z fotelikami, które otrzymały wysokie oceny w testach zderzeniowych.Hej. Potrzebuję porady na temat wózków 3 w 1 z jakiej firmy polecacie zakupić wózek? Możecie się podzielić swoimi opiniami?
Wybierając wózek 3w1 pytaj w sklepie czy fotelik był testowany
powodzenia!
G
gość _199
Gość
Uwierz mi że idąc do sklepu powiedzą, że był, bo każdy fotelik musi być w jakiś sposób testowanym nawet te z supermarketów. Fotelik trzeba dopasować do samochodu i powinno się go kupić w centrum fotelików, a nie w sklepach z wózkami gdzie sprzedawcy nie mają pojęcia o prawidłowym dopasowaniu fotelików.Wybierając wózek 3w1 pytaj w sklepie czy fotelik był testowany
frez.ja1987
Fanka BB :)
Czyli kupujesz wózek 2w1 z fotelikiem z atestem. W zestawie stworzonym przez dany sklep. Fotelik wspinasz wtedy za pomocą adapterów. Wyjątek stanowią zestawy producentów fotelików z atestami jak np. Cybex czy maxi Cosi. Ale i tu nie masz typowych wózków 3w1 tylko wózek producenta do którego pasują produkowane przez niego foteliki.Zacznijmy od tego, że dzielimy oferty wózków 3w1 lub inaczej mówiąc, zestawów wielofunkcyjnych 3w1, na dwie grupy: z fotelikami no-name mającymi tylko atesty, będącymi elementami standardowego zestawu 3w1, czyli po prostu fotelikami producentów wózków (z pewnymi wyjątkami) z fotelikami, które otrzymały wysokie oceny w testach zderzeniowych.
Wybierając wózek 3w1 pytaj w sklepie czy fotelik był testowany
powodzenia!
frez.ja1987
I to się zgadza. Ja dla pierwszego dziecka wybrałam cybex atom 5. Wypadał w testach bardzo dobrze. Kupiłam internetowo bo taniej, a sklepu typowo z fotelikami nie miałam na miejscu. Kupując fotelik następny mieliśmy już ten komfort, że 8* mieliśmy na miejscu. Okazało się, że baza od cybexa nie pasowała za bardzo do naszej kanapy i dziecko woziliśmy średnio bezpiecznie.Uwierz mi że idąc do sklepu powiedzą, że był, bo każdy fotelik musi być w jakiś sposób testowanym nawet te z supermarketów. Fotelik trzeba dopasować do samochodu i powinno się go kupić w centrum fotelików, a nie w sklepach z wózkami gdzie sprzedawcy nie mają pojęcia o prawidłowym dopasowaniu fotelików.
G
gość _199
Gość
Mnie tak w błąd wprowadzili, dzięki Bogu kupiłam w końcu używany wózek i musiałam kupić osobno fotelik. Jak się okazuje foteliki z camarelo są zapinane tylko przez biodra ! Koleżanka tak wozi syna i on normalnie siada w foteliku, dramat...I to się zgadza. Ja dla pierwszego dziecka wybrałam cybex atom 5. Wypadał w testach bardzo dobrze. Kupiłam internetowo bo taniej, a sklepu typowo z fotelikami nie miałam na miejscu. Kupując fotelik następny mieliśmy już ten komfort, że 8* mieliśmy na miejscu. Okazało się, że baza od cybexa nie pasowała za bardzo do naszej kanapy i dziecko woziliśmy średnio bezpiecznie.
frez.ja1987
Masakra a tak z ciekawości, ona w tym nie widzi problemu?Mnie tak w błąd wprowadzili, dzięki Bogu kupiłam w końcu używany wózek i musiałam kupić osobno fotelik. Jak się okazuje foteliki z camarelo są zapinane tylko przez biodra ! Koleżanka tak wozi syna i on normalnie siada w foteliku, dramat...
G
gość _199
Gość
Nie... Oczywiście dziecko jeździ z przodu ja uwagę zwracałam, ale przecież nie kupię im nowego fotelika i nie wymienie siłą -.-Masakra a tak z ciekawości, ona w tym nie widzi problemu?
reklama
frez.ja1987
No wiadomo. Zastanawia mnie czy widziała jakikolwiek film z crashtestu... I jest świadoma zagrożenia.Nie... Oczywiście dziecko jeździ z przodu ja uwagę zwracałam, ale przecież nie kupię im nowego fotelika i nie wymienie siłą -.-