reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wózki

Widzę, że poszukiwania idealnego wózka już rozpoczęte[emoji4] Ja muszę się rozglądnąć za jakimś rok po roku. Z tego co mam jestem bardzo zadowolona ale młoda jeszcze jest za mała na dostawkę.

reklama
Na pewno wiecie najlepiej: duża gondola, szeroka spacerowka (żeby w zimowej kurtce było miejsce), duże koła, koniecznie rozpinana budka z przewiewna siateczka... Są jakieś modele które mają tę cechy?

Na pewno wiecie najlepiej: duża gondola, szeroka spacerowka (żeby w zimowej kurtce było miejsce), duże koła, koniecznie rozpinana budka z przewiewna siateczka... Są jakieś modele które mają tę cechy?

Ja miałam takie nastawienie, ze chce wózek jak najbardziej terenowy, bo dużo czasu spędzamy w lesie, górach itd. Plus wszystkie rzeczy, o których piszesz. Później sobie pomyślałam: rodzisz pod koniec lipca, zanim z wszystkim się ogarniesz, będzie wrzesień. Na pewno w tym czasie nie pojedziesz do Czech w góry, bo nie dasz rady. A potem już zima, wiec wypady w las tez raczej odpadają. A na wiosnę można już kupić terenowa spacerówkę.

Wiec. Moje podejście jest takie, żeby kupić fajny wózek, który będzie miał dobrze zrobiona gondole i ewentualnie opcje spacerówki. Wybrałam Bebetto - daszek można dosyć dużo opuścić, ma wentylacje, amortyzację, koła w miarę, pod gondola w modelu Tito jest oprócz torby tez kosz, cena tez ok. Na te pierwsze spacery i zimę będzie myśle dobry.

A na wiosnę 2020 wózek sprzedamy i kupimy już terenowa spacerówkę - jak pisałam wyżej, myślimy o Thule Urban Glide. Mega duże koła, oprócz blokady jest tez hamulec, duża przestrzeń dla dziecka. Do tego wózka jest tez opcja gondoli, ale to tak bardziej na sile. Nie jest to gondola z wieloma udogodnieniami.

Tylko to są przemyślenia osoby, która myśli o jednym dziecku i to jedno będzie pierwszym:) I tez wybieram wózek pod katem rodzaju wyjazdów, na które jeździmy.

Jeszcze jedno moje odkrycie ostatnio - nowy model fotelika Cybex ma opcje rozsuwania, wiec tworzy się takie niby łóżeczko. Dziecko może w tym spać wygodniej niż w normalnym foteliku - fajna opcja jak jedzie się gdzieś autem i chce się iść na krótki spacer lub do znajomych. Można wtedy zabrać tylko fotelik.

Wiec co do wyboru idealnego wózku - nie ma takiego i coraz bardziej się przekonuje, ze na pierwszy rok potrzebny jest inny wózek niż na kolejne lata. Opcja 3w1 jest ok, jeżeli gondola nam odpowiada, z małej spacerówki będziemy korzystać chwile i potem do sprzedania i zakup dobrej spacerówki.

Ufff, może niezbyt spójnie, ale na komórce lepiej nie umiem.

Mnie intryguje Riko Basic. No bo kurcze. Podoba mi się wizualnie. Ale... Taka niska cena - obawiam się, że to typowy wózek "do galerii"... Chciałam przymierzyć się w sklepie ale w żadnym go nie znalazłam... Noworodka miałam prawie 5 lat temu, jestem strasznie do tyłu z wózkami... Nie wiem czy do porodu znajdę "ten jedyny" :)

Ja miałam takie nastawienie, ze chce wózek jak najbardziej terenowy, bo dużo czasu spędzamy w lesie, górach itd. Plus wszystkie rzeczy, o których piszesz. Później sobie pomyślałam: rodzisz pod koniec lipca, zanim z wszystkim się ogarniesz, będzie wrzesień. Na pewno w tym czasie nie pojedziesz do Czech w góry, bo nie dasz rady. A potem już zima, wiec wypady w las tez raczej odpadają. A na wiosnę można już kupić terenowa spacerówkę.

Wiec. Moje podejście jest takie, żeby kupić fajny wózek, który będzie miał dobrze zrobiona gondole i ewentualnie opcje spacerówki. Wybrałam Bebetto - daszek można dosyć dużo opuścić, ma wentylacje, amortyzację, koła w miarę, pod gondola w modelu Tito jest oprócz torby tez kosz, cena tez ok. Na te pierwsze spacery i zimę będzie myśle dobry.

A na wiosnę 2020 wózek sprzedamy i kupimy już terenowa spacerówkę - jak pisałam wyżej, myślimy o Thule Urban Glide. Mega duże koła, oprócz blokady jest tez hamulec, duża przestrzeń dla dziecka. Do tego wózka jest tez opcja gondoli, ale to tak bardziej na sile. Nie jest to gondola z wieloma udogodnieniami.

Tylko to są przemyślenia osoby, która myśli o jednym dziecku i to jedno będzie pierwszym:) I tez wybieram wózek pod katem rodzaju wyjazdów, na które jeździmy.

Jeszcze jedno moje odkrycie ostatnio - nowy model fotelika Cybex ma opcje rozsuwania, wiec tworzy się takie niby łóżeczko. Dziecko może w tym spać wygodniej niż w normalnym foteliku - fajna opcja jak jedzie się gdzieś autem i chce się iść na krótki spacer lub do znajomych. Można wtedy zabrać tylko fotelik.

Wiec co do wyboru idealnego wózku - nie ma takiego i coraz bardziej się przekonuje, ze na pierwszy rok potrzebny jest inny wózek niż na kolejne lata. Opcja 3w1 jest ok, jeżeli gondola nam odpowiada, z małej spacerówki będziemy korzystać chwile i potem do sprzedania i zakup dobrej spacerówki.

Ufff, może niezbyt spójnie, ale na komórce lepiej nie umiem.

Ja się zastanawiałam nad tym fotelikiem i byłam gotowa go kupić ale ma jeden minus i to jest jego waga. Jest zdecydowanie cięższy niż np. Maxi cosi a jednak z maluchem i naszym trybem życia ciagle musiałam go wkładać i wyciągać z auta. Moje czasami spała na krótkich spacerach w normalnym maxi cosi choć wiadomo to nie jest optymalne ale przeważyła jednak wygoda. Dużo sama jeździłam autem i wożenie i noszenie wózka z gondola i maxi cosi to było dla mnie za dużo, zwłaszcza, że auto mam małe i musiałam wózek rozkładać.

A macie jakieś opinie a temat Xlander Move? Mam właśnie okazję kupić wozek 3w1 plus bazę do fotelika w całkiem dobrej cenie.

reklama
Do góry