reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wózki-zmiany wózkowe co mam i co planujemy kupić

Witam Was.. jeszcze chciałam Wam jeszcze pokazać zdjęcia zrobione przez osobę, która kupiła niedawno ten wózeczek. Si - Pokaz slajdów - Fotosik.pl
Po ich obejrzeniu grubo się zastanawiam nad tym modelem. Nie jestem zadowolona z wielu rzeczy ... choć sam design jest piękny, ale jak widać, cała reszta, to nic nadzwyczajnego za taką cenę ... Mam duże wątpliwości. :-(

reklama
Okruszku, ja za tydzień będę go oglądać na żywo i sama naocznie sprawdzę co to za wózio. Na razie jest zaraz po Cybexie moim faworytem, ładny , lekki , funkcjonalny i zwrotny...mam nadzieję ze okaże się też dla Damisia wygodny a cena..w Bobowózkach jest za 870 złotych więc o prawie stówę tańszy niż w innych sklepach internetowych . Zobaczymy. Na razie zrobię testy i postaram się z Wami podzielić spostrzeżeniami

wiecie, co te zdjęcia są mi znajome, bo ta dziewczyna sprzedaje, bądź sprzedała ten wózek na allegro i otwarcie napisała, że jest zwolenniczką maclarenów... więc to chyba dużo wyjaśnia

Do mnie jakoś nie przemawiają trójkołowce albo wózeczki z tak małymi kółkami, że wyglądają jak zabawkowe. Zawsze zastanawiam się jak czymś takim podjechać pod dość stromy podjazd lub wysoki krawężnik. Ładnie wyglądają i z pewnością ich plusem jest ich waga.

Ja natomiast dla starszaka miałam 3 lata taki wózeczek i dla Gaby też mam zamiar taki kupić. Firmy Gracco Tour Deluxe

Co o nim myślicie?

Załączniki

• graco..jpg
    graco..jpg
    26,9 KB · Wyświetleń: 108
Mamstud...wózeczek bardzo fajny,tylko że ja słyszałam niepochlebne opinie na temat Graco:sorry2:
Ale tak to już jest ile użytkowników tyle opinii...każdy oczekuje czegoś innego:tak:
Jak wcześniej używałaś tego wózeczka i Ci odpowiadał to ja bym się nie zastanawiała:tak:
Wizualnie bardzo mi się podoba,co do reszty nie pomogę:sorry2::-)

Ankzoc no ale to, że jest zwolenniczką maclarenów nie zmienia jakości wózka peg perego, przecież nie zniszczyła tego wózka na dzień dobry, tylo porobiła realne fotki, to o czymś też świadczy. :sorry2:
Confi czekam więc na Twoją relację :-p jestem bardzo bardzo ciekawa :tak:

Mamstud no wygląda bardzo solidnie... ale mi zależy na czymś lekkim, bo równie dobrze mogłabym zostać przy tym co mam :sorry2: i nie podobają mi sie te tacki w rzdanym wózku, choć czytałam, że niektóre dzieci to b. lubią, no ale Tymkowi pałąk musi wystarczyć. Nie chcę zmienić wózka tylko na parasolkę...będą 2 w użyciu, a parasolka na moje wyprawy poza miasto do mamy czy nad morze, gdzie z ciężkim wózkiem i nieskładanym nikt mnie nie chce zabrać. :dry: Ja osobiście uważam, że ten SI wcale nie wygląda jak dla lalki :baffled: widziałam masakryczne wózki, właśnie takie zupełnie maluchy, na kółkach wielkości piłki tenisowej i na stelażu kawałek szmatki zupełnie nieusztywnionej:szok: a tn SI naprawdę jest polecany i ma praktycznie same pozytywne opinie, a kółka właśnie sa jego ogromną zaletą :sorry2:

Znów mam dylemat z wózkiem :baffled: Bo ten peg perego SI za tą cenę okazał się nieidealny :-p:sorry2: Po pierwsze pałąk, który Tymek bardzo lubi jest za daleko od dziecka i Tymek go z pewnością nie sięgnie :no:, a po zdjęciu tego pałąka, spacerówka jest oszpecona :baffled::dry: tak jak Confi tu wklejała wypowiedzi innych. Po drugie, kolory zieleni są okropne (a o takim myślałam) . Po trzecie- jakieś śrubki są sterczące i się nie dokręcają, bo taka ich uroda :szok:. No i po czwarte zwróciłam uwagę, że okienko w budce jest nie w tym miejscu co powinno i na dobrą sprawę nie spełnia swojej roli, a bardzo mi zależy na tym okienku:sorry2: No i szukam dalej
Znacie może ten wózeczek Wózek Chicco Lite Way spacerowy - opis, informacje, dane techniczne produktu :confused::confused::confused::confused::confused::confused::confused::confused:

hej dziewczyny poszłam dzis do sklepu kupić Mai kubek nie kapek i przy okazji zaczęłam oglądać wózki spacerówki i zerknęłam na tę którą kupiła tikanis espiro megic 4 ESPIRO-MAGIC 4 2010-OKRYCIE+REGULACJA PODÓŻKA (971545308) - Aukcje internetowe Allegro
pani pokazała mi wózeczek i powiem wam , że jestem miło zaskoczona:
- bardzo lekko się prowadzi
- jest świetnie amortyzowany
- oparcie rozkłada się na płasko
- jest szeroka jesli chodzi o siedzisko
- składa się w zasadzie jednym ruchem
- po złożeniu jest malutki
- no i cena 469 u nas w sklepie
- posiada okrycie na nóżki

z minusów to kosz wydaje mi się mały, brak torby, brak foli przeciwdeszczowej (ale to nie problem bo uniwersalna pasuje rewelacyjnie a kosztuje 20 zł)

teraz zaczęłam się zastanawiać :confused: a kolorek taki mi się podoba
ESPIRO MAGIC 4 FIOLET PURPLE SKLEP BOCIEK ZABRZE (976948819) - Aukcje internetowe Allegro

Ciekawe jakie spostrzeżenia ma tikanis :confused:

Ankzoc no właśnie mi też się on dość podoba, mojemu M też, ale spotkałam już go kilka razy w parku i pytałam o opinię i wszystko jest super, ale dla niskich osób, bo wysoka osoba musi się do niego nachylać :sorry2: poza tym same +

okruszek- ja mam 168 i wydawało mi się, że dobrze mi się go prowadzi...... ale dzis pójdę jeszcze raz sprawdzic. Także jakbyś miała jakieś pytania to napisz do mnie! A ja dzis sprawdzę

reklama
Jestem już po rajdzie wózkowym, obejrzałam wszystko to co chciałam obejrzeć a nawet oglądałam to czego wcześniej nie miałam na myśli (Stokke ...pfeee)
Opinia moja ma być jedynie podpowiedzią...nic nikomu nie sugeruję ,jest to wyłącznie moje zdanie.

A więc...( wiem ,że od "a więc" nie zaczyna się zdanie ale jakoś najbardziej mi pasowało do dobrego entree...

na pierwszy ogień idzie mój faworyt..Cybex Callisto...od razu rzuca się w oczy jego uroda, jest łądnie wykonany i ciekawy kolorystycznie, leciutki, prowadzi się jak piórko nawet z Damianem w środku. Niewątpliwa zaleta łączona rączka...wszystkie spacerówki a na pewno większość z nich ma podwójne rączki które nie pozwalają na prowadzenie i np jednoczesne rozmawianie przez telefon . Ponadto jest łatwy w obsłudze..pasy reguluje się jedną ręką...poprzez taki ukryty przycisk w siedzeniu, oparcie rozkłada się na płasko co przyda się spacerowym śpiochom, oparcie także rozkłada się jedną ręką. Podnóżek na dwa stopnie ustawienia i jest mięciutki , nie odgniecie dziecku łydek . Budka fajna duża...można ją nachylić w razie deszczu. Nie ma takiego zasięgu jak Zooper albo Si ale i tak jest dobrze. Pałąk na pewno nie nadaje się dla dzieci , które lubią się na nim z całej siły opierac, gdyż jest miękki i elastyczny. Wózek składa się do dość małych rozmiarów, po złożeniu jest wąski jak na parasolkę przystało ,ale jeśli chce się jeszcze bardziej zmniejszyć jego wymiary , można zdjąć koła ( tylne bez problemu a przednie opcjonalnie ale też jest to możliwe). Siedzisko jest dość szerokie ( choć dla niektórych zbyt wąskie ) jednak jest to parasolka i nie wymagajmy od takich wózków zbyt wiele. Damian miał sporo miejsca a ten wózek wydaje się dla nas idealny ponieważ jest wysoki i tak wysoki chłopak jak mój syn nie będzie później zahaczał głową w budkę.

Peg Perego Si...pierwsze wrażenie...piękność. Na prawdę jest ładny, ładniejszy niż na zdjęciach, zgrabniutki, śliczna tapicerka i w ogóle och i ach...
Zachwyt trzymał mnie do pierwszego dotknięcia...zaszokowała mnie niestabilność tego wózka. Każda część rączki lata na boki, jest niesamowicie luźna...i niestety podobno "ten typ tak ma". Szkoda.
Jeśli chodzi o składanie to także jest łatwe i robi się to za jednym pociągnięciem jednak po złożeniu jest dość duży, większy od Callisto i ciężko jest te wymiary zmniejszyć. Prowadzi się bardzo lekko , jest nawet troszkę lżejszy od Cybexa jednak próbowałam poprowadzić go jedną ręką i niestety "tańczy" także albo spacer albo rozmowa przez telefon. Ja oglądałam wersję 2009 bez pałąka i niestety nie miałam porównania ale sądząc po opiniach w internecie pałąki mają podobne. Super sprawą jest prawie całkiem zamykana budka, w razie deszczu można "zapomnieć" ochronną folię a maluchowi nie będzie kapało na głowę. Kieszonka na budce jest fajnym pomysłem jednak przydałby się chociaż rzep do przytrzymania zawartości w środku. Kosz na zakupy....hmmm sądząc po opiniach myślałam ,że jest bardziej miękki, jest usztywniony tylko po bokach taką sztywniejszą tkaniną i podejrzewam ,że gdyby włożyć doń coś małego i cięższego to kosz szorowałby po ziemi. A wystarczyłoby podszyć go eko skórą albo kilkoma warstwami sztywnego materiału i byłoby po problemie.

Jak widać w moim rankingu zwyciężył Cybex jednak podchodziłam do obu wózków obiektywnie i starałam się w obu znaleźć zarówno wady i zalety, mam nadzieję ze mi się to udało.

To tyle moich obserwacji, jakby mi się coś przypomniało to napiszę

Ostatnia edycja:
Do góry