reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wózki-zmiany wózkowe co mam i co planujemy kupić

Witam Was.. jeszcze chciałam Wam jeszcze pokazać zdjęcia zrobione przez osobę, która kupiła niedawno ten wózeczek. Si - Pokaz slajdów - Fotosik.pl
Po ich obejrzeniu grubo się zastanawiam nad tym modelem. Nie jestem zadowolona z wielu rzeczy ... choć sam design jest piękny, ale jak widać, cała reszta, to nic nadzwyczajnego za taką cenę ... Mam duże wątpliwości. :-(

reklama
Okruszku, ja za tydzień będę go oglądać na żywo i sama naocznie sprawdzę co to za wózio. Na razie jest zaraz po Cybexie moim faworytem, ładny , lekki , funkcjonalny i zwrotny...mam nadzieję ze okaże się też dla Damisia wygodny a cena..w Bobowózkach jest za 870 złotych więc o prawie stówę tańszy niż w innych sklepach internetowych . Zobaczymy. Na razie zrobię testy i postaram się z Wami podzielić spostrzeżeniami

wiecie, co te zdjęcia są mi znajome, bo ta dziewczyna sprzedaje, bądź sprzedała ten wózek na allegro i otwarcie napisała, że jest zwolenniczką maclarenów... więc to chyba dużo wyjaśnia

Do mnie jakoś nie przemawiają trójkołowce albo wózeczki z tak małymi kółkami, że wyglądają jak zabawkowe. Zawsze zastanawiam się jak czymś takim podjechać pod dość stromy podjazd lub wysoki krawężnik. Ładnie wyglądają i z pewnością ich plusem jest ich waga.

Ja natomiast dla starszaka miałam 3 lata taki wózeczek i dla Gaby też mam zamiar taki kupić. Firmy Gracco Tour Deluxe

Co o nim myślicie?

Załączniki

• graco..jpg
    graco..jpg
    26,9 KB · Wyświetleń: 111
Mamstud...wózeczek bardzo fajny,tylko że ja słyszałam niepochlebne opinie na temat Graco:sorry2:
Ale tak to już jest ile użytkowników tyle opinii...każdy oczekuje czegoś innego:tak:
Jak wcześniej używałaś tego wózeczka i Ci odpowiadał to ja bym się nie zastanawiała:tak:
Wizualnie bardzo mi się podoba,co do reszty nie pomogę:sorry2::-)

Ankzoc no ale to, że jest zwolenniczką maclarenów nie zmienia jakości wózka peg perego, przecież nie zniszczyła tego wózka na dzień dobry, tylo porobiła realne fotki, to o czymś też świadczy. :sorry2:
Confi czekam więc na Twoją relację :-p jestem bardzo bardzo ciekawa :tak:

Mamstud no wygląda bardzo solidnie... ale mi zależy na czymś lekkim, bo równie dobrze mogłabym zostać przy tym co mam :sorry2: i nie podobają mi sie te tacki w rzdanym wózku, choć czytałam, że niektóre dzieci to b. lubią, no ale Tymkowi pałąk musi wystarczyć. Nie chcę zmienić wózka tylko na parasolkę...będą 2 w użyciu, a parasolka na moje wyprawy poza miasto do mamy czy nad morze, gdzie z ciężkim wózkiem i nieskładanym nikt mnie nie chce zabrać. :dry: Ja osobiście uważam, że ten SI wcale nie wygląda jak dla lalki :baffled: widziałam masakryczne wózki, właśnie takie zupełnie maluchy, na kółkach wielkości piłki tenisowej i na stelażu kawałek szmatki zupełnie nieusztywnionej:szok: a tn SI naprawdę jest polecany i ma praktycznie same pozytywne opinie, a kółka właśnie sa jego ogromną zaletą :sorry2:

Znów mam dylemat z wózkiem :baffled: Bo ten peg perego SI za tą cenę okazał się nieidealny :-p:sorry2: Po pierwsze pałąk, który Tymek bardzo lubi jest za daleko od dziecka i Tymek go z pewnością nie sięgnie :no:, a po zdjęciu tego pałąka, spacerówka jest oszpecona :baffled::dry: tak jak Confi tu wklejała wypowiedzi innych. Po drugie, kolory zieleni są okropne (a o takim myślałam) . Po trzecie- jakieś śrubki są sterczące i się nie dokręcają, bo taka ich uroda :szok:. No i po czwarte zwróciłam uwagę, że okienko w budce jest nie w tym miejscu co powinno i na dobrą sprawę nie spełnia swojej roli, a bardzo mi zależy na tym okienku:sorry2: No i szukam dalej
Znacie może ten wózeczek Wózek Chicco Lite Way spacerowy - opis, informacje, dane techniczne produktu :confused::confused::confused::confused::confused::confused::confused::confused:

hej dziewczyny poszłam dzis do sklepu kupić Mai kubek nie kapek i przy okazji zaczęłam oglądać wózki spacerówki i zerknęłam na tę którą kupiła tikanis espiro megic 4 ESPIRO-MAGIC 4 2010-OKRYCIE+REGULACJA PODÓŻKA (971545308) - Aukcje internetowe Allegro
pani pokazała mi wózeczek i powiem wam , że jestem miło zaskoczona:
- bardzo lekko się prowadzi
- jest świetnie amortyzowany
- oparcie rozkłada się na płasko
- jest szeroka jesli chodzi o siedzisko
- składa się w zasadzie jednym ruchem
- po złożeniu jest malutki
- no i cena 469 u nas w sklepie
- posiada okrycie na nóżki

z minusów to kosz wydaje mi się mały, brak torby, brak foli przeciwdeszczowej (ale to nie problem bo uniwersalna pasuje rewelacyjnie a kosztuje 20 zł)

teraz zaczęłam się zastanawiać :confused: a kolorek taki mi się podoba
ESPIRO MAGIC 4 FIOLET PURPLE SKLEP BOCIEK ZABRZE (976948819) - Aukcje internetowe Allegro

Ciekawe jakie spostrzeżenia ma tikanis :confused:

Ankzoc no właśnie mi też się on dość podoba, mojemu M też, ale spotkałam już go kilka razy w parku i pytałam o opinię i wszystko jest super, ale dla niskich osób, bo wysoka osoba musi się do niego nachylać :sorry2: poza tym same +

okruszek- ja mam 168 i wydawało mi się, że dobrze mi się go prowadzi...... ale dzis pójdę jeszcze raz sprawdzic. Także jakbyś miała jakieś pytania to napisz do mnie! A ja dzis sprawdzę

reklama
Jestem już po rajdzie wózkowym, obejrzałam wszystko to co chciałam obejrzeć a nawet oglądałam to czego wcześniej nie miałam na myśli (Stokke ...pfeee)
Opinia moja ma być jedynie podpowiedzią...nic nikomu nie sugeruję ,jest to wyłącznie moje zdanie.

A więc...( wiem ,że od "a więc" nie zaczyna się zdanie ale jakoś najbardziej mi pasowało do dobrego entree...

na pierwszy ogień idzie mój faworyt..Cybex Callisto...od razu rzuca się w oczy jego uroda, jest łądnie wykonany i ciekawy kolorystycznie, leciutki, prowadzi się jak piórko nawet z Damianem w środku. Niewątpliwa zaleta łączona rączka...wszystkie spacerówki a na pewno większość z nich ma podwójne rączki które nie pozwalają na prowadzenie i np jednoczesne rozmawianie przez telefon . Ponadto jest łatwy w obsłudze..pasy reguluje się jedną ręką...poprzez taki ukryty przycisk w siedzeniu, oparcie rozkłada się na płasko co przyda się spacerowym śpiochom, oparcie także rozkłada się jedną ręką. Podnóżek na dwa stopnie ustawienia i jest mięciutki , nie odgniecie dziecku łydek . Budka fajna duża...można ją nachylić w razie deszczu. Nie ma takiego zasięgu jak Zooper albo Si ale i tak jest dobrze. Pałąk na pewno nie nadaje się dla dzieci , które lubią się na nim z całej siły opierac, gdyż jest miękki i elastyczny. Wózek składa się do dość małych rozmiarów, po złożeniu jest wąski jak na parasolkę przystało ,ale jeśli chce się jeszcze bardziej zmniejszyć jego wymiary , można zdjąć koła ( tylne bez problemu a przednie opcjonalnie ale też jest to możliwe). Siedzisko jest dość szerokie ( choć dla niektórych zbyt wąskie ) jednak jest to parasolka i nie wymagajmy od takich wózków zbyt wiele. Damian miał sporo miejsca a ten wózek wydaje się dla nas idealny ponieważ jest wysoki i tak wysoki chłopak jak mój syn nie będzie później zahaczał głową w budkę.

Peg Perego Si...pierwsze wrażenie...piękność. Na prawdę jest ładny, ładniejszy niż na zdjęciach, zgrabniutki, śliczna tapicerka i w ogóle och i ach...
Zachwyt trzymał mnie do pierwszego dotknięcia...zaszokowała mnie niestabilność tego wózka. Każda część rączki lata na boki, jest niesamowicie luźna...i niestety podobno "ten typ tak ma". Szkoda.
Jeśli chodzi o składanie to także jest łatwe i robi się to za jednym pociągnięciem jednak po złożeniu jest dość duży, większy od Callisto i ciężko jest te wymiary zmniejszyć. Prowadzi się bardzo lekko , jest nawet troszkę lżejszy od Cybexa jednak próbowałam poprowadzić go jedną ręką i niestety "tańczy" także albo spacer albo rozmowa przez telefon. Ja oglądałam wersję 2009 bez pałąka i niestety nie miałam porównania ale sądząc po opiniach w internecie pałąki mają podobne. Super sprawą jest prawie całkiem zamykana budka, w razie deszczu można "zapomnieć" ochronną folię a maluchowi nie będzie kapało na głowę. Kieszonka na budce jest fajnym pomysłem jednak przydałby się chociaż rzep do przytrzymania zawartości w środku. Kosz na zakupy....hmmm sądząc po opiniach myślałam ,że jest bardziej miękki, jest usztywniony tylko po bokach taką sztywniejszą tkaniną i podejrzewam ,że gdyby włożyć doń coś małego i cięższego to kosz szorowałby po ziemi. A wystarczyłoby podszyć go eko skórą albo kilkoma warstwami sztywnego materiału i byłoby po problemie.

Jak widać w moim rankingu zwyciężył Cybex jednak podchodziłam do obu wózków obiektywnie i starałam się w obu znaleźć zarówno wady i zalety, mam nadzieję ze mi się to udało.

To tyle moich obserwacji, jakby mi się coś przypomniało to napiszę

Ostatnia edycja:
Do góry